واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
آیت الله املی لاریجانی:
برخی حرفها در رسانهها و مجلس انتقاد نیست، زیر سوال بردن استقلال قوه قضائیه است
رییسقوهقضاییه گفت: برخی حرفها در رسانهها و مجلس انتقاد نیست بلکه زیر سوال بردن استقلال دستگاه قضایی است.
روز نو : رییسقوهقضاییه گفت: برخی حرفها در رسانهها و مجلس انتقاد نیست بلکه زیر سوال بردن استقلال دستگاه قضایی است.
به گزارش روز نو، آیتالله صادقی آملی لاریجانی پیش از ظهر امروز در همایش سراسری قوه قضاییه گفت: من از وزیر دادگستری تشکر میکنم که گزارش خوبی را تهیه کردند هرچند من گلایهای هم از ایشان دارم که در ابتدا مطلبی را از جانب من بیان کردند که این گونه نبوده است.
او با بیان اینکه وزیر دادگستری گزارش خوبی را از نظر آماری بیان کرد، اظهار داشت: به حرمت مهمان، مهمانان را تکریم میدانیم ولی آنها وقت را رعایت نمیکنند و مهمانی را بر میزبان سخت میکنند.
رئیس دستگاه در تشریح جایگاه قوه قضاییه تصریح کرد: در اصل ۱۵۶ و ۵۷ و ۶۱ قانون اساسی و اصول متعددی به وظایف و اختیارات قوه قضاییه تصریحاتی داشته است. براساس اصل ۱۵۶، قوه قضاییه قوهای مستقل است که پشتیبان حقوق فردی و جمعی و عهدهدار مسئولیت رسیدگی به شکایات و تظلمات و اخذ تصمیم، احیا حقوق عامه وگسترش عدل و آزادیهای مشروع، نظارت بر حسن اجرای قوانین و... است.
آملی لاریجانی با اشاره به اصل ۵۷ خاطرنشان کرد: قوا زیر نظر ولایت مطلقه فعالیت میکنند که مستقل از یکدیگر دارند. در اصل ۶۱ قانون اساسی نیز اعمال حاکمیت توسط قوه قضاییه براساس محاکم دادگستری تصریحاتی کرده است. مقصودم از این اصول آن است که ما در تشخیص قوه قضاییه و اختیارات و وظایفش دو نگاه داشته باشیم؛ یک نگاه، کلی و بیرونی است. برای دیدن جایگاه قوه قضاییه، او در جغرافیای نظامی اسلامی مورد بررسی قرار میدهیم.
او ادامه داد: یک نگاه درونی است که بر آن اساس، قوه قضاییه دارای ساختارهایی است. هر دو نگاه درست است و مکمل یکدیگرند. مسئلهای که مغفول میماند در نگاه بیرونی است. نکته مهم برای کل قوه قضاییه، جایگاه و نقشش در اصل نظام جمهوری اسلامی است. میتوان این نگاه در قانون اساسی مشاهده کرد. وقتی قانون اساسی در اصل ۵۷ از سه قوه مستقل سخن میگوید اینجا به نظر میآید که مبتنی بر نگاه بیرونی است و میگوید ما چه نقشی داریم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه اگر این نگاه را داشته باشیم نگاه و حساسیتمان دوچندان میشود، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی نظامی بالنده است و حرف اول در منطقه و جهان میزند. امروز دشمنان ما اعتراف میکنند و میدانند که جمهوری اسلامی در منطقه و کل سیاستهای دنیا نقش دارد. این همه فشار برای مصوبات جدید علیه ایران هستند. اگر جمهوری اسلامی نقشی نداشت اعتنایی نمیکردند.
آملی لاریجانی بابیان اینکه فشارهای امریکا به عنوان قلدر جهانی برای تحریم و عدم تعامل بخاطر نقش فزاینده کشورمان است، ابراز داشت: نگاه بیرونی موجب میشود وقتی وضعیت جمهوری اسلامی و نظام در منطقه مشاهده کردیم و خدمات قوه قضاییه را مشاهده کردیم، متوجه میشویم که وظیفه در دستگاه قضایی چه خدمتی است.
رییس قوه قضائیه گفت: دلبستگی ما به نظام جمهوری اسلامی صرفا برای ملیت نیست ما به ملیت ایرانی خود افتخار میکنیم و ملیت خود را تاثیرگذار در تمدن دنیا میدانیم اما سوای از این دلبستگی ما یک دلبستگی ایمانی نیز داریم کما اینکه میلیونها مسلمان این حس را دارند.
او افزود: باید توجه کنیم که هر خدمتی که انجام میدهیم برای قویتر شدن نظام است.
آملی لاریجانی با اشاره به استقلال قوه قضائیه گفت: قانون گذار در زمان تصویب قانون اساسی در اصل ۱۵۶ آن به استقلال قوه قضائیه تاکید کرده و استقلال قضات از دغدغههای بزرگ متفکرین دنیا است. ایجاد تعادل بین استقلال قوه قضائیه و آزادی بیان منتقدان و اختیارات مجلس و قوه مجریه بحث عمیقی است.
او افزود: ما به استقلال قاضی و دستگاه قضایی ارج مینهیم. این به نفع همه مردم حتی قوه مجریه است. استقلال قاضی تضمین کننده عدالت است. اگر قاضی مستقل نباشد و به طرفی ترجیح داشته باشد منافات با عدالت و استقلال قاضی خواهد داشت. اگر قاضی بخواهد تحت تاثیر قوای دیگر حکم صادر کند بر خلاف عدالت است. من از بحثهایی که در برخی رسانهها و سخنهایی که در مجلس گفته میشود انتقاد میکنم. این حرفها زیر سوال بردن استقلال قوه قضائیه است نه انتقاد از آن. اینکه در رسانههای جمعی به قاضی فشار بیاورند که حکم را به نفع یک طرف بدهد مخالف استقلال قضات است.
رییس دستگاه قضایی بیان داشت: در قانون وظیفه حل و فصل دعاوی به قوه قضائیه داده شده است الان میبینیم که به بهانه نقادی احکام قضات میخواهند به قاضی فشار بیاورند. اینکه شخصی بعد از رسیدگی به یک پرونده گسترده میگوید این حکمی که صادر شده در سه هزار سال تاریخ ایران نظیر ندارد این حرف ظلم و مخالف استقلال قضات است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما نمیخواهیم دور قوه قضائیه دیوار بکشیم. ما قضات را از اشتباه مصون نمیدانیم اما نباید رافع نزاع بودن آنها را زیر سوال ببریم.
رییس قوه قضائیه گفت: ما با پاسخگویی قوه به معنای تبیین، مخالفتی نداریم بلکه آن را قبول هم داریم و این را کار هوشمندانهای میدانیم. به مسئولین عالی قضایی هم گفتهام که احکام را در حد توان توضیح بدهند اما گاهی پاسخگویی به این معنا میشود که هر نهادی مانند مجلس راجع به پروندهای سوال کند و قوه قضائیه هم پاسخگو باشد. در دنیا چنین رسمی وجود ندارد که دائما آرای قضات را زیر سوال ببرند.
رئیس قوه قضائیه گفت: حرف رئیس جمهور درست است. بگذاریم آرای محاکم مطرح شود. فعلا در پژوهشگاه قوه قضائیه این آرا ارائه میشوند و مورد نقد قرار میگیرد و قضات صادر کننده این احکام هم میتوانند از احکام خود دفاع کنند. نباید مسائل به اسم نقد به روزنامهها بکشد و نماینده مجلسی بگوید که چرا قوه قضائیه این گونه حکم صادر کرده است. این خلاف استقلال قضات است.
آملی لاریجانی راجع به مبارزه با نفوذ دشمن گفت: وقتی با یک نگاه کلی به جمهوری اسلامی نگاه میکنیم اقتدار جمهوری اسلامی را عاملی میبینیم که دشمنان نظام را ترسانده و بر آن داشته که در طی مراحل کودتا و تحریمهای سخت به فکر نفوذ در جمهوری اسلامی باشند. امام در سال ۶۷ وقتی منشور روحانیت را صادر کرد راجع به مساله نفوذ هشدار داد.
منبع: انتخاب
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]