واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدسیگار رفیق پر و پا قرص نوجوانان امروزی/ اوقات فراغت مسأله فراموش شده مسؤولان
این روزها سیگار به یکی از دوستان پر و پا قرص نوجوانان تبدیل شده است، به گونهای که با تعریف از این رفیق همیشگی آن را به دیگران نیز پیشنهاد میدهند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، تابستان یکی از فصلهایی است که نوجوانان و جوانان بیش از هر زمانی اوقات فراغت داشته و اگر این اوقات به خوبی و با برنامههای هدف دار تنظیم نشوند تبدیل به اوقات نافرجامی میشود که شاید آینده جوان تحت تأثیر آن واقع شود. این روزها از خیابانها که میگذری گروه، گروه نوجوانانی را میبینی که کوله پشتی بر دوش داشته و به قول خود از باشگاه میآیند، جوانانی که بلافاصله از باشگاه درآمده دنبال شیطنتهایی هستند تا به قول خود جوانی کنند. این در حالی است که اگر فقط یکی از این نوجوانان تفکر منحرفی داشته باشد این شیطنتهای گروهی تبدیل به یک ناهنجاری یا اشتباه بزرگ خواهد شد. همانگونه که امروز بسیاری از خانوادهها از این موضع رنج میبرند و میگویند: «خودش سالم بود وای از دست رفیق بد...»! متأسفانه بسیاری از نوجوانان ما خود را آماده تجربیات به زعم خود شیرینی میکنند که بلا استثنا نتایج آن تلخ و گاهی ناگوارتر از آن چیزی است که حتی تصورش را کنند. حال جای سؤال اینجاست که چگونه نوجوانی که از باشگاه یا ورزشگاهی در میآید بلافاصله سیگار به دست گرفته و با آن بازی میکند، آن را کلاس و نوعی افتخار میداند و به دوستش تعارف میکند؟ حتی اگر دوستی این تعارف را رد کند وی را احمق و امل میخواند! شایسته تقدیر است فعالیتها و برنامههایی که بسیاری از نهادها، ارگانها و سازمانهای دولتی و ... برای اوقات فراغت برنامهریزی انجام دادهاند، با کمی تحقیق متوجه اقدامات دستگاههای اجرایی در این زمینه خواهید شد، اما اینکه چرا نوجوانی پس از استفاده از یک کلاس تندرستی سراغ کلاس دیگری چون قلیان کشیدن و سیگار کشیدن میرود جای بسی بحث دارد. مطمئناً بسیاری از نوجوانان دور از چشم خانوادههای خود چنین اقدام غلطی را انجام میدهند، زیرا بیشتر آنها در کوچههای تنگ پنهان شده و سیگارهای همدیگر را روشن میکنند. معاشرت با دوستان ناباب نیز نقشی مهم در روی آوردن افراد به آسیبهای اجتماعی ایفا میکند، ممکن است برخی خانوادهها از فرزندان خود غافل شده و زمینه را برای گرایش به دوست ناباب فراهم کنند که نتیجهاش روی آوردن آنها به کارهای خلاف است. همچنین آسیبپذیری نوجوانان بدسرپرست، بیسرپرست و در بعضی موارد تک سرپرست بیشتر از سایر گروههاست.
* اوقات فراغت چیست؟! اوقات فراغت یعنی گذراندن وقت برای فعالیتی با هدف مورد نظر. متأسفانه آنگونه که باید به اوقات فراغت توجهی نمیشود و برنامهای برای چگونه گذراندن آن در نظر گرفته نمیشود در حالی که اوقات فراغت تربیت غیر رسمی نوجوانان تلقی میشود. بنابراین اگر تربیت غیررسمی در زمینههایی صورت گیرد که مورد علاقه و رغبت افراد است و با ظرفیتهای روانشناختی و زمینههای اجتماعی- فرهنگی آنان هماهنگی دارد، تأثیرات مثبت بیشتری بر رشد آنان خواهد گذاشت. فعالیتهای غیررسمی و مورد علاقه نوجوانان که معمولاً آزادانه انتخاب میشود، تأثیر غیر قابل انکاری در جوانب مختلف رشد آنان به جای میگذارد. از سویی نحوه تربیت نیازمند همکاری و تصمیمگیری خود نوجوانان، والدین، مربیان، متخصصان تعلیم و تربیت است و برنامهریزی فعالیتهای اوقات فراغت نوجوانان و برآوردن نیازمندیهای آنان باید از جنبههای فردی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دینی مورد توجه قرار گیرد. بدیهی است همانگونه که استفاده صحیح از اوقات فراغت هم بر زندگی فرد و هم بر جامعه تأثیر مثبت خواهد داشت، استفاده نادرست از آن نیز در هر دو سطح یاد شده میتواند باعث بروز مشکلات و خسارات جبرانناپذیری شود. * آسیبهای اجتماعی جدی گرفته شود این مسأله به ویژه در مورد نوجوانان و جوانان از حساسیت بیشتری برخوردار است؛ زیرا این قشر آیندهساز، خود و نسل بعدی اجتماع را خواهند ساخت و بنابراین سرنوشت آنها با سرنوشت جامعه گره خورده است. وقتی نوجوان پایگاه عاطفی خود را از منزل به میان همسالان میبرد، برای پذیرش در گروه همسالان ناچار است که تن به خواستههای آنها بدهد و در این موارد مشاهده میشود که افراد از دوستان خود حرف شنوی بیشتری دارند تا والدینشان. به همین دلیل غنیسازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به ویژه در ایام فراغت آنها از تحصیل، همواره عاملی بازدارنده برای پیشگیری از وقوع آسیبهای اجتماعی تلقی میشود. در این زمینه دستگاههای مختلف در نقاط مختلف هر استانی برنامهریزی دارند که فارغ از تأثیر آنها، گام مثبت و مهمی تلقی میشود.
* برگزاری کلاسهای غنیسازی اوقات فراغت مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 زنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: تابستان فرصت مناسبی برای فعالیتهای مهارتآموزی و هنرآموزی دانشآموزان است. حسن مظفری با اشاره به اینکه ثبتنام کلاسهای غنیسازی اوقات فراغت در مدارس ناحیه 2 زنجان آغاز شده است، عنوان کرد: این رشتهها شامل رشتههای درسی، فرهنگی، هنری، مهارتهای حرفهای و ورزشی است. وی مجموع رشتههای کلاسهای اوقات فراغت در مدارس را 36 رشته اعلام کرد و ادامه داد: 180 پایگاه اوقات فراغت در ناحیه 2 زنجان برای حضور دانشآموزان در نظر گرفته شده است. مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 زنجان ادامه داد: تنوع رشتهها در این کلاسها به نحوی است که علاقهمندان میتوانند در رشته مورد علاقه خود ثبتنام کنند. وی سیاست و خط مشی آموزش و پرورش ناحیه 2 زنجان را استفاده از ظرفیت و توان فیزیکی، مادی و انسانی آموزش و پرورش خواند و افزود: تلاش شده از همه توان ممکن برای اجرای برنامههای متنوع و شاد برای دانشآموزان در طول سال در ایام تابستان استفاده شود. مظفری ایام تابستان را فرصتی برای بازآموزی دانشآموزان خواند و اضافه کرد: نباید این ایام وقفهای در آموزش و تربیت دانشآموزان ایجاد کند و آنها را از فرآیند آموزش بازدارد. اقداماتی نیز توسط ادارهکل ورزش و جوانان، ادارهکل تبلیغات اسلامی، ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران و سایر دستگاههای فرهنگی و ... در این راستا صورت گرفته است. * برپایی گفتمانهای دینی در استان زنجان معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان زنجان اذعان داشت: ادارهکل تبلیغات اسلامی استان زنجان به عنوان یکی از دستگاههای فرهنگی برنامههای متعددی را برای اجرا طی ایام تابستان در نظر گرفته است. حجتالاسلام ولیالله مصائبی با اشاره به اینکه از جمله برنامههای محوری سازمان تبلیغات اسلامی در اجرای برنامههای موضوعی اوقات فراغت، مقابله با جنگ نرم دشمنان و آگاهسازی جوانان در این زمینه است، تصریح کرد: در این زمینه گفتمانهای دینی با عنوان جوان و دینداری در عصر ارتباطات برگزار خواهد شد. وی تصریح کرد: «جوانان و هویت دینی» و «جوانان و شهادتطلبی»، نیز از دیگر موضوع گفتمانهای دینی ایام تابستان خواهد بود. معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان زنجان همچنین خاطرنشان کرد: توجه به موضوعات اعتقادی و دینی یکی از مهمترین مسائل مورد توجه در برنامههای اوقات فراغت است. وی ادامه داد: برنامههای مورد نظر با همکاری مجموعههای زیرپوشش ادارهکل تبلیغات اسلامی که شامل کانونهای فرهنگی تبلیغی، مؤسسات قرآنی، هیأت مذهبی و ... اجرایی خواهد شد. به گفته مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان، یک هزار و 948 پایگاه اوقات فراغت در استان زنجان فعال است که تا پایان امسال 20 هزار و 589 عنوان برنامه در این پایگاهها اجرا میشود. ارسلان حسینی اظهار داشت؛ 883 هزار و 55 نفر برنامه، تحت پوشش برنامههای اوقات فراغت در طول سال قرار میگیرند. اما متأسفانه در همه این برنامهریزیها جایی برای مشاوره و رهنمایی نوجوانان و جوانان دیده نشده که کسی به این امر توجه آنچنانی نداشته است. انتهای پیام/73006/ت40
95/05/20 :: 13:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]