واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل:28 درصد تولید ناخالص اردبیل مربوط به بخش کشاورزی است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: 28 درصد از تولید ناخالص استان اردبیل مربوط به بخش کشاورزی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، عدیل سروی عصر امروز در نشست با مدیران جهاد کشاورزی که با حضور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: استان اردبیل رتبه اول کشوری را از لحاظ کاربری اراضی کشاورزی در سطح کشور داراست. وی تصریح کرد: وجود سه بخش بسیار حاصلخیز و مهم دشت اردبیل، دشت مغان و دشت مشگینشهر ویژگی منحصر به فردی از لحاظ کشاورزی و دامپروری ایجاد کرده و کشت و صنعتهای فعال و تأثیرگذار مغان، پارس و فردوس به عنوان بزرگترین بنگاههای اقتصادی، تولیدی و کشاورزی بر قابلیتها و توانمندیهای این استان بیش از پیش افزوده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با تاکید بر اهمیت بخش کشاورزی و دامپروری استان گفت: یک سوم از اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی میشود و 28 درصد از تولید ناخالص استان از این بخش سرچشمه میگیرد.
سروی در مورد وضعیت تولید محصولات استراتژیک و مهم در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی افزود: این استان در تولید بسیاری از محصولات استراتژیک و مهم رتبه یک الی هفت کشوری را دارد به گونهای که تعداد این محصولات شاخص و مهم بالغ بر 16 قلم است. وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در تولید گندم رتبه چهارم و تولید دانههای روغنی رتبه سوم کشوری را داریم و این در حالی است که در تولید کلزا به عنوان یکی از مهمترین زراعت دانههای روغنی رتبه اول کشوری را دارا هستیم. سروی در مورد وضعیت تولیدات دامی استان نیز اضافه کرد: استان اردبیل 4.2 دهم میلیون واحد دامی دارد که 1.2 دهم میلیون واحد آن توسط عشایر غیور و زحمتکش استان مدیریت میشود. وی ادامه داد: عشایر استان اردبیل سومین جمعیت جامعه عشایری کل کشور را تشکیل میدهند و در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و لبنیات نه تنها در تأمین نیاز داخلی استان بینیاز هستیم بلکه تولید مازاد بر نیاز آن را به استانهای همجوار نیز صادر میکنیم. سروی با قدردانی از حضور آیتالله عالمی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در منطقه، وضعیت تولید چغندر قند و حبوبات را در استان بسیار خوب دانست. وی اظهار کرد: به برکت نعمت آب و خاک و آب و هوای بسیار مناسبی که در استان حاکم است 80 درصد بذر ذرت هیبرید کشور در این استان تولید شده به طوریکه کلیه نیاز بذر سورگم و چغندر قند کشور در این استان تولید میشود. سروی در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر یک پنجم سیبزمینی کشور در اردبیل تولید میشود و در تولید بذر مینیتیوبر در سطح کشور مقام اول را داریم. وی در تشریح برنامههای سفر آیتالله حسن عالمی به اردبیل گفت: امروز بعد از ظهر با طلاب و روحانیان فعال در موضوع زکات در اداره کل کمیته امداد نشست داریم و فردا در دومین روز از سفر در محل سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با عشایر، تولیدکنندگان و کشاورزان به طور جداگانه دیدار میکند. سروی افزود: بعد از ظهر به صورت میدانی از تعدادی از طرحها و پروژههای کشاورزی بازدید و روز جمعه قبل از خطبههای عبادی، سیاسی نماز جمعه شهرستان اردبیل به ایراد سخنرانی در ارتباط با نقش بخش کشاورزی در تولید، خودکفایی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی میپردازد. وی بیان کرد: در نهایت روز شنبه 23 مردادماه در دومین یادواره شهدای جهادگر حضور یافته و سخنرانی میکند. سروی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: امیدواریم به فضل خداوند و به برکت سعی و اهتمام تمامی دستاندرکاران تولید در بخش تحقیقات، آموزش، اجرایی و منابع طبیعی بتوانیم بیش از پیش شاهد رشد و شکوفایی بخش کشاورزی با محوریت اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در استان باشیم. قبل از سخنان رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مسؤول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز با اشاره به وجود سه دشت حاصلخیز اردبیل، مغان و مشگینشهر اظهار کرد: قابلیتها و توانمندیهای استان اردبیل به برکت وجود نیروهای متخصص و کارآمد در زیر بخشهای تحقیقات، آموزش، ترویج و بخش اجرایی نقش مهمی در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در عرصه تولید و خودکفایی دارد.
حجتالاسلام اکبر اکبری تصریح کرد: وجود دو کشت و صنعت بزرگ و فعال مغان و پارس به عنوان دانشکدههای کاربردی، عملی و اجرایی نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی و تولید مایحتاج کشور بر عهده دارند. وی با اشاره به نقش روحانیان فعال در حوزه جهاد کشاورزی استان گفت: در چهار شهرستان بیلهسوار، مشگینشهر، اردبیل و نمین روحانی همکار رسمی عهدهدار وظایف مربوط به حوزه نمایندگی ولی فقیه را بر عهده دارند ولی در شهرستان نیر و سرعین از وجود دو برادر سرباز روحانی و در سه شهر باقیمانده گرمی، پارسآباد و خلخال از وجود امام جماعت در حوزه نمایندگی ولی فقیه استفاده میشود که امیدواریم با تمهیدات لازم برای جبران کمبود فضای روحانی در شهرستانهای یاد شده بتوانیم از وجود روحانیان رسمی استفاده کنیم. انتهای پیام/62001/ط40
95/05/20 :: 18:09
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]