واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزیر کار: پرداخت یارانه 250 هزار تومانی حرف مسوولانه ای نیست
وزیر کار ، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حق نداریم 40 هزار تومان در جیب افراد بریزیم و 200 هزار تومان از جیب دیگر بکشیم افزود: ما باید کرامت را برگردانیم و در این 4 سال موفق شدیم زیرساخت های حرکتی جهشی را آماده و فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا، علی ربیعی عصر دوشنبه در همایش اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال در خانه معلم همدان افزود: برخی سخنان امروز که گفته می شود یارانه 250 هزار تومانی یا پول به بیکار می دهیم مسوولانه نیست چرا که باید پول را به کارفرما داد و فرد را حمایت کرد تا سر کار برود و این طرح بزودی اجرا خواهد شد.
وی اظهار کرد: باید به یاد آورد که جامعه ای که در آن پول، پول بیاورد و افراد با رانت، ثروتمند شوند ، مرهون کار و کارگر نیست و جامعه تولید محور است که مرهون کار و کارگر است.
وی تاکید کرد: به عنوان وزیر کار، هرکسی پیچ و مهره ای به زمین بدوزد به او احترام می گذارم و کارگری که از جان خود مایه می گذارد ، ارزش می نهم و این جامعه کار و کارگر ارزشمند است.
ربیعی گفت: اگر می خواهیم جامعه ای تولید محور داشته باشیم باید اهمیت اقتصاد و فرهنگ در نهادهای اجتماعی تقویت شود تا قدرت ایران را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: اگر می خواهیم در حوزه اقتصادی حرکتی پرشتاب داشته باشیم باید بدون هراس از دشمن و با عقلانیت ، سخت کوشی و تولید محور حرکت کنیم.
ربیعی گفت: عصر بلوغ و مسئولیت پذیری انسانها فردا آغاز می شود و رمز مسولیت پذیری این است که در جامعه خود را متحول و پیشرفت کنیم و خداوند هم همه پیامبران را برای تعالی انسانها قرار داد تا به ما یادآوری شود که همه مسوولیم.
وی با بیان اینکه دولت روحانی دولت مسوولانه است تاکید کرد : برای داشتن جامعه ای خوشبخت همه باید باهم مسوولانه زندگی کنیم اما تصمیمات غیر مسوولانه نگیریم.
ربیعی افزود: سخت است تصمیمی گرفته شود که تصمیم گیرنده خود را در ازای نسلهای بعدی مسوول بداند و از تصمیماتی که تنها امروزی ها را خوشحال کند ، پرهیز کند.
وی با اشاره به ویژگیهای گذشت ، رضایت و همنشینی پیامبر (ص) در کنار فقرا افزود: منزلت دادن به یک سیاه و زندگی در کنار فقرا و اهمیت به کرامت انسانها را باید از پیامبر (ص) آموخت.
ربیعی با بیان اینکه معتقدم در بحث اقتصاد باید کیک اقتصاد را بزرگتر کنیم اظهار کرد: زمانی که دولت تدبیر و امید بر روی کار آمد اقتصاد کوچک شده بود و در اقتصاد کوچک نمی توانیم مردم را به زندگی بهتر ببریم.
وی تاکید کرد: در اقتصاد کوچک می خواهند مردم را به سمت زندگی بهتر ببرند و رقمی پرداخت می کنند اما مجبورند چهار ماه بعد آن را دریافت کنند و این یک جهت عقلانی نبود.
وی افزود: ما 60 درصد کسری رشد داشتیم و امروز رشد منحنی رو به پایین را به بالا می بریم و این اتفاق بزرگی بود که باید ادامه پیدا کند.
وی تصریح کرد: امروز برخی می گویند رشد نکردید! و وقتی رشد کردیم، می گویند اثرش کجاست؟ هر دوره تاریخی تا سه سال اثر خود را می گذارد و هر دوره تاریخی اثر تاخیری بر دوره خود دارد و دقیقا ریزش نیروی کار در دوره دولت تدبیر و امید شروع شد.
ربیعی با اشاره به اینکه ریزش نیرو از همین نقطه شروع نمی شود بلکه یک فرآیند تاریخی داریم و یک فشل شدگی زمانی داریم گفت: کشور ونزوئلا شرایطی شبیه کشور ما داشت و آنها امروز با 600 درصد تورم حرکت می کنند اما جمهوری اسلامی توانست در سایه عقلانیت تورم را کنترل کند.
وی بیان کرد: رشدی که در سالهای اخیر در کشور بوده در سال 1396 بیشتر خواهد شد و این رشد 100 هزار شغل را به دنبال خود خواهد داشت.
وی با بیان اینکه کار بزرگی که در این دولت انجام شد پیش بینی پذیر کردن اقتصاد بود؛ افزود: زمانی افراد صف طلا و ارز می ایستادند و ارز و نوبت خرید ارز خود را می فروختند و کسی نمی توانست ریسک کند که پول خود را در کدام بانک بگذارد تا فردا سکه بخرند و در این مسیر فقرا بیشترین لطمه را خوردند.
وی با بیان اینکه تورم امروز هم هست افزود: اما تورم به زیر 2 رقمی رسید و کسری تورم به معنای این است که کمتر گران می خرید و آنچنان نیست که به طور وحشتناکی افزایش قیمت باشد و این در سایه عقلانیت و سخت کوشی دنبال شد.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: خوشبختانه برنامه اشتغال منسجم را دنبال می کنیم و سال گذشته با شغل هایی که ایجاد شد دیده نمی شود و این سوال است که چرا شغل و رشد دیده نمی شود؟ اما عده ای نمی گویند اگر این شغل و رشد نبود، امروز چه اتفاقی می افتاد؟
ربیعی در ادامه این مطلب توضیح داد برای اینکه در یک دوره طولانی اقتصاد کشور را کوچک کردیم و در کوتاه مدت وقتی رشد می دهیم این رشد تا اثر خود را بگذارد طول می کشد و زمان می برد.
وی بیان کرد: سال 84 تا چند سال اثر خود را نشان می دهد و هنوز منحنی به دلیل نتایج سالهای گذشته رو به بالا است.
وی اضافه کرد: سالها شغل ایجاد نشد و بیکاری روی هم فشرده شده بود و نیروی کار با تاخیر هفت سال و هشت سال به مراکز علمی و آموزشی رفتند و از سال گذشته سالی 850 هزار فارغ التحصیل وارد بازار کار می شود و این به دوره ما خورد و ما خوشحالیم چون ایران را دوستداریم و جامعه را دوست داریم.
وی تصریح کرد: با این وصف که 700 هزار شغل ایجاد شد به نسبت جمعیتی است که وارد می شود و این جمعیت تا چند سال آینده به همین گونه رشد می کند و فارغ التحصیلان این دوره تا چند سال دیگر وارد بازار کار می شوند و نیازمندیم سالانه حدود 900 هزار شغل ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: با شروع کار دولت تدبیر و امید ریزش کارخانه ها شروع شد و نرخ مشارکت افزایش پیدا کرد و امید مردم بیشتر شد و این موضوع 2.5 درصد در این دولت افزایش پیدا کرد.
وی تصریح کرد: آنهایی که منصفانه می گویند، بگویند اگر این دولت نبود الان چه وضعی بود؟
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۴ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 24 April 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]