تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وجود یک عالم برای ابلیس سخت تر از هزار عابد است زیرا عابد در فکر خود است و عالم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835362418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دوم خرداد دیگری در راه است


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


دکتر حمیدرضا جلایی‌پور:
دوم خرداد دیگری در راه است
با وجود اینکه کمتر از دو ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری زمان باقی است، اما فضای سیاسی چندان انتخاباتی و گرم نبود. تصمیم «جمنا» مبنی بر معرفی حجت‌الاسلام‌ رئیسی به عنوان کاندیدا به‌مثابه هیزم در تنور انتخابات بود. کشور از چند روز گذشته به یکباره شاهد گرم شدن فضای انتخاباتی میان ‌اصلاح‌طلبان و اصولگرایان بود و پوشیده نیست که رقابت اصلی در انتخابات ریاست‌جمهوری حول محور اصلاح‌طلبان به کاندیداتوری حسن ‌روحانی و اصولگرایان با محوریت رئیسی خواهد بود.
روز نو :  با وجود اینکه کمتر از دو ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری زمان باقی است، اما فضای سیاسی چندان انتخاباتی و گرم نبود. تصمیم «جمنا» مبنی بر معرفی حجت‌الاسلام‌ رئیسی به عنوان کاندیدا به‌مثابه هیزم در تنور انتخابات بود. کشور از چند روز گذشته به یکباره شاهد گرم شدن فضای انتخاباتی میان ‌اصلاح‌طلبان و اصولگرایان بود و پوشیده نیست که رقابت اصلی در انتخابات ریاست‌جمهوری حول محور اصلاح‌طلبان به کاندیداتوری حسن ‌روحانی و اصولگرایان با محوریت رئیسی خواهد بود.

به گزارش روز نو؛  اصولگرایان تمام توان خود را معطوف به رای‌آوری رئیسی خواهند کرد که دست‌کم روحانی را اولین رئیس‌جمهور تک‌دوره‌ای نشان دهند و اصلاح‌طلبان را از فضا و کنش سیاسی دور کنند، اما واقعیت این است که اصلاح‌طلبان و اصولگرایان، بدنه اجتماعی مخصوص به خود را دارند و در این میان آرای سیال و خاکستری نتیجه انتخابات را معلوم خواهد کرد. هر یک از جناح‌های سیاسی که بتوانند حجم بیشتری از این آرا را به سمت کاندیدای مدنظر خود هدایت کنند، پیروز میدان ‌خواهند بود. با کاندیداتوری ابراهیم رئیسی و افزایش احتمال اجماع اصولگرایان برای حمایت از او و با در نظرگرفتن فضای سیاسی و نوع عملکرد دولت در چهار سال گذشته، حمیدرضا جلایی‌پور، جامعه‌شناس و فعال سیاسی اصلاح‌طلب با «آرمان» گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانید.
 
پس از تشکیل‌ جمنا، اصولگرایان سعی کردند به سوی تشکیل یک جبهه واحد حرکت کنند و اکنون می‌خواهند حول محور حجت‌الاسلام رئیسی به وحدت برسند. کاندیداتوری حجت‌الاسلام رئیسی چه خطرات و فرصت‌هایی برای آقای روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌تواند داشته باشد؟
 
اگر چند روز پیش از من می‌خواستید تحلیلی در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری ارائه دهم، حتما اعلام می‌کردم که کار برای روحانی و اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری سخت است، اما در حال حاضر اعتقاد دارم کاندیداتوری رئیسی از سوی جمنا به نفع روحانی و اصلاح‌طلبان است. حضور آقای رئیسی کار را برای اصلاح‌طلبان آسان کرده است، زیرا در سال ۹۲ حضور مردم علت‌های دیگری داشت. مردم در آن زمان نگران آینده کشور بودند و به علت وضعیت لغزنده منطقه هم نگرانی‌هایی داشتند که مبادا تمامیت ارضی کشور با مشکل روبه‌رو شود. زیرا از یک‌سو، ناامنی در منطقه به وجود آمده بود و از سوی دیگر، عملکرد احمدی‌نژاد موجب شده بود که مردم شاهد قطعنامه‌های شورای امنیت علیه کشورمان باشند. ضمن اینکه آثار تحریم‌ها بر اقتصاد نمایان شده بود. در چنین شرایطی برخی به ادامه همان راه و تندروی‌های قبلی اعتقاد داشتند، اما آقای روحانی کاندیدای تدبیر و پختگی شد و از لزوم عادی‌سازی در روابط ایران با کشورهای دنیا صحبت کرد. مردم هم سخنان روحانی را پذیرفتند، چراکه مشاهده کردند برای تغییر وضع این تندروی‌ها، تنها یک انتخاب دارند و آن هم انتخاب روحانی است که کار درستی هم کردند. در حال حاضر، چهار سال از انتخابات ۹۶ گذشته است و امروز، مردم نگرانی سال ۹۲ را ندارند. آقای روحانی مهم‌ترین عنصری بود که برجام را شکل داد و آرامش سیاسی و اقتصادی را به کشور بازگرداند.
 
براساس چه معیاری به این نتیجه رسیده‌اید که مردم نسبت به سال ۹۲ احساس آرامش بیشتری دارند. این ادعا در حالی است که بخشی از مردم انتقاداتی به عملکرد روحانی دارند.
 
به همین دلیل که مردم نسبت به سال ۹۲ احساس آرامش دارند و مطالبات اقتصادی خود را عنوان می‌کنند و این روزها صراحتا می‌گویند؛ درست است که شرایط تغییر کرده اما وضع معیشت ما هنوز کار دارد. این موضوع را هم در نظر داشته باشید که در حال حاضر در شرایط رکود قرار نداریم، اما مردم رونق اقتصادی را خوب مشاهده نکرده‌اند. رشد اقتصادی هنوز در موضوع بیکاری خود را نشان نداده است. البته مردم توجه دارند روحانی تنها ۲۵ درصد از اهرم‌های ممکن را در اختیار دارد. به عبارت بهتر، مردم در سال ۹۲ به میزان ۲۵ درصد اثرگذاری داشتند.
 
اصولگرایان رأی ثابتی دارند و در صورت اجماع می‌توانند برای آرای دکتر روحانی خطرآفرین باشند. اصلاح‌طلبان تا چه اندازه می‌توانند بر آرای ثابت اصولگرایان که در صورت اجماع منسجم‌تر هم خواهد شد، به نفع دکتر روحانی تأثیرگذار باشند؟
 
اصولگرایان حدود ۵ میلیون رأی ثابت در انتخابات دارند. این میزان رای در حالتی است که اصلاح‌طلبان براساس آخرین برآوردها حدود ۱۰ میلیون دارند. این آمار بدین معناست که دو جناح کشور حتی اگر ستاد انتخاباتی تشکیل ندهند و مردم را به حضور در پای صندوق‌های رأی تشویق نکنند، باز هم حدود ۱۵ میلیون از شرکت‌کنندگان تکلیف خود را با انتخابات مشخص کرده‌اند. البته اصولگرایان در سال ۷۶ حدود ۷ میلیون رأی ثابت و سازماندهی‌شده داشتند که در طول این سال‌ها این آمار به ۵ میلیون تقلیل یافته است. حالا فرض کنیم حدود ۳۰ میلیون (که البته بیشتر می‌شود) در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت می‌کنند. به اعتقاد من، با حضور آقای رئیسی، این امکان وجود دارد که بیش از ۳۵ میلیون نفر در انتخابات شرکت کنند که با این حساب تکلیف ۱۵ تا۲۰ میلیون رأی مشخص نیست و تا شب آخر مشخص نخواهد شد که آرای خاکستری به کدام طرف حرکت می‌کنند. باید کوشش کنیم که همین آرای خاکستری که روز رأی‌گیری پای صندوق می‌آیند به روحانی رای دهند و بدانند با رأی‌آوری روحانی احتمال اینکه کشور در مدار توسعه پایدار (نه توسعه مخرب محیط‌زیست) قرار بگیرد، بیشتر از سایر کاندیداهاست.
 
صحیح است که آرای خاکستری در لحظه آخر، فضای انتخابات را تغییر می‌دهد، اما مطمئنا بخش قابل توجهی از این آرا با اصولگرایان همراه نیستند. چگونه می‌‌توان آرای خاکستری و سرگردان را به سمت کاندیدای مدنظر اصلاح‌طلبان هدایت کرد؟
 
باید همه فعالیت کنیم و شبکه‌های اجتماعی ‌آنلاین در این دوره نقش بسزایی در انتخابات ریاست‌جمهوری و هدایت آرای خاکستری به سوی روحانی خواهند داشت. گروه‌های اجتماعی متکی بر این شبکه‌ها می‌توانند در انتخابات به نفع کاندیدای اصلاح‌طلب تأثیرگذار باشند. هر شخصی این ‌روزها در گروه‌های گوناگون تلگرامی است و در کانال ارتباطی مربوط به اقوام و نزدیکان خود نیز عضویت دارد. فعالان سیاسی و اجتماعی می‌توانند در این کانال‌ها تاثیرگذار باشند. آقای رئیسی کاندیدای جناح رادیکال‌ها و استثناطلبان است و حتی همین جمنا را هم نخواهند توانست جمع کنند و اصولگرایان میانه‌رو با آنها نیستند.
 
وضعیت اقتصادی فعلی تا چه اندازه بر آرای آقای روحانی تاثیرگذار است؟
 
نمی‌توان به سادگی از کنار تاثیرگذاری اقتصاد بر مقوله سیاست عبور کرد، اما باید به مردم توضیح داد که روحانی آنچه می‌توانست در زمینه اقتصادی و با رسیدن به برجام انجام داده و این مسیر باید ادامه یابد و اگر تندروها بیایند ونزوئلایی شدن در انتظار ایران است.
 
عدم حمایت موتلفه و برخی اصولگرایان از کاندیدای جمنا چه تاثیری در فضای سیاسی کشور دارد؟
 
اتفاق مهمی در صحنه سیاسی در حال وقوع است که نباید آن را نادیده انگاشت. حزب موتلفه تمایلی به حمایت از کاندیدای جمنا ندارد و این موضوع بدان معناست که یک طیف فکری خاص (جمنا) در میان اصولگرایان مدعی است از سوی سایر شاخه‌های اصولگرایی دیده نشده‌اند. در چنین شرایطی به شکل سلبی و محکم می‌توان در این دوره از روحانی حمایت کرد. آنها باید انرژی خود را معطوف به هدایت جمعیت خاکستری کنند. در آن‌سوی صحنه اصولگرایان وضعیت خوبی ندارند.
 
انتخاب حجت‌الاسلام رئیسی چه اثری بر مناسبات درونی جناح اصولگرا دارد؟
 
کاندیداتوری آقای رئیسی خواست تندروهاست و مشکل اصولگرایان و حتی خود جمنا را حل نمی‌کند. نکته مهم این است که با آمدن آقای رئیسی انتخابات مجددا سیاسی و دو قطبی خواهد شد. اگر آقای رئیسی در انتخابات حاضر نمی‌شد، مردم این‌گونه در انتخابات رای می‌دادند که در میان کاندیداهای ریاست‌جمهوری، کدام‌یک به نفع آنها کار می‌کند، اما با آمدن آقای رئیسی، انتخابات کاملا قطبی خواهد شد. با حضور ابراهیم رئیسی، انتخابات بین «میانه‌روها» با «تندروها» در نزد مردم تعریف می‌شود. این وضعیت موجب خواهد شد افرادی که تحولخواه هستند اما از روحانی رضایت ندارند، مانند سال ۹۲ تصمیم بگیرند. فضای انتخابات در آینده و تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری از حالت اقتصادی فاصله گرفته و سیاسی خواهد شد. اگر مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری بالای ۳۰ میلیون باشد، مسیر پیروزی شکوهمند برای روحانی و اصلاح‌طلبان هموار می‌شود.
 
اتفاقات و چالش‌های منطقه چه تاثیری بر انتخابات دارد و انتخابات ایران تا چه اندازه بر شرایط منطقه اثرگذار است؟
 
واقعیت این است که با روی کار آمدن ترامپ شرایط تغییر کرده است. اوباما اساسا به دنبال جنگ نبود و تنها به دنبال خروج نیروهای آمریکایی از منطقه بود، اما اکنون شاهد این وضع نیستیم. می‌بینید در یک شب و به یکباره و بدون هیچ مجوز بین‌المللی، آمریکا حدود ۶۰ موشک کروز به منطقه‌ای در سوریه شلیک می‌کند.
 
هواداران حجت‌الاسلام رئیسی به‌خوبی در فضای مجازی به تبلیغ درباره انتخابات می‌پردازند. فکر نمی‌کنید آنها بهتر از اصلاح‌طلبان می‌توانند در ساماندهی آرای مردم تأثیرگذار باشند؟
 
چند روز از تشکیل ستاد مجازی جمنا بیشتر نگذشته و من توفیقی در بین آنها نمی‌بینم.
 
چه انگیزه‌ای در پشت اتحاد اصولگرایان وجود دارد که احتمال شکست کاندیدای خودشان در برابر رئیس‌جمهور مستقر را زیاد می‌دانند، اما باز هم به عرصه وارد می‌شوند؟
 
به نظر می‌رسد اصولگرایان تندرو از وضعیت آشفته خود در چند سال اخیر به تنگ آمده‌اند و به دنبال شخصی هستند که اصولگرایان حول محور او جمع شوند. به‌طور کلی آنها عجولانه عمل می‌کنند.
 
اگر اصولگرایان به وحدت برسند، استراتژی اصلاح‌طلبان چه باید باشد؟
 
اصلاح‌طلبان مثل گذشته باید در مقابل استثناطلبان منسجم عمل کنند. اقدام اصلاح‌طلبان در سال ۹۲ تاریخی بود و کشور را از شرایط بحرانی، وارد دوران آواربرداری و آرامش کرد. به نظر می‌رسد انتخابات امسال هم شبیه به انتخابات ۹۲ است. اگر روحانی بیش از ۲۰ میلیون رأی کسب کند، کشور بهتر در مدار توسعه پایدار خواهد افتاد.
 
با توجه به اتحاد و اجماع اصولگرایان در انتخابات شورای شهر، اصلاح‌طلبان چه برنامه‌ای دارند؟
 
در مجموع دارند منسجم عمل می‌کنند. این دفعه اصلاح‌طلبان دنبال یک لیست کارآمد برای شورای شهر هستند. دنبال پاکدستی، تخصص و احقاق حقوق مردم هستند.



منبع: آرمان


تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن