واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وقتی سود شکر شیرین میشودشیرینکاری مسؤولان در توزیع شکر/ سرنوشت نامعلوم 300 تن شکر در زنجان
کمبود شکر و افزایش قیمت آن از ماه مبارک رمضان آغاز شد، زمانی که به یکباره شکر در قنادیها و سوپرمارکتها نایاب شد و مردم برای تهیه آن دچار مشکل شدند، حال کار به جایی رسیده که قیمت این محصول به 4 هزار تومان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، بحث کمبود شکر و افزایش قیمت شکر از ماه مبارک رمضان آغاز شد، زمانی که به یکباره شکر در قنادیها و سوپرمارکتها نایاب شد و همان زمان بود که مردم برای تهیه شکر کیلویی نیز دچار مشکل شدند. موضوع کمبود شکر در بازار تا جایی پیش رفت که قیمت آن به صورت چشمگیری شیرین شد و از 2 هزار و 600 تومان به 3 هزار و 300 تومان رسید، هر چند افزایش قیمت شکر نارضایتیهایی را به دنبال داشت، اما مردم از روی ناچاری، به خرید بیشتر از قیمت نیز راضی بودند، ولی به همین قیمت هم شکر پیدا نمیشد. بحث کمبود شکر رفته رفته جدیتر شد تا آنجا که واحدهای عرضه کننده شکر، به هر میزان موجودی خود را احتکار کردند و حتی اگر شکر برای عرضه داشتند، برای سود بیشتر از فروش خودداری میکردند.
* افزایش 1400 تومانی شکر در زنجان پس از همین اتفاقات بود که به تدریج نرخ این محصول افزایش یافت و در اواخر ماه رمضان به 4 هزار تومان نیز رسید، اما این پایان ماجرا نبوده و برخی از مراکز فروش این محصول در سطح شهر و سوپرمارکت ها بیش از پنج کیلو شکر را عرضه نمیکنند و این خود موجب بروز مشکلاتی شده است. کمبود شکر در بازار اعتراض واحدهای قنادی که مصرف کننده اصلی شکر هستند و همچنین واحدهای سوپری را برانگیخت تا اینکه رئیس اتاق اصناف استان زنجان در مصاحبهای اعلام کرد به منظور تعدیل قیمت بازار طی دو مرحله 400 تن شکر برای تنظیم بازار در سطح استان توزیع شده و قیمت شکر توزیعی 2 هزار و 580 تومان برای هر کیلوگرم است. رحیم حاج نایبی با اشاره به اینکه این میزان شکر برای مصرف مردم استان در سطح فروشگاههای بزرگ و سوپرمارکتها توزیع شده و مشکلی در زمینه تامین شکر مورد نیاز شهروندان وجود ندارد، گفت: برای تامین نیاز واحدهای قنادی نیز 115 تن شکر در بین آنها توزیع خواهد شد. با وجود اظهارات رئیس اتاق اصناف استان زنجان، وقتی خبرنگار ما برای خرید شکر به تعدادی از سوپر مارکتها و فروشگاههای سطح شهر برای خرید شکر مراجعه کرد، در کمال تعجب آنها از نبود شکر و عرضه آن در بازار خبر دادند. با پیگیری خبرنگار فارس مشخص شد، از ماه مبارک رمضان تنها 40 تن شکر در بین واحدهای قنادی زنجان توزیع شده است. *پای دلالان در میان است یکی از سوپرمارکتیهای زنجان درباره کمبود شکر به خبرنگار فارس گفت: به نظر میرسد، مشکلی برای تامین شکر وجود ندارد، اما آن چیز که موجب افزایش قیمت این کالا و کمبود آن شده است، دلالان هستند. وی با اشاره به اینکه دلالان پس از خرید شکر را احتکار میکنند و در مواقع بحرانی آن را به قیمت بالاتر میفروشند، گفت: همین امر موجب کمبود شکر در بین واحدهای مختلف شده است.
*قنادیهای زنجان در آستانه تعطیلی رئیس اتحادیه قنادان، بستنی و آبمیوهفروشان زنجان در همین زمینه اظهار کرد: آخرین بار که شکر بین قنادیها توزیع شده مربوط به ماه رمضان است که در آن برهه زمانی نیز تنها 40 تن شکر بین واحدهای قنادی توزیع شد و واحدهای کیکپزی و بستنی فروشی از این سهم بی بهرهماندند. رسول محمدی با اشاره به اینکه 80 درصد مصرف قنادیهای زنجان برای پخت شیرینی شکر است، گفت: کمبود شکر در بازار واحدهای قنادی را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است. وی با اشاره به اینکه در نتیجه کمبود شکر واحدهای قنادی مجبور به تهیه شکر کیلویی شدهاند، افزود: کاهش شکر همچنین منجر به کاهش پخت واحدهای قنادی شده است. رئیس اتحادیه قنادان، بستنی و آبمیوهفروشان زنجان با بیان اینکه در نتیجه کمبود شکر، خطر بیکاری کارگران قنادیها را تهدید میکند، گفت: متاسفانه تهیه شکر به قیمت قریب به 4 هزار تومان موجب ضرر بسیاری از واحدهای قنادی میشود و در صورت استمرار این وضعیت منجر قنادیها مجبور به تعدیل نیرو خواهند شد. *حتی کیلویی شکر بین واحدهای خواربار و لبنیات فروش توزیع نشده است رئیس اتحادیه خواربار و لبنیات فروشان زنجان نیز در همین زمینه در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: حتی کیلویی شکر نیز در نتیجه افزایش قیمت بین واحدهای سوپرمارکتیهای زنجان توزیع نشده است. جلیل علی محمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و 200 واحد زیر نظر اتحادیه خواربار و لبنیات فروشان زنجان فعالیت دارند، گفت: اگر هم شکری در بازار توزیع شده بین این تعداد واحد زیر نظر اتحادیه توزیع نشده است. با وجود اینکه رئیس اتحادیه قنادان، بستنی و آبمیوهفروشان زنجان و رئیس اتحادیه خواربار لبنیات فروشان زنجان تاکید بر عدم توزیع شکر بین واحدهای زیر نظر آنها دارند، رئیس اتاق اصناف زنجان اعلام کرد که برای تعدیل قیمت شکر 300 تن به بازار توزیع تزریق شده است.
* توزیع 300 تن شکر در زنجان برای چهارمین بار رحیم حاجنایبی با بیان اینکه طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار 300 تن شکر در استان توزیع خواهد شد، اضافه کرد: این میزان شکر در انبارها دپو شده است و امیدواریم با توزیع آن قیمت شکر تعدیل شود. رئیس اتاق اصناف استان زنجان با اشاره به توزیع مرحله چهارم شکر به قیمت دولتی خبر داد و تصریح کرد: قیمت شکر توزیعی 2 هزار و 580 تومان است که در بین فروشگاههای مختلف استان توزیع میشود. حال سوال اینجاست در حال که رئیس اتاق اصناف استان زنجان مدعی بر توزیع 300 تن شکر در بازار است و روسای دو اتحادیه نیز مدعی بر عدم توزیع آن در بین واحدها هستند، پس 300 تن شکر توزیع شده در بازار بین چه کسانی توزیع شده، چرا که بر اساس اظهارات رئیس اتاق اصناف استان زنجان شکر برای مرحله چهارم در استان توزیع شده است. علت به هم ریختگی در وضعیت کنونی افزایش تقاضا و کاهش عرضه است یا باز هم پای دلالان در میان است و همین امر موجب اخلال در عرضه آن شده است. انتهای پیام/73005/ج20/
95/05/26 :: 11:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]