تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را برطرف مى كند و باعث پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842084483




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانواده‌های دانش‌آموز کلاس اولی حتماً بخوانند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خانواده‌های دانش‌آموز کلاس اولی حتماً بخوانند
مربی بهداشت پایگاه سنجش می‌گوید: روزانه 2ـ3 مورد ارجاع برای بررسی تخصصی‌تر چشمان نوآموزان داریم و این مسئله در مناطق مرفه بیشتر است و دلیل آن هم به استفاده بیش از حد کودکان از ابزارهای بازی رایانه‌ای باز می‌گردد.
آفتاب‌‌نیوز : سال‌هاست که روال بر این است که نوآموزان از خرداد ماه تا پایان مرداد یا شهریور و پیش از ثبت‌نام در دبستان آزمایش‌های غربالگری متعددی را انجام می‌دهند تا سطح آمادگی آنها برای ورود به مدرسه سنجیده شود و اگر مانع و مزاحمی بر سر یادگیری دانش‌آموز و یا سلامتش وجود دارد به اطلاع والدین برسد.

به گزارش فارس، به این منظور سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور متولی برگزاری «طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان» شده است و در این کار بهزیستی و برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، آموزش و پرورش را یاری می‌کنند.

مرحله اول دریافت برگه معاینات و پرداخت هزینه

برای تهیه گزارش از روند طرح سنجش سلامت به یکی از 48 پایگاه شهر تهران آمده‌ام و با «امیر حسین» 6 ساله و مادرش در مراحل مختلف سنجش همراه می‌شوم.

ابتدا وارد اتاق مدیریت می‌شویم و مادر امیرحسین معرفی‌نامه‌ای که از دبستان گرفته است همراه دو قطعه عکس به مسئول پایگاه می‌دهد و مسئول پایگاه از جهت قرار گرفتن در دایره جغرافیایی این معرفی‌نامه را بررسی می‌کند.

مسئول پایگاه مراحل سنجش را برای مادر امیرحسین شرح می‌دهد و برگه مراحل معاینات را به او می‌دهد و 20 هزار تومان هزینه سنجش را نقدی دریافت می‌کند. او می‌گوید: قرار بود دستگاه کارتخوان در پایگاه‌ها نصب شود اما فعلاً مبلغ را دستی می‌‌گیریم و بعداً مبلغ را به حساب آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران واریز می‌کنیم.

مسئول پایگاه ادامه می‌دهد: روزانه حدود 40 دانش‌آموز از ساعت 8 صبح تا 11 نوبت‌دهی می‌شوند که کار سنجش آنها تا حدود ساعت 12 و نیم طول می‌کشد.

کم تحرکی و اختلال وزن شایع‌ترین مشکل نوآموزان

همراه با امیرحسین و مادرش به اتاق منشی می‌رویم و پس از ثبت مشخصات در سیستم به اولین مرحله سنجش که اتاق پزشک و کارشناس بهداشت است، راهنمایی می‌شویم.

کارشناس بهداشت که خانمی گشاده‌رو است، قد و وزن امیرحسین را می‌گیرد و بررسی ظاهری پوست و مو را انجام می‌دهد؛ قبل از امیرحسین، دختری را مشکوک به شپش سر به پزشک معرفی کرده بود که شپش سر او تأیید شد؛ دخترک به خاطر خارش سر چند بار به پزشک متخصص مراجعه کرده بود اما درمان نشده بود و بعد از معاینه در این مرکز به راحتی مشکلش تشخیص داده شد.

از دکتر صفدریان شرح کارهایی که برای معاینه هر نوآموز انجام می‌دهد می‌پرسم و او در حال معاینه امیرحسین مرحله به مرحله‌اش را برایم شرح می‌دهد.

او می‌گوید: اول از معاینات پوست و مو شروع می‌کنیم و مو را از نظر شپش سر و پوست را از نظر سلامت ظاهری معاینه می‌کنیم. آلرژی و قرمزی چشم و لمس بزرگی و کوچکی غده تیروئید مراحل بعدی معاینه است و سپس معاینه قلب از نظر میزان تپش ضربان قلب، معاینات ریوی و خس خس سینه و تندی نفس انجام می‌شود.

صفدریان ادامه می‌دهد: معاینه بعدی مربوط به بررسی قرینگی اندام و انگشت‌های دست و پرشدگی به موقع ناخن‌ها برای بررسی کم‌خونی است. قوس زیاد و انحنای ستون فقرات، معاینه دست‌ها و پاها و شانه‌ها زانوی ضربدری و پرانتزی هم از دیگر مراحل معاینات است.

این پزشک که 2 سال است که در فصل غربالگری نوآموزان به این مراکز می‌آید، در خصوص اقدامات پس از تشخیص می‌گوید: اگر مشکلی تشخیص دهیم یا حتی شک کوچکی هم داشته باشیم به متخصص ارجاع می‌دهیم.

او شایع‌ترین مشکلات نوآموزان را مربوط به قد و وزن آنها می‌داند و توضیح می‌دهد: بر اساس «بی ام آی» تعیین شده نوآموزان و بررسی ظاهری بسیاری از آنها اختلال وزن دارند که بازهم بیشتر آن اضافه وزن ناشی از کم‌تحرکی است.

صفدریان، انس کودکان با بازی‌های رایانه‌ای را عامل این اختلال نام می‌برد و می‌گوید: کم تحرکی و اضافه وزن اختلال خطرناکی است که زمینه‌ساز بیماری‌های متعددی در آینده می‌شود و نشستن مداوم پای بازی‌های رایانه‌ای، مشکلات اسکلتی را هم برای نوآموزان ایجاد می‌کند.

سنجش میزان آمادگی نوآموزان برای یادگیری

خانم دکتر فرم معاینات امیرحسین را تکمیل می‌کند و توضیحات لازم را به مادر او می‌دهد و ما به طبقه بالای مرکز برای ادامه مراحل سنجش راهنمایی می‌شویم.

سه اتاق «آزماینده شناختی» در کنار دو اتاق «شنوایی سنجی» و «بینایی سنجی» در طبقه بالای مرکز وجود دارد که درِ اتاق‌های آزماینده شناختی برخلاف تمام اتاق‌های مرکز بسته است و نوآموزان بدون حضور والدین یا شخص ثالث سنجش می‌شوند و امیرحسین هم این مرحله را به تنهایی می‌گذراند.

قبل از سنجش امیرحسین با خانم چیت‌ساز که کارشناس ارشد روان‌شناسی است و در این مرکز کار می‌کند، صحبت‌ می‌کنم؛ او از طرف آموزش و پرورش استثنایی یک دوره آموزش گذارنده است و بعد از آن در دو امتحان عملی و نظری شرکت کرده تا برای حضور در این طرح انتخاب شود.

چیت‌ساز در خصوص کیفیت سنجش شناختی توضیح می‌دهد و می‌گوید: ابتدا برای ارتباط برقرار کردن با نوآموزان چند سؤال خودمانی می‌پرسیم و بعد سؤالات معینی را شفاهاً از نوآموزان می‌پرسیم که البته این سؤالات را نمی‌شود لو داد، نتیجه را هم به والدین نمی‌گوییم.

او ادامه می‌دهد: هدف ما از سؤالاتی که می‌پرسیم سنجش حافظه‌های مختلف نوآموزان است که در دو حیطه شناختی و زبانی بررسی صورت می‌گیرد در این مرحله هوش اجتماعی و ریاضی سنجش نمی‌شود و فقط نوآموز از جهت تعیین آمادگی برای حضور در کلاس درس بررسی می‌شود.

این روان‌شناس با بیان اینکه این مرحله از سنجش حدوداً یک ربع طول می‌کشد، اضافه می‌کند: اکثر بچه‌ها مشکلی ندارند و تعدادی از نوآموزان که مشکلاتی دارند به آموزش و پرورش استثنایی برای تعیین تکلیف معرفی می‌شوند.

کودکان طبقه مرفه در خطر ضعف بینایی

حالا نوبت بینایی‌سنجی است و خانم ناهید گوران با 42 سال سابقه کار در کسوت معلم بهداشت این معاینه را در این پایگاه انجام می‌دهد.

او می‌گوید: ابتدا نوآموز در مقابل تابلوی «ای چارت» قرار می‌گیرد و بعد دفترچه دید رنگ را به او می‌دهیم و اگر ضعف بینایی مشاهده شود، برگه ارجاع به دکتر متخصص برای دریافت عینک صادر می‌شود.

این مربی بهداشت باتجربه ضعف بینایی بین کودکان در رفاه کامل را بیشتر می‌داند و بیان می‌کند: روزانه 2ـ3 مورد ارجاع داریم و این مسئله در مناطق مرفه بیشتر است و دلیل آن هم به استفاده بیش از حد کودکان از ابزارهای بازی رایانه‌ای باز می‌گردد.

اکثر نوآموزان شنوایی خوبی دارند

از امیرحسین جا مانده‌ام. او مرحله سنجش شنوایی را انجام داده است و من بعد از او وارد اتاق شنوایی سنجی می‌شوم که متصدی آن خانم حاتمی است که بعد از گذراندن دوره با توجه به مدرک دانشگاهی‌اش به این پایگاه آمده است.

او می‌گوید: هر معاینه شنوایی حدوداً 5 دقیقه طول می‌کشد و با شنوایی نوآموزان با دستگاهی به نام ادیومتر سنجیده می‌شود. فرکانس‌های دستگاه از 500 تا 8000 تعین می‌شود تا حساسیت گوش کودک تعیین شود و تا امروز که در این پایگاه بوده‌ام موردی از ضعف شنوایی مشاهده نکرده‌ام، بعد از سنجش شنوایی، تلفظ کودکان به حروفی مثل «ژ، سین و شین» بررسی می‌شود.

با امیرحسین و مادرش دوباره به اتاق مدیریت می‌رویم که مرحله آخر کار است. مهر سنجش بر روی معرفی‌نامه امیرحسین نقش می‌بندد و کار ما هم در پایگاه قاسم‌زاده خیابان شهید عراقی خاتمه می‌یابد.





۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن