واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
حسین سبحانینیا:
دلایل لشکرکشی اصولگرایان در برابر «روحانی»
روز نو :
حسین سبحانینیا از اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) تأکید کرد: کاندیدا اصلاحطلبان و اصولگرایان (روحانی و رئیسی) تقریباً مشخصشده است و اگر این دو نفر بهتنهایی وارد عرصه رقابت شوند از جنبوجوش و تحرک انتخاباتی خبری نخواهد بود. زمانی شور انتخاباتی زیاد میشود که تعداد کاندیداها از دو نفر بیشتر باشد زیرا نقد و برنامهها در این شرایط متنوع خواهد شد.
به گزارش روز نو؛ حسین سبحانینیا از اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) تأکید کرد: کاندیدا اصلاحطلبان و اصولگرایان (روحانی و رئیسی) تقریباً مشخصشده است و اگر این دو نفر بهتنهایی وارد عرصه رقابت شوند از جنبوجوش و تحرک انتخاباتی خبری نخواهد بود. زمانی شور انتخاباتی زیاد میشود که تعداد کاندیداها از دو نفر بیشتر باشد زیرا نقد و برنامهها در این شرایط متنوع خواهد شد.
اصولگرایان رسماً اعلام کردهاند که تا پایان مناظرهها 5 کاندیدا حضور خواهند داشت. این بدین معنا است که 5 عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب تا مناظرهها از هر وسیلهای استفاده خواهند کرد تا آرای روحانی را به نفع کاندید نهایی خود جذب کنند.
این روش از کار سیاسی که چند کاندیدا وارد صحنه انتخابات برای تخریب رقیب دست به لشکرکشی بزنند شاید برای اولین در کشور ما پایهگذاری شده است، اما نکتهای که درباره آن باید موردتوجه قرار گیرد، این است که حضور تکتک کاندیداها هزینههایی را متوجه مردم، ساختارهای نظارتی و اجرایی میکند که یقینا بی توجهای به آن به سود کشور نیست.
حسین سبحانینیا، نماینده سابق مجلس و فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با رویداد۲۴ درباره لشکرکشی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری گفت: حضور کاندیداها برای انتخابات در یک حد متعارف خوب است زیرا با این روش در کنار تبیین برنامههای طیف سیاسی خود، ضعفها را بهنقد میکشند و علاوه بر آن آرای پراکنده نیز در یک سبد ریخته میشود.
وی در ادامه اضافه کرد: کاندیدا اصلاحطلبان و اصولگرایان (روحانی و رئیسی) تقریباً مشخصشده است و اگر این دو نفر بهتنهایی وارد عرصه رقابت شوند از جنبوجوش و تحرک انتخاباتی خبری نخواهد بود. زمانی شور انتخاباتی زیاد میشود که تعداد کاندیداها از دو نفر بیشتر باشد زیرا نقد و برنامهها در این شرایط متنوع خواهد شد.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در این رابطه توضیح داد: با توجه به اینکه با تک نامزدی تا پیش از اتمام مناظرهها موافق نیستم، اما حضور کاندیداها هم نباید بیش از یک حد معمول باشد. کاندیداها بهخوبی میدانند که بین دو جریان در نهایت یک کاندیدا باقی میماند و این افراد برای ارائه راهحلها جهت رفع مشکلات اقتصادی، اشتغال، تولید، مسائل فرهنگی و... پا به میدان میگذارند، بنابراین حضور آنان در کل مثبت است.
سبحانینیا در ادامه افزود: آمریکا دو حزب اصلی در کشور دارد که تمام بار انتخابات بر دوش این دو قرارداد. کشورهای دیگر هم تقریباً به همین شکل عمل میکنند، اما ممکن است بهجای دو حزب دارای احزاب مختلف باشند. در ایران نقد به قدرتمند نبودن احزاب وارد است، ولی به این دلیل نمیتوان از نگاههای مختلف سیاسی چشم پوشید و به آنها توجه نکرد.
این فعال سیاسی اصولگرا در خصوص منجر شدن این رفتار به تخریب نامزد رقیب، یادآور شد: بحث تخریب نباید مدنظر کاندیداها قرار گیرد، اخلاق سیاسی باید حفظ و از تخریب پرهیز شود. مناسبتر آن است تا مستندات همراه نقد باشد و راهکارها هم باهدف رشد مردم ارائه شود.
وی در این رابطه که حضور کاندیداهای متعدد هزینههایی را متوجه جامعه و ساختارهای نظارتی و اجرایی دارد، تأکید کرد: هزینه در انتخابات کاملاً طبیعی است، زمانی که یک نماینده درصدد برمیآید تا برای حضور در خانه ملت دست به رقابت زند، باید هزینههایی را متقبل شود درباره انتخابات ریاست جمهوری که کاملاً روشن است، هزینهها چند برابر خواهد شد، اما این احتمال وجود دارد که کاندیداها در کنار نامزد اصلی ریاست جمهوری هزینهای را متقبل نشوند و صرفاً به بیان دیدگاهها بپردازند.
سبحانینیا در این رابطه به «محمد غرضی» کاندیدای ریاست جمهوری در دوره گذشته ریاستجمهوری اشاره کرد و گفت: آقای غرضی در انتخابات ریاستجمهوری هزینه خاصی نکرد و بیشتر به بیان دیدگاههای خودپرداخت.
این نماینده سابق مجلس دراینباره که طرح دیدگاهها از سوی رسانهها هم امکانپذیر است، توضیح داد: از رسانهها هم کمک گرفته خواهد شد ولی موضوع این است در دوره گذشته که چند اصولگرا وارد کاندیداتوری برای انتخابات شدند قرار بود تا درنهایت یک نفر از بین آنان به رقیب اصلی مبدل شود که به دلیل نبود سازوکاری درست چنین نشد، برای انتخابات اردیبهشتماه هم تقریباً همین سیاست در پیشگرفته شده و مسئله جدیدی برای این دوره مطرح نیست با این تفاوت که تصمیم بر آن شده تا اشتباهات گذشته به تکرار درنیاید.
وی در این رابطه تصریح کرد: حضور اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری به معنای لشکرکشی علیه یک کاندیدا نیست. البته اختلافنظر وجود دارد، اما تلاش خود را برای کسب موفقیت در این انتخابات به کار خواهند بست. درنهایت هم حرف آخر را مردم خواهند زد.
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]