واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: حزب محافظهکار ترزا می با حمایت حزب ایرلندی دولت اقلیت تشکیل میدهد
حزب محافظهکار بریتانیا به رهبری ترزا می، توافقی را با حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلند (دی یو پی) امضا کرده که بتواند با جلب حمایت این حزب کوچک، دولت اقلیت تشکیل دهد.
به گزارش ایسنا به نقل از بی.بی.سی، این موافقتنامه بیش از دو هفته بعد از اعلام نتیجه انتخابات سراسری بریتانیا به دست آمد. در آن انتخابات حزب محافظهکار با کسب ۳۱۸ کرسی، بزرگترین حزب پارلمانی شد، اما نتوانست اکثریت مطلق را که پیش از انتخابات در اختیار داشت حفظ کند.
برای تشکیل کابینه در بریتانیا به ۳۲۶ صندلی در پارلمان نیاز است. حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلند ۱۰ کرسی در انتخابات به دست آورده که میتواند حزب محافظهکار را به حد نصاب لازم برای تشکیل دولتی در اقلیت برساند.
همکاری این دو حزب در تشکیل دولت بر محور کمکهای مالی برای ایرلند شمالی و همچنین موضوع خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (بریگزیت) خواهد بود.
براساس این توافقنامه موسوم به "اعتماد و حمایت"، حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلند، از دولت خانم می در طرحهای کلیدی مانند بودجه حمایت خواهد کرد که در صورت مخالفت نمایندگان با آن منجر به مشکل و حتی سقوط دولت میشود.
این حزب ایرلندی درباره حمایت از دیگر اقدامات و تصمیمهای پارلمانی حزب محافظه کار ضمانتی نداده، اما انتظار میرود که در بیشتر موارد از حزب محافظهکار حمایت کند.
ترزا می به امید کسب اکثریت بیشتر و تقویت موضع این حزب در مذاکرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، انتخابات پیش از موعد برگزار کرد اما عملا به این هدف نرسید. این انتخابات در ۸ ژوئن برگزار شد.
با کنارهگیری دیوید کامرون از نخستوزیری پس از رای همهپرسی مردم به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، خانم می به رهبری حزب و نخستوزیری بریتانیا رسید.
می پس از انتصاب به نخستوزیری تاکید کرد که مهمترین موضوع برای دولت او مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا با بهترین شرایط ممکن است. او پس از کسب موافقت پارلمان برای به جریان انداختن روند این مذاکرات، اعلام کرد که خواستار برگزاری انتخابات است، هر چند پیشتر با انتخابات پیش از موعد مخالفت کرده بود.
با توجه به اینکه حزب محافظهکار توانسته بود در انتخابات قبلی به شکلی غیرمنتظره به اکثریت کافی برای تشکیل دولت دست یابد و همچنین، اجتناب دولتها از برگزاری انتخابات در شرایط رکودی، برخی از ناظران این تصمیم را مخاطرهآمیز توصیف کردند.
استدلال ترزا می این بود که محور قرار گرفتن برگزیت در این انتخابات به معنی آن است که دولت آینده حمایت مردم در مذاکرات را کسب کرده و با قدرت و اعتبار بیشتری در این زمینه پیش خواهد رفت؛ اما این پیشبینی درست از آب در نیامد.
بریتانیا متشکل از انگلیس، ولز، ایرلند شمالی و اسکاتلند است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۰۵ تير ۱۳۹۶ - 26 June 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]