واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهداین بار مردم تکذیب کردند/ آبرسانی به روستای «بیداخوید» صحت ندارد
در حالی که طی هفته گذشته مسؤولان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان یزد خبر آبرسانی به 348 خانوار روستای بیداخوید را رسانهای کردند، این بار مردم دست به تکذیب زده و اعلام کردند: آبرسانی به این روستا انجام نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، انتشار خبر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان یزد مبنی بر آبرسانی به روستای بیداخوید، موجی از نارضایتی و اعتراض در مردم این روستا به خاطر درج این خبر نادرست از سوی روابط عمومی شرکت آبفار شد. بیداخوید روستایی واقع در دهستان بنادکودک بخش نیر شهرستان تفت در استان یزد است که در حدود 52 کیلومتری جنوب غربی شهرستان تفت واقع شده و به لحاظ قدمت تاریخی و 800 ساله و بهرهمندی از فضاهای تاریخی بینظیر شامل تل شهدا، بقعه شیخ علی بنیمان و مسجد جامع قدیم بیداخوید، از شهرت ویژهای برخوردار است. این روستا یکی از مکانهای سردسیر در استان کویری یزد به شمار میرود و از جمله مناطقی است که مردم سراسر استان یزد در روزهای تعطیل و تابستان به عنوان منطقهای برای گردشگری طبیعی انتخاب میکنند اما این روستا با همه ویژگیهای منحصر به فرد تاریخی و طبیعی در سالهای گذشته با مشکلات متعددی از جمله بیآبی دست و پنجه نرم میکند. * خشکیدگی باغها در منطقه ییلاقی یزد خشکسالیهای پیدرپی طی این سالها خسارات جبران ناپذیری را به این روستا وارد کرده تا جایی که برخی از باغهای آن به طور کامل خشک شده و به جای سرسبزی و طراوت، رنگی از خاک به خود گرفته است.
در این میان آب آشامیدنی مردم نیز با مشکل جدی مواجه شده به نحوی که در برخی از مناطق روستا نزدیک به پنج سال است که آبی از لولههای داخل منازل عبور نکرده و آبرسانی در همه این سالها به صورت سیار صورت گرفته و این امر مشکلات بسیاری را برای مردم به دنبال داشته که مهاجرت ناخواسته بخشی از آن است. در این مدت تنها یک چشمه با آبی اندک وجود داشته که حتی روزانه یک استخر نیز از آب آن پر نمیشود تا حداقل جوابگوی درختان اطراف قنات و چشمه باشد. آبرسانی سیار که به وسیله تانکر انجام میشود نیز تنها بخشی از روستا را زیر پوشش قرار میدهد و مناطق بالاتر روستا از همین شیوه آبرسانی نیز محروم هستند. * صدور قبضهای آب 50 هزار تومانی بهرغم قطعی کامل آب طی 5 سال گذشته با وجود همه این مشکلات و به رغم اینکه سالها آبی برای ورود به لولههای منازل مردم وجود نداشته، صدور قبض آب برای مردم روستا، آنها را به شدت برآشفته زیرا پس از چهار سال بیآبی، قبضهای 500 هزار ریالی برای مردم صادر شده و علت صدور این قبوض نیز هزینه نگهداری از شبکه آبرسانی اعلام شده است. صرفنظر از همه این موارد، آنچه مردم روستای بیداخوید را بیش از پیش برآشفته، خبری است که از طریق روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی در رسانهها منتشر شده و در آن اعلام شده آبرسانی دائمی به کل روستا انجام شده است. * خبر منتشر شده در مورد آبرسانی به بیداخوید صحت ندارد مردم روستای بیداخوید متعجب از این خبر به سراغ رسانهها آمده و اعلام کردند: مدت زمان طولانی از آب بیبهره بودهاند و در صورتی که مردم در مناطق پایینتر نیز حتی روزی یک ساعت هم آب شرب ندارند، مسؤولان خبر از آبرسانی میدهند. یکی از اهالی این روستا با اشاره به نبودن آب در لولهکشی منازل اظهار داشت: مدت زمان طولانی است که آبی برای آشامیدن وجود ندارد تا جایی که تانکرهای آبرسانی کار انتقال آب شرب به روستا را انجام میدهند و طی یکی دو هفته اخیر هم اصلا آبرسانی دائمی به این روستا انجام نشده و مسؤولان در حالی که مردم همچنان با مشکل بیآبی دست و پنجه نرم میکنند، اخبار نادرست در رسانهها منتشر میکنند.
وی خاطرنشان کرد: بحثهایی در مورد حفر چاههای عمیق مطرح شده اما مسؤولان اعلام کردهاند که هزینههای این چاه توسط مردم روستا باید تأمین شود و در صورتی که آب تأمین شد، آنگاه هزینه از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی پرداخت میشود. * مسؤولان ابتدا آب روستا را تأمین آنگاه برای پلمب چاهها اقدام کنند این شهروند روستای بیداخوید بیان کرد: آیا آبرسانی حق طبیعی مردم یک روستا نیست و آیا مسؤولیت آن بر عهده آب و فاضلاب روستایی نیست؟! وی بیان کرد: البته برخی از مالکان خانههای روستایی به دلیل نبود آب، اقدام به حفر چاه کردهاند اما تهدیدهایی برای پلمب این چاهها شده اما مسؤولان در صورتی میتوانند برای پلمب چاهها اقدام کنند که آب مورد نیاز روستا را تأمین کنند و الا مردم نمیتوانند با بیآبی به حیات خود ادامه دهند. وی خاطرنشان کرد: مسؤولان باید در ابتدا آب لولهکشی مردم را تأمین کنند و پس از آن از منبع، چاه و ... جلوگیری کنند، اگر خانهای حتی یک قطره آب برای کارهای اولیه نداشته باشد، چگونه میتوان انتظار داشت که برای به دست آوردن آب تلاش و اقدام نکنند. * مسؤولان از ارائه اخبار نادرست پرهیز کنند این شهروند بیداخویدی بیان کرد: امید است که مسؤولان فکری در این زمینه داشته باشند و از ارائه اخبار و آمارهای نادرست پرهیز کنند و فکری برای تأمین آب مردم روستا داشته باشند و تا خود از بروز و انجام یک اتفاق یا اقدام اطمینان پیدا نکردهاند، اجازه درج این اخبار را ندهند. مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان یزد چندی پیش با انتشار خبری از سوی روابط عمومی این شرکت که در رسانهها نیز انعکاس یافت، اعلام کرده بود: 348 خانوار روستای بیداخوید از آب شرب دائم و بهداشتی بهرهمند شدند. * خبر نادرست آبرسانی به 348 مشترک ساکن روستای بیداخوید وی گفته بود: با توجه به اینکه تاکنون آبرسانی به روستای بیداخوید از طریق تانکر و به صورت سیار انجام میشد، با اجرای پروژه آبرسانی به این روستا 348 مشترک ساکن در این منطقه از آب شرب دائم و بهداشتی بهرهمند شدند و دیگر نیازی به آبرسانی سیار در این منطقه نیست.
وی اعلام کرده بود: عملیات اجرایی این پروژه شامل حفر و تجهیز یک حلقه چاه، یک هزار و 150 متر خط انتقال، ساخت اتاق برق و تأسیسات، شبکه برق متوسط، حصارکشی و محوطه سازی است که برای اجرای این عملیات بالغ بر 2 میلیارد و 600 میلیون ریال هزینه شده است. هماکنون در استان یزد بسیاری از روستا به دلیل بارش بسیار کم باران در سال آبی گذشته به شدت با مشکل منابع آبی مواجه هستند و حدود یک سوم منابع آبی در روستاها در حال خشکیدن است. در حال حاضر بیش از 300 روستای استان یزد حتی قطرهای آب شرب ندارند و آب شرب آنها از طریق آبرسانی سیار انجام میشود و این روند مهاجرت بسیاری از آنها به شهرها را رقم زده است. انتهای پیام/2464/ت40
95/05/26 :: 09:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]