واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: عیدفطر یا روز عقدهگشایی؟/انتقاد مطهری از مداحیجناحی عیدفطر؛ تخطئه برجام، تخطئه نظام است
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اشعار قرائت شده در مداحی پیش از مراسم نماز عید فطر در مصلی تهران این اشعار را یک بیانیه سیاسی و غیر متناسب با عید فطر توصیف کرد و با انتقاد از محتوای این اشعار گفت که تخطئه برجام تخطئه کل نظام است.
آفتابنیوز : علی مطهری در یادداشتی تحت عنوان « عید فطر یا روز عقده گشایی» نوشت: «در مراسم نماز عید فطر امسال با پدیده ای مواجه شدیم که
تناسبی با این روز نداشت. در روز عید فطر معمولا از آثار معنوی ماه رمضان مانند تقویت اراده در مبارزه با هواهای نفسانی و دوری از حقد و کینه و عناد و ضرورت حفظ این دستاورد سخن گفته میشود که موجب نزدیک شدن دلها به یکدیگر می گردد. اما در مصلای تهران قبل از نماز اشعاری قرائت شد که بیشتر یک بیانیه سیاسی بود و کمترین ارتباط را با عید فطر داشت.
به گزارش آفتابنیوز؛ در ادامه این یادداشت آمده است: گذشته از عدم تناسب این اشعار با عید فطر، مضمون و محتوای این اشعار هم ناراستیهایی داشت. اولا برجام را به طور کلی تخطئه میکرد در حالی که توافق برجام تصمیم کل نظام و تخطئه آن تخطئه کل نظام است. نقاط قوت و نقاط ضعف آن نیز به کل نظام برمیگردد نه این که نقاط ضعف آن مربوط به آقای روحانی و آقای ظریف است و نقاط قوت آن مربوط به بخش دیگر نظام.
ثانیا در اشعار مذکور سخن از سیلی کوخ نشین به کاخ نشین رفته بود. این دید طبقاتی بیشتر با مارکسیسم سنخیت دارد تا با اسلام. آنچه در اسلام اصالت دارد ایمان و عمل صالح است، نه محرومیت و فقر. به تعبیر شهید آیتالله مطهری نباید میان خاستگاه و جهت گیری دچار اشتباه شد. جهتگیری اسلام و نهضت اسلامی به سود مستضعفان است اما خاستگاه اسلام و یک نهضت اسلامی صرفا مستضعفان نیستند بلکه همه طبقات جامعه در رشد آن شرکت دارند چون اسلام با فطرت انسانها سروکار دارد و حتی فطرت یک کاخ نشین و برخوردار را نیز بیدار میکند.
ثانیا در آن اشعار بعد از آنکه میگوید ما از هر تحریمی استقبال میکنیم، می گوید «راه ما راه حسین است». گویی امام حسین علیه السلام بدون هرگونه محاسبه ای و صرفا از روی عصبانیت و احساس دست به قیام زد، در حالی که ایشان دقیقترین محاسبات را داشت و به دنبال تحصیل بیشترین اثر و نتیجه از قیام خود بود. این که راه ما راه حسین است، به این معنی نیست که ما بی جهت هرگونه تحریمی را بر ملت خود تحمیل کنیم و مشکل برای آنها بیافرینیم.
رابعا در آن اشعار سند ۲۰۳۰ نسخهای از غرب برای تعلیم و تربیت ما معرفی شد، در حالی که چنین نیست. هیچ دولتی در جمهوری اسلامی توصیهنامههای یونسکو را به عنوان برنامه تعلیم و تربیت خود تلقی نمیکند، بلکه به خاطر آثار خوب و مزایای ارتباط با سازمانهای بینالمللی خصوصا سازمانی مثل یونسکو که بهرهای از استقلال نیز دارد و اخیرا از فلسطین دفاع کرد، ارتباط خود با این سازمانها را حفظ میکنند و منویات خود را نیز در اسناد آنها میگنجانند و البته آن بخش از توصیهنامهها را که منطبق بر اسلام نباشد رد میکنند و برای خود حق تحفظ قائل میشوند. در واقع مسئله این است که با سازمانهای بینالمللی باید ارتباط داشته باشیم یا نه؟ اگر با یونسکو نباید ارتباط داشته باشیم پس با سازمان ملل هم نباید ارتباط داشته باشیم. البته هشدارهای رهبر انقلاب در این خصوص به نظر من پیام احتیاط است که مبادا برنامه تعلیم و تربیت خود را به جای اسلام از غرب بگیریم.
مطلب آخر این که اتفاقی مانند آنچه که در روز قدس به صورت توهین به رئیسجمهور و برخی دیگر از مقامات کشور رخ داد و آنچه در برنامه نماز عید فطر تهران رخ داد، رهبر انقلاب را ناچار میسازد که در خطبههای نماز عید فطر درباره تعبیر «آتش به اختیار» توضیح دهند، در حالی که اگر افرادی که خود را ولایتمدار مینامند و دیگران را ضد ولایت، درست میفهمیدند و درست عمل میکردند نیازی به این توضیح و ایجاد زحمت برای ایشان نبود.
منبع: ایسنا
۰۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]