واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در شماره 89 خط حزبالله در گزارشهایی با عناوین «چرا آمريکايیها اينقدر گستاخ شدهاند؟»، «الزامات اتحاد ملی و ايجاد فضای جديد از کار و همکاری» منتشر شد.
برای دانلود شماره جدید خط حزب الله کلیک کنید.به گزارش تراز ،جمهوريخواهها و دموکراتهای آمريکايی، با همهی تفاوتهايشان، در يک چيز با هم مشترکاند: "تغيير رژيم ايران". گرچه راهبردها و تاکنيکهايي که برای اين موضوع اتخاذ کردهاند، با هم تفاوت دارد، اما نهايت آرزوی آنان، تغيير رژيم ايران است. برای مثال، باراک اوباما در گرماگرم مذاکرات هستهای ايران، در مصاحبه با روزنامهی نيويورک تايمز چنين گفت: "فکر میکنم ترکيب يک مسير ديپلماتيک که مسئلهی هستهای را در يک طرف قرار داده و همزمان پيامی روشن به ايرانیها بفرستد مبنی بر اينکه شما بايد رفتار خود را بهطور گسترده تغيير دهيد و اينکه اگر شما به اقدامات تهاجمی بیثباتکنندهی خود ادامه دهيد، ما از متحدان خود حفاظت میکنيم، ترکيبی است که بهصورت بالقوه خيال دوستان ما را راحت میکند."
سياست تغيير رژيم در دولت ترامپ
با روی کار آمدن ترامپ اما اين موضوع با صراحت بيشتری بيان شد. او از همان هفتههای اول رسيدن به کاخ سفيد، شروع به حمله به ايران و پيگيری سياست تغيير رژيم کرد. اولين اظهارنظر جنجالی او بيان اين جمله بود که "ايران بزرگترين دولت حامی تروريسم است". بعد از آن، رکس تيلرسون، وزيرخارجهی ترامپ، در کميتهی امور خارجي مجلس نمايندگان گفت: "سياست در قبال ايران در دست تدوين است و هنوز به رئيسجمهور ارائه نشده است اما میتوانم به شما بگويم که ما قطعا به حضور ادامهدار بیثباتکنندهی ايران در منطقه... حمايتشان از حزبالله واقف هستيم و در پاسخ به هژمونی ايران اقدام میکنيم. تحريمهايی عليه افراد و ديگران وضع شده است." وزيرخارجهی آمريکا همچنين گفت: "سياست ما در قبال ايران پس زدن اين هژمونی، مهار کردن توانايیشان براي ساخت سلاح هستهای و تلاش برای حمايت از عناصري در داخل ايران است که به تغيير مسالمتآميز رژيمشان منجر میشود." بلافاصله بعد از اين سخنان، مجلس سنای آمريکا، با ۹۸ رأی موافق و ۲ رأی مخالف، طرح تحريمهای جامع يا اصطلاحا "تحريمهای مادر" را عليه ايران تصويب کرد.
اوايل هفتهی جاری نيز، نمايندگانی از آمريکا در نشست سالانهی سازمان تروريستی منافقين شرکت کرده و آنجا نيز از موضوع تغيير رژيم در ايران سخن گفتند. "تد پو"، نمايندهی مجلس نمايندگان آمريکا، از تلاشهای خود براي خروج نام منافقين از ليست گروههای تروريستی خبر داد و در عين حال، از گزينهی تغيير رژيم در ايران سخن گفت. "رودی جوليانی"، از نزديکان ترامپ و شهردار سابق نيويورک نيز خواستار تغيير رژيم در ايران شد و اعلام کرد دولت ايالات متحده از گروهک تروريستی منافقين حمايت میکند. وی گفت: "با اختياراتی که دارم اين حرف را میزنم... ما و شما (آمريکا و منافقين) ديدگاه مشترکی عليه ايران داريم." "جو ليبرمن"، سناتور سابق ايالت کنتيکت که ۲۴ سال در آمريکا سناتور بوده نيز صراحتا اعلام کرد: "کشورهای عربی و آمريکا همراه شما (منافقين) هستند تا تغيير رژيم در ايران محقق شود." وی در اظهارنظری گستاخانه بيان داشت: "خيلی زود شايد سال آينده اين گردهمايی را در تهران برگزار میکنيم!"
چرا آمريکايیها اينقدر گستاخ شدهاند؟
در بررسی چرايی گستاخی آمريکايیها در سخن گفتن از تغيير رژيم و اعمال تحريمها عليه ايران میتوان به چند دليل اشاره کرد، يکی از آنها افزايش نفوذ ايران در سطح منطقهای و بينالمللی است. مايک پمپئو، رئيس سازمان سيا در مصاحبه با شبکهی "ام اس ان بی سی" دربارهی ايران گفت: "امروز، اين کشور نفوذ بسيار زيادی دارد، نفوذی که فراتر از نفوذ آنها در ۶ يا هفت سال گذشته است. خواه اين نفوذ آنها بر دولت بغداد باشد، خواه افزايش قدرت حزبالله و لبنان، خواه همکاری آنها در کنار الحوثی در يمن و شيعيان عراق که هماکنون در امتداد مرز سوريه در حال مبارزه هستند و بهطور قطع نيروهای شيعه که در سوريه درگير هستند. ايران در همهجای خاورميانه حضور دارد."
اما يکی ديگر از اين دلايل به عدم واکنش متقابل و متناسب با اقدامات دشمن بر میگردد. وقتی در مقابل ضربهی دشمن، "ضربهی متقابل" و متناسب و بلکه محکمتر و صريحتر صورت نگيرد، اين سيگنال به دشمن مخابره خواهد شد که حريف، راهکار و چارهی خاصي ندارد، بنابراين راهبرد درستی اتخاذ شده و میبايست ادامه پيدا کند. اين همان موضوعی است که رهبر انقلاب نيز در ديدار کارگزاران نظام به آن اشاره کرده و فرمودند: «وقتی طرف مقابل با وقاحت میآيد میايستد و يک چيزی را میگويد، ما هرچه در اين زمينه کوتاه بياييم، حمل بر ضعف خواهد شد؛ حمل بر اين خواهد شد که ما ناچاريم، ناگزيريم؛ احساس ناچاری در ما، دشمن را تشجيع میکند به اينکه بر فشارهای ناحقّ خودش بيفزايد» (۱۳۹۶/۰۳/۲۲)
زمانبندی انتشار: 15 تير 1396 - 11:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]