واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: توصيه مجلس به دولت؛در اجراي طرح تحول اقتصادي شتاب نكنيد
در جلسه روز يكشنبه مشترك مجلس و دولت، گزارش رئيسجمهور به مجلس درباره طرح بزرگ تحول اقتصادي ارائه شد. علي لاريجاني رئيس مجلس هشتم شوراي اسلامي در پايان نشست مشترك نمايندگان مجلس و اعضاي هيات دولت گفت: مجلس، ساز و كار تفاهم و وحدت فكري با دولت را به نحو تخصصي مهيا ميكند. رئيس مجلس افزود: بايد در فرصت مناسبي درباره موضوعاتي كه دغدغه دولت و مجلس است، انديشه كرد تا به يك نگاه واحد رسيد. وي با بيان اينكه دو دغدغه مهم از مجموع اظهارات نمايندگان قابل كشف است، گفت: دغدغه اول دوستان اين است كه آيا كارشناسي لازم در موضوعات مطرح شده انجام شده يا خير و دغدغه دوم اينكه در خصوص اين موضوعات عجلهاي صورت نگيرد كه البته حل اين دو دغدغه كار مشكلي نيست.
لاريجاني تصريح كرد: ما ميتوانيم در مجلس كميسيون ويژهاي تشكيل دهيم و يا از تلفيق چند كميسيون كميسيوني به وجود بياوريم كه با كارشناسان دولت به بررسي اين موضوعات بپردازند.
وي با بيان اينكه نمايندگان مختلفي از مجلس در نقد و بررسي اين ديدگاهها نظر دادند، اظهارداشت: اين نمايندگان برخي از كاستيها را برشمردند و مجموعا توصيهاي كه مجلس شوراي اسلامي به اين موضوعاتي كه مطرح شد، داشت، اين بود كه در اين زمينه با متانت حركت شود و تعديل نشود. همچنين در اين موضوع در ابعاد مختلف كارشناسي لازم صورت بگيرد و پس از ديدن افراد و مولفههاي مختلف در صحنه اجتماع تحقق پيدا كند؛ علت آن هم اين است كه بسترسازي اين كار احتياج به كاوش دقيق دارد و نياز به عظم ملي داريم.
وي افزود: نمايندگان مجلس آراي متفاوتي در اين زمينه داشتند؛ در نهايت به اين نتيجه رسيديم كه يك كميسيون ويژه در مجلس به وجود بيايد تا ديدگاههاي دولت در اين موضوعات را كارشناسي دقيق كند و اسناد و مدارك ارائه شود و با حضور نخبگان در مجلس و بيرون ابعاد مختلف آن واكاوي شود.
لاريجاني دربارهاينكه آيا زمان دقيق تحولات اقتصادي مشخص شده است، اظهار داشت: زمان دقيق آن مشخص نيست و رئيسجمهور در سخنرانيشان مباحث اوليه را مطرح خواهند كرد كه شما خواهيد شنيد، اما اينكه در درون دالان كارشناسي و تعامل با مجلس و دولت و برخي نخبگان ديگر دقيقا چه زماني رخ ميدهد، هنوز دقيق مشخص نيست.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس نيز با اشاره به اينكه دولت در جلسه مشترك با مجلس طرح تحول اقتصادي را با يك بيان اجمالي مطرح كرد گفت: آثار و نتايج جانبي اجراي اين طرحها بايد مد نظر قرار گيرد و براي چگونگي برخورد با آن آثار و عواقب آن پيشبيني و چارهانديشي شود. غلامرضا مصباحيمقدم درخصوص نشست مشترك دولت و مجلس كه شب گذشته و در محل مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، اظهار داشت: توضيحات شخص رئيسجمهور و دكتر حسيني دبير طرح تحول حكايت از اين ميكند كه دولت در زمينه مسائل اقتصادي خصوصا در مورد هدفمند كردن يارانهها، سيستم بانكي، نظام مالياتي، بيمه و ساير مسائلي كه به نحوي جزو مسائل كلان اقتصادي كشور تلقي ميشود، قصد تغيير و تحول جدي دارد. وي افزود: از جمله اين موارد بحث يارانه انرژي و آرد و نان بود؛ به اين صورت كه يارانه اين كالاها به صورت هدفمند و به اقشاري كه بايد از آنان حمايت شود تعلق گيرد. مصباحيمقدم تصريح كرد: دولت در جلسه با مجلس اين طرح را با يك بيان اجمالي مطرح كرد و اصل موضوع مورد توافق مجلس و نمايندگان آن واقع شد. نماينده تهران يادآور شد: اما آنچه در اين ميان مهم است و پيرامون آن سوالاتي مطرح شد اين است كه آيا دولت براي اين تغيير و تحول اقتصادي، اتاق فكري هم ايجاد كرده و آيا از صاحبنظران بيرون از مجموعه دولت هم بهره گرفته است يا خير؟ رئيس كميسيون اقتصادي مجلس خاطرنشان كرد: چنين طرحهايي بايد از نظر كارشناسي بررسي شود و با پختگي كامل ارائه گردد و براي اجراي آن نيز برنامهريزي دقيقي انجام شود. وي آثار تورمي ناشي از هدفمند كردن يارانه را از جمله اين پيامدها خواند و افزود: بايد بررسي كرد كه آيا اين اثر تورمي ناشي از هدفمند كردن يارانهها مورد مطالعه دولت قرار گرفته است؟ اگر پاسخ مثبت است دولت بيان كند چگونه ميخواهد با آثار تورمي آن برخورد كند؟ نماينده تهران تصريح كرد: در مجموع صحبت از اين بود كه دولت علاقهمند است با سرعت مشكلات اقتصادي را برطرف كند اما سرعت در اجرا و عمل غير از سرعت در مطالعه و بررسي، نتايج و عواقب طرح است. رئيس كميسيون اقتصادي مجلس تاكيد كرد: نبايد باشتاب براي اجراي اين طرح تحول اقتصادي وارد عمل شد زيرا ممكن است موجي از ناآرامي را به وجود آورد و ما زماني متوجه آن شويم كه ديگر كار از كار گذشته و امكان برگشت وجود ندارد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]