تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ذكر زبان حمد و ثناء، ذكر نفس سختكوشى و تحمل رنج، ذكر روح بيم و اميد، ذكر دل صدق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842646195




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمایت یا مخالفت ایران از همه پرسی استقلال کردستان عراق چه پیامدهایی دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حمایت یا مخالفت ایران از همه پرسی استقلال کردستان عراق چه پیامدهایی دارد؟
در حالی که ایران جزو معدود کشورهایی است که مدتهاست روابط نزدیکی با اقلیم کردستان عراق دارد برگزاری همه پرسی در مورد استقلال آن منطقه ممکن است بر روابط تهران با اربیل خشه وارد کند.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل-سایت تحلیلی «المانیتور» با اشاره به این که کردهای عراق تلاش می کنند اختلافات بین جناحی و داخلی خود را پیش از برگزاری همه پرسی در مورد استقلال در ماه سپتامبر اینده کنار بگذارند ترکیه، عراق و ایران مخالفت خود را با این ایده اعلام کرده اند. این سایت اشاره می کند که این کشورها نگران هستند که در شرایط کنونی منطقه و آن هم با افزایش شدت رقابت های منطقه ای این موضوع برای منافع ملی شان خطرناک باشد. 




به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این سایت می نویسد:«مقام عالی رهبری ایران در ماه ژوئن در دیدار با حیدر العبادی نخست وزیر عراق گفتند که جمهوری اسلامی ایران با جداسازی یک بخش از عراق مخالف است و عراق باید متحد باقی بماند. اگرچه مخالفت ترکیه و دولت مرکزی عراق با موضوع همه پرسی قابل درک است اما نوع رابطه ایران با کردهای عراق و هم چنین روابط فرهنگی و تاریخی فیمابین پرسش هایی جدی را در مورد انگیزه های مخالفت ایران با برگزاری همه پرسی مطرح می کند. 



این سایت در ادامه می افزاید:«احزاب سیاسی در کردستان عراق کاملا روشن ساخته اند که هدف نهایی شان کردستانی مستقل است اما در رویکردها ممکن است متفاوت از یکدیگر عمل کنند و مسئله شان بیش تر مسئله بر سر زمان استقلال است نه ماهیت آن. ایران بیش از هر بازیگر دیگری از این خواست کردها اگاه است. بیش از ۱۳ میلیون کرد در دو طرف مرز ایران و عراق زندگی می کنند. چه پیش و چه پس از انقلاب ایران جزو معدود بازیگران منطقه ای بود که با کردهای عراق روابط صمیمانه داشت چه با احزاب سکولار چه مارکسیست و چه اسلامگرای کرد.


 حکومت های ایران چه پهلوی و چه جمهوری اسلامی همواره از کردهای عراق برای تضعیف رژیم های سیاسی پیاپی در آن کشور استقبال کردند. به خصوص در دوران صدام. با این حال، ایران از ارمان کردها برای استقلال حمایت نمی کند و موضعی محتاطانه در این باره دارد». 


المانیتور اشاره می کند حضور مقام های ایرانی به خصوص فرماندهان سپاه در دهه های گذشته در مناطق کردنشین ایران و عراق سبب ایجاد دانشی خوب در میان تصمیم گیرندگان سیاسی و نظامی ایران درباره منطقه کردستان شده است و به همین خاطر مقام های ایرانی سیاستی عملگرایانه را در پیش گرفته اند. این سایت می نویسد:«در تابستان سال ۱۹۸۸ میلادی رژیم تحت فرمان صدام حسین، کردستان عراق را مورد حمله با سلاح های شیمیایی قرار داد که بر اثر آن ۱۸۲هزار غیر نظامی جان خود را از دست دادند در حالی که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از صدام حمایت می کردند و کشورهایی غربی از جمله امریکا، بریتانیا و فرانسه صدام را مسلح کرده بودند این ایران بود که به کردهای اسیب دیده پناه داد و به آنان کمک کرد. در طول قیام ۱۹۹۱ میلادی پس از جنگ خلیج فارس این ایران بود که مرزهای خود را به روی کردهای عراقی باز کرد و به آنان پناه داد این در حالی بود که ترکیه مرزهای خودر ا به روی آنان بسته بود.


 در اگوست ۲۰۱۴ میلادی زمانی که داعش به کردستان عراق حمله کرد ایران جزو نخستین کشورهایی بود که برای اولین بار به کردها کمک کرد. یک پیشمرگه کرد که نخواسته نامش فاش شود به المانیتور می گوید که فکر می کند کردها همگی باید قدردان ایرانی ها باشند چرا که به نفع منافع کردها کار کرده اند. صرفنظر از ملاحظات امنیتی باید اشاره کرد که تجارت سالانه ایران با کردستان عراق تقریبا ۸ میلیارد دلار است. در نتیجه، با توجه به رابطه ایران با جامعه کردی خود و تاریخ طولانی برای کمک رسانی به کردها و احزاب سیاسی کردی ایران در موقعیت نسبتا قوی تری در مقایسه با انکارا و بغداد قرار دارد. با فروپاشی داعش به نظر می رسد که رقابت تشدید شود. ترکیه در حال جنگ با کردهاست و به شدت مخالف دولتی کردی در شمال سوریه است و سوریه در هرج  مرج باقی مانده و دولت مرکزی قادر به کنترل بخش بزرگی از آن سرزمین نیست در عین حال ایران نسبتا پایدار است و هزاران مستشار و مدافع حرم در سوریه و عراق مستقر کرده تا با سلفی ها بجنگند و از متحدانش در دمشق  بغداد حمایت کند. مقام های ایرانی گفته اند که با سلفی های تکفیری در حلب و انبار مبارزه می کنند چرا که در غیر این صورت مجبور به مبارزه با آنان در خاک ایران هستند. با توجه به هویت کردی عاملان حملات تروریستی در تهران در روز ۷ ژوئن، به نظر می رسد که آن چه بیش تر امنیت ایران را تهدید می کند منطقه کردی است». 


این سایت در ادامه می افزاید:«بنابراین با توجه به چشم انداز پیچیده و خطرناک منطقه ای و نیز وضعیت امنیتی داخلی ایران همه پرسی در کردستان درباره استقلال آن منطقه جمهوری اسلامی را در یک دو راهی قرار می دهد اگر کردها موفق به حل اختلافات داخلی خود شوند و به استقلال رای دهند ایران باید موضع خود را درباره یک دولت کردی مشخص کند. تهران می تواند از کردستان مستقلی حمایت کند که همکاری های اقتصادی و امنیتی را افزایش دهد و در تضمین کند که چنین نهادی به بی ثباتی در مرزهای ایران دامن نمی زند. ایران هم چنین می تواند یک مسیر جایگزین برای نفت کردی را برای دستیابی به بازارهای بین المللی ارائه کند. در مقابل، در صورتی که ایران محاصره اقتصادی انجام دهد و با استفاده از شبه نظامیان شیعه در عراق برای دولت اقلیم کردستان عراق ایجاد نارضایتی کند ظرفیت بالقوه ایجاد درگیری و بی ثباتی در مرز ایجاد می شود و احتمالا غرب در این باره مداخله خواهد کرد. با توجه به این که عربستان سعودی دشمن ایران است سیگنال های مثبتی به کردهای عراق داده است. سعودی ها هم چنین از ستیزه جویان کرد ایرانی در کردستان عراق نیز حمایت کرده اند که خواستار ایجاد منطقه ای مستقل در کردستان ایران هسند تداوم این حمایت ها می تواند به چالشی برای ایران تبدیل شود».




۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن