تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817508296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه تیرهای تنش به دولت اصابت کرد تا جامعه ایران 4 سال طعم آرامش را بچشد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



همه تیرهای تنش به دولت اصابت کرد تا جامعه ایران 4 سال طعم آرامش را بچشد
مملکت ما، اغلب اوقات در «شرایط حساس کنونی» است. تا یادمان است، مسوولان یادآورمان شده‌اند که شرایط حساس کنونی را غافل نشویم. حتی به شوخی، گاهی گفته شده که شرایط امروز کنونی‌تر است و اگر هوشیار نباشیم، خسارت‌های غیرقابل جبران می‌بینیم. به یک اعتبار بحران‌ها واقعی‌اند و ما دایما در حال عبور از بحران بوده‌ایم. اسم یکی از کتاب‌های مرحوم هاشمی «عبور از بحران» است که به حوادث سال شصت و ترورها و التهابات ابتدای انقلاب اشاره دارد.
روز نو : اما چون نیک بنگری تاریخ این سی و هشت سال تاریخ عبور از بحران بوده است. منصف بخواهیم باشیم باید به نظام اسلامی نمره عالی بدهیم در عبور هوشیارانه از بحران‌ها. آنها جنگ را پشت سر گذاشته‌اند، تفرقه را، نفوذ مجاهدین را در بدنه حکمرانی، تحریم‌ها را و خیلی از اتفاقات ناگوار را پشت سر گذاشته‌اند...آنقدر در مواجهه با بحران‌ متخصص شده‌اند که دیگر حوصله مدیریت اوضاع عادی را ندارند. مثل جراح حاذقی شده‌اند که از پس درمان مغز و اعصاب راحت‌تر بر می‌آید تا مداوای زکام ساده. نگفته نگذارم که مسوولان این توانایی را به پشتگرمی مردم پیدا کرده‌اند.
چون بلدند با توده مردم ارتباط برقرار کنند و چون بلدند چطور و در چه سطحی مردم را در جریان بحران قرار بدهند پس بهتر و راحت‌تر از بحران عبور کرده‌اند. به همین بحران‌های سال شصت نگاه کنید. رییس‌جمهور با یازده میلیون رای عزل شده.
رییس دیوان عالی کشور به همراه هفتاد و چند نفر در یک انفجار به شهادت رسیده، رییس‌جمهور بعدی با نخست‌وزیرش با هم شهید شده‌اند، جنگ هم در بالاترین سطح در جریان است و هنوز بخشی از خاک ما دست دشمن است. امریکا تحریم‌مان کرده، اروپا هم مخالفین اسم و رسم‌دار را پناه داده... هرکدام از این اتفاقات به تنهایی می‌توانست حکومتی جا افتاده را زمین بزند.
اما حضور حداکثری مردم، مسوولان را دلیر کرد که بر اوضاع مسلط شوند و نظام را تثبیت کنند. هر جا که مسوولان مستظهر به مردم بودند هزینه عبور از بحران پایین آمد و هر جا که نه، مجبور شدند هزینه‌های گزاف بدهند.
عادت به بحران البته بدی‌هایی هم دارد که می‌تواند جامعه را گرفتار کند. مثل بازی با آتش می‌ماند. درست است که نفت‌انداز بر آتش مسلط است، اما این تسلط چیزی از مخاطرات آتش کم نمی‌کند.
برای همین گاهی می‌بینیم که بعضی مسوولان، موقع رقابت سیاسی، توی کاسه هم می‌گذارند و برای هم بحران مصنوعی می‌سازند.
شواهدی هست و البته ادعاهایی که حتی در بحران‌های خارجی هم ردی از داخلی‌ها به چشم می‌خورد. نشنیده‌اید که می‌گویند‌ گرای تحریم را رقبای داخلی به دشمن خارجی دادند؟ همه دولت‌ها گرفتار دو نوع بحران بودند. یکی بحران واقعی و یکی هم بحران دست‌ساز رقیب.
رییس‌جمهور اسبق می‌گفت که ما هر ٩ روز با یک بحران مواجهیم. قبلی‌ها و بعدی‌ها هم تقریبا همین را می‌گفتند. اما به نظرم دولت روحانی یک کار فوق‌العاده کرده و بحران‌های دست‌ساز را طوری مدیریت کرده که شایسته
تشویق است.
روزنامه‌های این سه سال و اندی را مرور کنید. هر کس از دور صفحه اول آنها را بخواند، فکر می‌کند با دولتی در حال سقوط و زوال روبه‌روست. نه فقط هر ٩ روز بلکه هر روز بحران‌های دست‌ساز جلوی دولت گذاشته‌اند که جنب نتواند بخورد. یکی با فونت شاه رفت دستاورد دولت را هیچ ارزیابی کرده و دیگری امریکایی‌اش خوانده.
یکی به خیانت متهمش کرده و دیگری قراردادهایش را ترکمانچای نامیده. تقریبا هرچه خواسته‌اند نوشته‌اند و گفته‌اند. اما هنر روحانی این بوده که نگذاشته این بحران‌ها به بدنه جامعه راه یابد.
 برای نزدیک چهار سال در روزنامه‌ها چیزی جریان پیدا کرد که جامعه به آن بی‌اعتنا بود. روزنامه‌ها توی سر و کله هم زدند اما حتی ذره‌ای از دعوای‌شان به میان مردم راه نیافت. تجربه امنیتی دولت و بحران‌شناسی روحانی باعث شد با وجود همه مشکلات واقعی و غیرواقعی دنیا، جامعه آرام‌ترین دوره‌اش را بگذراند.
شرایط حساس کنونی فقط در دولت روحانی بود که ذهن و دل مردم را به خود مشغول نکرد. دولت مثل سپری عمل کرد و تیرهای بحران را به جان خرید، تا مردم با خیال آسوده به زندگی‌شان برسند.
آیا می‌گویم مردم مشکل اقتصادی و معیشتی و سیاسی نداشتند؟ نه. اتفاقا مردم با مشکلات واقعی دست و پنجه نرم کردند، اما مثل قبل مشغول بحران‌های مصنوعی نشدند. کار مهم دولت روحانی همین بود که نگذاشت آتش رقابت سیاسی از صفحات روزنامه بیرون بیایند و دامن مردم را بگیرد.
 

منبع: اعتماد


تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن