واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: روحانی: تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه افتخار دولت یازدهم است/ اگر اقدامات دولت نبود، مردم غرب کشور ناچار به مهاجرت میشدند
رییسجمهور گفت: اگر اقدام دولت یازدهم نبود، امروز در غرب کشور نه با طوفان گرد و غبار و شن بلکه با طوفان نمک مواجه بودیم و حدود ۱۴ میلیون نفر از مردم ایران که در غرب کشور زندگی میکنند، امروز ناچار به مهاجرت میشدند.
حجتالاسلام حسن روحانی در همایش بینالمللی مقابله با گرد و غبار عنوان کرد: خوشامد میگویم خدمت همه میهمانان گرامی، نمایندگان سازمان ملل متحد، وزرا، نمایندگان کشورهای مختلف که از ۴۳ کشور در این کنفرانس شرکت کردهاند. به همه آنها خیرمقدم عرض میکنم و امیدوارم این کنفرانس دارای نتایج مفیدی برای موضوع گرد و غبار و طوفان شن به همراه داشته باشد.
اهم اظهارات رییس جمهور را به نقل از خبرگزاری ها در زیر می خوانید؛
* موضوع محیطزیست یکی از مسائل مهم برای سلامت جامعه برای توسعه جوامع ما و برای جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه است. برای آنکه ما بتوانیم با این معضل به خوبی مواجه شویم و خطرات این تهدید را مهار کنیم، هم نیاز به برنامهریزی داریم هم نیاز به سرمایهگذاری و هم به همکاری منطقهای و بین المللی نیاز داریم دولت.
* دولت یازدهم یکی از اولویتهای خود را در ایران اولویت محیط زیستقرار داد و حتی دولت به عنوان دولت محیطزیست نامگذاری شد، اولین تصمیم دولت یازدهم تصمیم زیستمحیطی بود. اولین مصوبه این دولت در رابطه با دریاچه ارومیه بود و اگر اقدام دولت یازدهم نبود، امروز در غرب کشور نه با طوفان گرد و غبار و شن بلکه با طوفان نمک مواجه بودیم و حدود ۱۴ میلیون نفر از مردم ایران که در غرب کشور زندگی میکنند، امروز ناچار به مهاجرت میشدند.
* تثبیت دریاچه ارومیه یکی از افتخارات دولت یازدهم و الگوی مهم زیست محیطی برای منطقه و جهان است. چرا با معضل دریاچه ارومیه مواجه شدیم؟ به خاطر شرایط آب و هوایی که یکی از عوامل آن است به دلیل کاهش ریزشهای آسمانی اما مدیریت صحیح نسبت به منابع آب، کشتهای بیرویه و افقی و توسعه این کشتها و عدم در نظر گرفتن حق آبه دریاچهها و تالابها همه عواملی بود که دریچه ارومیه میرفت تا سال ۹۵ خشک شود و با طوفان نمک مواجه شویم که کشاورزی و زندگی ما را به طور کامل تهدید میکرد.
* دولت یازدهم کارهای بسیاری در زمینه محیطزیست انجام داده است، احیای هورالعظیم یکی از آن قدمها بود که برداشته شد، امروز بیش از هشتاد درصد این تالاب را آب فرا گرفته است. همچنین اقداماتی نیز برای دریاچه هامون صورت گرفت که زندگی را به محیطزیست آن بازگرداند. البته این بدان معنا نیست که اقدامات ملی برای محیط زیست کافی بوده، خیر. باید بیشتر تلاش شود. اما دولت یازدهم در حد توان خود کارهایی را انجام داده است.
* برای دریاچه ارومیه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که تا پایان سال ۹۵ حدود ۲ هزار میلیارد تومان هزینه شده است، امروز مردم غرب کشور تقریبا در آسایش هستند. همانطور که نسبت به هورالعظیم اقدماتی انجام شد این کارها در استان خوزستان، هامون و استان سیستان و بلوچستان هم باید صورت بگیرد.
* طوفانهای گرد و غبار کشورمان منشا داخلی دارد و حدود ۲ میلیون متر مکعب بیابان باعث این رویداد است، منشا خارجی با داخلی قابل قیاس با داخل نیست و ۸۰ درصد از کشورهایی مانند، عراق، سوریه، اردن، کویت، عربستان و ترکمنستان در منطقه ما منشا گرد و غبار هستند. گاهی در ۲۴ ساعت ۸ میلیون متر مکعب خاک و گرد و غبار جابهجا میشود که زندگی، سلامت، کشاورزی، باغات و محیطزیست را مورد تهدید قرار میدهد.
*در دهههای گذشته هم گرد و غبار داشتیم اما امروز نسبت به گذشته این اقدامات به چند برابر افزایش یافته است. اگر در گذشته ده الی بیست روز شاهد این پدیده بودیم، امروز ۱۲۰ روز این وضعیت وجود دارد. سوال اینجاست راه چاره چیست؟ باید چه کنیم؟ موضوع گرد و غبار از حد مسائل ملی فراتر رفته است، امروز غرب شرق آسیا شمال آفریقا و بسیاری دیگر از کشورها درگیر این پدیده هستند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ - 03 July 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]