واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: وزیر نفت با اشاره به اینکه از وارد کننده نفت وگاز در سال 92 تبدیل به صادر کننده آن در سال 1395 شدهایم، افزود : ایران در پرونده کرسنت جریمهای پرداخت نکرده است و به هیچ عنوان اعداد و ارقام نجومی و فوق نجومی که در این زمینه مطرح میشود، وجود ندارد.
به گزارش تراز ، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در مراسم افتتاحیه بیست ودومین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت اظهار داشت: در سال های 89 تا 91 بیشترین گشایش ها و منابع مالی وارد صنعت نفت کشور شد اما به نحو ناکارآمدی مصرف شد.وی ادامه داد: از واردکنند نفت و گاز در سال 92 به صادرکننده این فراورده درسال 95 تبدیل شدیم.زنگنه تصريح کرد: وقتی ما وارد وزارت نفت شدیم چندان منابع مالی وجود نداشت، از عمر تحریمها کمتر از یکسال گذشته بود و سقوط قیمت نفت هم بر مشکلات ما اضافه کرده بود، اما چاره ای جز ادامه کار وجود نداشت و با سرسختی و پیگیری و به اصطلاح قطره چکانی منابع بسیار محدود و همت همه همکاران و مجموعه پیمانکاران و سازندگان توانستیم به لطف خداوند متعال به موفقیتهای بزرگی دست یابیم. ورود 11 فاز پارس جنوبی به تولید وزیر نفت با بیان این که در سه سال و نیم گذشته، 11 فاز جدید پارس جنوبی به بهره برداری رسید، تصریح کرد: خود من هم انتظار وارد مدار تولید شدن این میزان فاز پارس جنوبی را نداشتم و این لطف خداوند بود.وی با اشاره این که ظرفیت تولید پارس جنوبی در این دوره زمانی 2 برابر شده است، گفت: در پایان سال 91، ظرفیت تولید روزانه 285 میلیون مترمکعب بود که این میزان در پایان سال 95 به 575 میلیون در روز رسید.زنگنه افزود: با توجه به ظرفیتی که برای تولید گاز در پارس جنوبی اضافه شد، سهم سوخت مایع در سبد مصرفی نیروگاهها به شدت کاهش یافت و از 43 درصد در سال 92 به کمی بیش از 10 درصد در سال 95 رسید. گاز تحویلی به نيروگاه به 62 میلیارد متر مکعب رسید وزیر نفت به گاز تحویلی به نیروگاهها اشاره کرد و گفت: گاز تحویلی به نیروگاهها از 36 میلیارد مترمکعب در سال 92 به بیش از 62 میلیارد مترمکعب در سال 95 افزایش پیدا کرد.وی با بیان این که ایران از واردکننده نفت گاز در سال 92 به صادرکننده مهم این فرآورده نفتی در سال 95 تبدیل شده است، افزود: در سال 95، 50 میلیون لیتر توانستیم نفت کوره صادر کنیم. گازرسانی روزانه به 10 روستازنگنه به گازرسانی به روستاها و شهرهای کوچک نیز اشاره کرد و گفت: سرعت گازرسانی در این طول سه سال و نیم گذشته به سرعت افزایش یافت، همچنین گازرسانی به شهر زاهدان با هزینه بالغ بر 750 میلیارد تومان به انجام رسید؛ گرچه این روزها برخی می گویند اتفاقی نیفتاده و گازی به زاهدان نرسیده است.وزیر نفت بیان داشت : گازرسانی به شهر ابتدا باید صورت گیرد و بعد منطقه به منطقه شبکه ها گازدار شوند و سپس علمک نصب شود و گاز به خانه ها برسد.وی افزود: میزان گازرسانی به روستاها از 14 هزار روستا در سال 92 به بیش از 23 هزار روستا رسیده است، یعنی نزدیک 9 هزار روستا؛ که تقریبا شامل روزانه 10 روستا می شود.وی تصریح کرد: این میزان گازرسانی بدون اتکا به منابع بودجه عمومی بوده است و فقط با تامین مالی از طریق بند «ق» بودجه سال 93 و ماده 12 قانون رفع موانع تولید بوده است که بسیار کار بزرگی بود که دولت آن را ارائه و مجلس آن را تکمیل و گسترش داد که جای قدردانی دارد.
سرعت افزایش برداشت از میدانهای مشترک
وزیرنفت در ادامه به توسعه میدانهای مشترک بهعنوان یکی از مهمترین دستاوردهای وزارت نفت در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در میدانهای غرب کارون (آزادگان، یادآوران) تولید نفت از 70 هزار بشکه در روز در تیرماه سال 92 به نزدیک 280 هزار بشکه در روز در اسفندماه سال 95 رسیده است.
وی افزود: از لایه نفتی پارس جنوبی پیش از این دولت برداشتی وجود نداشت که در فروردین ماه امسال 25 هزار بشکه از این لایه برداشت صورت گرفته است.
وزیر نفت همچنین میزان برداشت از میدان آذر بعنوان یکی از میدانهای مشترک ایران را در اسفندماه امسال 15 هزار بشکه در روز عنوان کرد.
سهممان را از بازار نفت پس گرفتیم
زنگنه دیگر دستاورد موفق وزارت نفت را که در سایه گشایشهای برجام ایجاد شد، بازگشت ایران به بازار جهانی نفت عنوان کرد و افزود: تولید و صادرات نفت ایران پس از اجرای برجام، بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش یافت و ما توانستیم سهمی را که از دست رفته بود و خطر آن می رفت که این سهم برنگردد، پس بگیریم.
وی به افزایش تولید محصولات پتروشیمی در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: حجم تولید محصولات پتروشیمی دراین دولت تاکنون بیش از پنج میلیون تن افزایش یافته است و با طرحهایی که تا پایان این دولت افتتاح می شود این رقم به 9 میلیون تن می رسد و امیدواریم در تابستان امسال، واحد متانول مرجان با ظرفیت 1.6 میلیون تن به بهره برداری برسانیم و بدین ترتیب نزدیک 10.5 میلیون به ظرفیت نهایی تولید پتروشیمی کشور در دوره چهار ساله افزوده می شود.
به زودی یکی از قرادادهای ساخت داخل امضا میشود
وزیر نفت، آغاز تولید بنزین در پالایشگاه ستاره خلیج فارس را از دیگر موفقیتهای دولت دانست که با مشکلات فراوانی روبهرو بود اما با سرسختی وزارت نفت انجام شد.
زنگنه، ساخت داخلی 10 قلم کالای اصلی مورد نیاز بخش نفت را از دیگر برنامه های مهم وزارت نفت عنوان کرد و گفت: در این زمینه، در بیشتر موارد قراردادهای متعدد با سازندگان داخلی و در مواردی به صورت اشتراک سازندگان داخلی و خارجی امضا شده است و امیدوارم بهزودی یکی از قراردادها در زمینه ساخت داخل برای لوله های مقاوم در برابر خوردگی امضا شود تا ایران در تولید این نوع کالا بی نیاز از واردات شود و همچنین به بازارهای صادراتی ورود کند.
صنعت نفت ایران آماده جهش به پیش است
وی ادامه داد: با قاطعیت اعلام میکنم که صنعت نفت ایران برای یک جهش به پیش، آماده است؛ چنانچه امروز مشاهده می شود، سازندگان و پیمانکاران داخلی مرتبط با صنعت نفت توانایی بالایی دارند.
وزیر نفت با اشاره به این که ظرفیتهای امروز صنعت نفت ایران در زمینه سازندگان و تولیدکنندگان داخلی با گذشته قابل مقایسه نیست، اظهار کرد: این ظرفیتها نه تنها می توانند در توسعه صنعت نفت ایران بلکه در صورت ایجاد فضای مناسب روابط بین المللی، در منطقه هم نقش سازنده و مناسبی را برعهده گیرند.
به گفته زنگنه، توسعه کسب و کار در حوزه وسیع و تعیین کننده نفت، شامل بخش های بالادستی و پایین دستی در زمینههای ساخت و ساز اعم از پیمانکاری، ساخت تجهیزات تا خدمات فنی مانند حفاری و زیرمجموعه آن نیازمند تعریف و اجرایی کردن پروژه های مهم است که فناوری پیشرفته و منابع مالی بالا نیز لازمه اجرای این پروژه هاست.در حال تکمیل/
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 16 ارديبهشت 1396 - 14:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]