واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: به بهانه سالروز تولد امام خميني(ره)سمينار «انديشههاي امام خميني(ره) و مسؤليتهاي مسلمانان در عصر حاضر» در داكا برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / دكتر سيد محمد رضا هاشمي: سمينار «انديشههاي امام خميني(ره) و مسؤليتهاي مسلمانان در عصر حاضر» شب گذشته سوم تيرماه در داكا برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در داكا، به مناسبت بزرگداشت سالگرد تولد امام خميني(ره)، سمينار «انديشههاي رهبر كبير جهان اسلام امام خميني(ره) و مسؤليتهاي مسلمانان در عصر حاضر» به طور مشترك از سوي «مجمع مسلمانان داكا» و «آكادمي امام بخاري (ره)» در سالن اجتماعات هتل سندربان داكا برگزار شد.
اين سمينار با حضور «فرازنده» سفير ج.ا.ايران، دكتر «هاشمي» رايزن فرهنگي ج.ا.ايران در داكا، «مولانا صلاحالدين» مدير سابق مدرسه عاليه داكا و خطيب مسجد غوث الاعظم داكا، «مولانا خليل الرحمان» از مسؤلان مجمع مسلمانان و «مولانا نورالدين» مدير اسبق مدرسه عاليه داكا برگزار شد.
پس از تلاوت آياتي چند از كلامالله مجيد «اسماعيل حسين» دبير «مجمع مسلمانان» ضمن خوشامدگويي به ميهمانان و حضار، بنيانگذار ج.ا.ايران حضرت امام خميني(ره) را رهبر معنوي ملت مسلمانان ايران دانست كه راه مقابله با استعمارگران جهان را به آنان آموخت و افزود: امروزه نيز كه اسلام و مسلمين جهان گرفتار مشكلات عديدهاي از سوي دشمنان شدهاند، رهايي از مشكلات جز با الگوگيري از حضرت امام خميني(ره) ميسر نيست.
دبيركل مجمع مسلمانان در ادامه سخنان خود هدف مجمع مسلمانان را تصحيح و پالايش چهره زشتي دانست كه از اسلام به عنوان مكتب جنگ و ترور نشان داده ميشود و گفت: اين چهره منفي اسلام را بايد از اذهان دور ساخته و اسلام اصيل را معرفي كرد.
مولانا نورالدين مدير اسبق مدرسه عاليه داكا در مقاله خود با اشاره به آيه 38 سوره محمد(ص) مبني بر وعده خداوند بر جايگزين ساختن قوم ناسپاس عرب با گروهي كه خالصانه از فرامين خداوند اطاعت ميكنند كه منظور همان قوم سلمان فارسي و ايرانيان است، از ملت ايران و انقلاب اسلامي آن به ويژه رهبري حضرت امام خميني(ره) قدرداني كرد.
وي با اشاره به ويژگيهاي شخصيت بينظير حضرت امام خميني(ره)، ابعاد گوناگون شخصيت امام راحل را مورد تحليل و بررسي قرارداد و بر اهميت دعوت حضرت امام براي وحدت و همبستگي مسلمين جهان تأكيد كرد و يادآور شد: كه مسلمانان بايد به خاطر حفظ منافع اسلام دعوت امام خميني(ره) را اجابت نموده و وحدت كلمه را حفظ كنند.
پرفسور مولانا صلاحالدين مدير سابق مدرسه عاليه داكا نيز در سخنان خود حضرت امام خميني (ره) را يكي از اولياي بزرگ الهي خواند كه هم سياستمدار بود، هم انديشمند و هم فقيه.
خطيب مسجد غوث الاعظم داكا با يادآوري خاطره خود از سفر به ايران گفت: من از بسياري كشورهاي جهان از آمريكا تا عربستان سعودي را بازديد كردم ولي كشوري به زيبايي و خوبي ايران نديدهام.
مولانا صلاحالدين با ذكر خاطره بازديد مولانا حافظي حضور به عنوان يكي از بزرگترين رهبران مذهبي و سياسي بنگلادش از ايران گفت: مولانا حافظي حضور قبل از سفر به ايران ديدگاهي منفي نسبت به اين كشور و جهان شيعه داشت ولي رفتار و برخورد امام خميني(ره) وي را كاملاً مجذوب خود ساخت و او را به حامي ايران و انقلاب اسلامي تبديل كرد.
خطيب مسجد غوث الاعظم ضمن بيان عشق خود به امام خميني(ره) و تبعيت و تقليد از افكار و انديشههاي ايشان، به نقشه دشمنان اسلام در اختلافافكني ميان شيعه و سني و لزوم وجود رهبري همچون امام خميني (ره) در عصر حاضر اشاره كرد و گفت: متأسفاًنه مسلمانان امروز جهان دچار فقدان رهبري شدهاند و لذا از خداوند متعال خواهانيم كه اين خلاء را با حضور شخصيتي همچون امام خميني پر كند.
سخنران بعدي دكتر سيد «محمدرضا هاشمي» رايزن فرهنگي سفارت ج. ا. ايران در داكا بود كه با تبريك ميلاد حضرت زهرا (س) و ميلاد امام خميني (ره) در بيستم جماديالثاني گفت: امام خميني(ره) از كوثر فاطمي و محمدي سيراب شد و خود كوثري شد كه مظلومان و مستضعفان و به ويژه ملت مبارز ايران در قرن بيستم را سيراب گردانيد.
رايزن فرهنگي سپس با اشاره به ويژگيهاي برجسته امام خميني(ره) گفت: وجهه سياسي امام (ره) بقيه ويژگيهاي ايشان مانند فقه، فلسفه، عرفان و سرودن شعر را به شدت تحت تأثير قرارداده است و لذا بايد تمام ويژگيهاي آن رهبر كبير را شناخت تا بتوان از آنها درس گرفت.
سخنران سپس با استناد به آيه پنجاه و چهار سوره مائده «يا ايها الذين آمنوا من يَرتَدّ منُكم عن دينِه فَسَوفَ يأتِي اللهُ بقومٍ يُحبُّهُم و يُحِبّونه .... و اللهُ وَاسِعٌ عَليِمٌ» به تبيين ويژگيهاي حضرت امام پرداخت و گفت: در اين آيه خداوند به مؤمنان هشدار ميدهد كه اگر از دين خدا روي برتابند گروهي را جايگزين آنان ميكند كه از پنج ويژگي برخوردار باشند.
سخنران با استناد به آيه فوق، از عشق و محبت متقابل ميان مردم و خدا، خضوع نسبت به مردم، ايستادگي و مقاومت در برابر دشمنان خدا، جهاد في سبيل الله و نهراسيدن از سرزنشهاي سرزنشگران به عنوان ويژگيهاي قوم جايگزين از ديدگاه قرآن نام بُرد كه همه آنها را ميتوان در امام خميني (ره) يافت.
رايزن فرهنگي در ادامه سخنان خود در ارتباط با تجلي ويژگي اول بر مبناي «يأتِي اللهُ بقومٍ يُحبُّهُم و يُحِبّونه» گفت: عشق الهي و محبت پروردگار سراسر وجود حضرت امام (ره) را فراگرفته بود و به همين دليل ايشان به پيروي از دستورات الهي و سنت پيامبر، مصداق بخش ديگر آيه مزبور يعني «اذلّةٍ علي المؤمنين اعزّةٍ علي الكافرين» و نيز آيه «اشداء علي الكفار و رحماء بينهم» بود كه نسبت به مسلمانان مهربان و در برابر دشمنان و كافران مقاوم و پايدار بود و ايستادگي در برابر استكبار نيز ريشه در تأسي امام به اين دستور العمل قرآني داشت.
دكتر هاشمي در ادامه با اشاره به ويژگي «جهاد في سبيل الله» در آيه مورد اشاره و سوء استفاده از اين واژه و تعبير ترور و كشتار از آن، گفت امام (ره) نخست از طريق جهاد با نفس امّاره به تزكيه نفس خود پرداخت و سپس در برابر دشمن ايستادگي كرد و بدين ترتيب بود كه مردم باور كردند جهاد و قيام او نه براي ارضاي نفس خود بلكه في سبيل الله بوده است.
رايزن فرهنگي ايران در داكا در ادامه با تبيين آيه مزبور در ارتباط با فراز «و لا يَخافون لومةَ لائمٍ» ويژگي ديگر حضرت امام (ره) را عدم هراس ايشان از سرزنش دشمنان و سرزنشگران داخلي و خارجي در طي قيام و انقلاب اسلامي ايران دانست و گفت: براساس وعده قرآن كه در انتهاي آيه مورد نظر بدان اشاره شده «ذلك فضلُ الله...»، فضل و رحمت الهي به صورت پيروزي انقلاب اسلامي تجلي يافت كه برآيند پنج ويژگي ديگر حضرت امام بوده است.
دكتر هاشمي همچنين به نقش حضرت امام (ره) در ايجاد و حدت و همبستگي اشاره كرد و آن را ويژگي برجسته ايشان دانست كه توطئه وهابيان و ديگر دشمنان اسلام را خنثي مرد و همه مسلمانان اعم از سني و شيعه، صوفي و عارف، عوام و خواص را حول حبل الله توحيد، گردهم آورد و البته موجب دشمني بيش از پيش وهابيان و عوامل تفرقهانداز با ايشان و راه و مرام انقلاب اسلامي نيز شد.
سپس، «حسن فرازنده» سفير ج.ا.ايران ضمن تشكر از برگزاركنندگان سمينار به تبيين برخي ويژگيهاي حضرت امام خميني (ره) پرداخت.
فرازنده سادهزيستي، آزادگي، بزرگي روح، شجاعت، عشق و صحبت به عموم مسلمانان و انسان، دور بودون از آرزويهاي دنيوي و تسخير قلب و دل مردم، عمل به قرآن، زندگي پيامبرگونه و پيروي از سنت و روش پيامبر اكرم(ص) و اهل بيت (ع) را از ويژگيهاي عمده حضرت امام خميني(ره) شمرد.
سفير ج.ا.ايران افزود: از ديدگاه حضرت امام اساس دين بر «محبت» استوار است و به اين دليل ايشان به همه مردم ايران و مسلمانان جهان محبت ميورزيد، همانگونه كه پيامبر (ص) به همه لطف داشت حتي به حيوانات.
فرازنده با اشاره به حركتهاي خشن و ضد اسلامي طالبان و طالبانيسم در دنيا گفت: پيامبر هيچ وقت حركت تندي نداشته چون تندروي در اسلام جايز نيست و كساني كه طالبان را به وجود آوردند ميخواستند با كشتن انسانهاي بيگناه به نام اسلام چهره زيباي اين آئين الهي را مخدوش كنند.
سفير ج.ا.ايران در داكا سپس با نقل قول از خانم بينظير بوتو نخستوزير سابق پاكستان گفت: وي در نشست سازمان ملل اعلام كرده بود كه طالبان براساس برنامهريزي آمريكا، حمايت انگليس، سرمايهگذاري عربستانسعودي و نيروي انساني پاكستان تشكيل شد.
فرازنده ادامه داد: با پيروزي انقلاب اسلامي در ايران به رهبري حضرت امام خميني(ره) وعده الهي در مورد پيروزي مؤمنان، دفاع از مؤمنان و حقوق آنان جامه عمل پوشيد و انقلاب اسلامي خورشيد پر فروغي شد كه اسلام را در عصر حاضر در صحنه فعل و انفعالات سياسي و اجتماعي وارد كرد به گونهاي كه ديگر جوانان تحصيل كرده از نماز خواندن و مسلمان بودن خود احساس حقارت نميكنند بلكه به بركت انقلاب اسلامي باورهاي كفار را تحقير ميكنند.
فرازنده با اشاره به پيشرفتهاي ايران در زمينههاي مختلف اظهار اميدواري كرد كه روابط دوستانه بين دو كشور برادر ايران و بنگلادش روز به روز تقويت شود.
آخرين سخنران سمينار «خليل الرحمان صديقي» رئيس اين نشست بود كه پس از تشكر از ميهمانان و سخنرانان گفت: امروز به مناسبت نوزدهمين سالگرد رحلت امام خميني(ره) گردهم آمديم تا نقش ايشان در جهان اسلام و نيز آموزهها و افكار رهبر كبير انقلاب اسلامي ايران را واكاوي كنيم.
سخنران سپس تشكيل جمهوري اسلامي ايران را بزرگترين دستاورد امام خميني(ره) دانست كه منجر به اقامه حاكميت الهي در ايران و تحول شگرف اين كشور از يك مملكت تحت سلطه خارجي به يك كشور اسلامي و مبتني بر احكام شريعت شد.
وي ادامه داد: در جهان پرتنش فعلي، ايران اسلامي كه در منطقه استراژيك و نفت خيز خاورميانه قراردارد با رهبري امام خميني(ره) به پيشرفتهاي مهمي دست يافته و قدرت مهم منطقه و الگوي كشورهاي اسلامي شده است و لذا هميشه امام خميني(ره) به عنوان پدر معنوي ملت مسلمان ايران و ديگر مسلمانان مورد تقدير و احترام آنان خواهد بود.
وي هدف از برگزاري اين سمينار را معرفي شخصيتهاي بزرگ جهان اسلام و ايجاد ارتباط ميان كشورهاي دوست و برادر دانست و گفت: آكادمي امام بخاري چنين سمينارهايي را براي رهبران بزرگ جهان اسلام برگزار كرده و ميكند.
سمينار با دعا و مناجات توسط پرفسور «مولانا صلاحالدين خطيب» مسجد غوث الاعظم پايان پذيرفت.
همچنين، آكادمي امام بخاري مؤسسهاي غيرانتفاعي براي كمك به يتيمان و مؤذنان مساجد است كه برنامههاي آموزشي، تفريحي، كارگاهي و كمكهاي مالي به آنان ارائه ميدهد.
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 467]