واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ادامه فشار بر استاندار خراسان جنوبی
روز نو :
پنجمین روز از تحصن طلاب حوزه علمیه خراسان جنوبی در اعتراض به سخنان استاندار با درخواست عزل سیدعلیاکبر پرویزی سپری شد. این درخواست در شرایطی مطرح شده است که آیتالله نوریهمدانی از این تحصن دفاع کرده است.
به گزارش روز نو، بااینحال استاندار نهتنها سخنان منتسب به خود را تکذیب کرده بلکه از مردم استان هم عذرخواهی کرده است، اما این همه هنوز نتوانسته طلاب حوزه علمیه بیرجند، مرکز خراسان جنوبی را قانع کند.
ماجرا چگونه آغاز شد؟
سیدعلیاکبر پرویزی در نشست صمیمی با جمعی از جوانان هنرمند استان مطالبی را مطرح میکند که برخی سایتهای اصولگرای استان، سخنان پرویزی را اینگونه منتشر میکنند: «رقصیدن زن و مرد به اسلام لطمه وارد نمیکند».
روابطعمومی استانداری اما با انتشار اعلامیهای، اصل سخنان استاندار را در این جمع منتشر میکند: «استاندار محترم در پاسخ به سؤال یکی از هنرمندان در مورد ایجاد محدودیت برای ورود ابزار و آلات موسیقی به تالارها گفت: ایجاد محدودیت در این خصوص میتواند باعث دوری از موسیقی سنتی و رویآوری به سمت برخی موسیقیهای مبتذل در عروسیها را در پی داشته باشد که ضرورت دارد دراینخصوص با تدبیر عمل شود. استاندار خراسان جنوبی که صبغه و سابقه فرهنگی زادگاهش خراسان شمالی را که بهعنوان «سرزمین گنجینه فرهنگها» شناخته شده است، در خاطر داشت و اینکه در آنجا زنان اقوام گوناگون با حفظ مواریث و فرهنگشان، در نهایت پوشیدگی، درحالیکه هنرمندان موسیقی سنتی در مراسمهاي مختلف هنرنمایی میکنند، در این مجالس حضور مییابند را یادآور شد و افزود: در خراسان شمالی که مراسم سنتی برگزار میشود؛ زنان میرقصند، مردان میرقصند که این شادمانی با آموزههای دینی منافاتی ندارد».
بعد از آن وزارت کشور هم در بیانیهای انتساب این سخنان به استاندار را تکذیب کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «استاندار در این جلسه یادآور شد در خراسان شمالی که مراسم سنتی برگزار میشود؛ زنان میرقصند، مردان میرقصند که این شادمانی با آموزههای دینی منافاتی ندارد. آنچه بدیهی است در رقص ذکرشده بیشتر حرکات موزون که یک هنر آیینی است مدنظر بوده که در دیگر نقاط ایران عزیز از جمله خراسانرضوی, سیستانوبلوچستان، کردستان، لرستان و بسیاری استانهای دیگر اجرا میشود و رقص مختلط و هنجارشکنانه که نهتنها با آموزههای دینی بلکه با اخلاقیات انسانی نیز در تضاد است، مد نظر نبوده و قطعا استاندار که وابسته به خاندان معظم سادات است، نهتنها با این ابتذال مخالف بوده و این برداشت ناصواب و تحریفشده را به شدت تکذیب کرده، بلکه آن را بهشدت تقبیح میکند.
متأسفانه عدهای که به هر بهانهای دولت و دولتمردان را مورد هجمه قرار میدهند و قطعا تا انتخابات ریاستجمهوری این رویه نیز تشدید خواهد شد، استاندار را موافق «رقص مختلط زن و مرد» قلمداد کردهاند».
توضیحات استاندار
ماجرا اما به این ختم نمیشود؛ بلکه خود استاندار هم در نشست خبری، هم صحبتهای منتسب به خود را تکذیب و هم از مردم عذرخواهی میکند.
پرویزی در آن نشست میگوید: «اعتقاد من به مردم متدین استان قلبی است، امیدوارم شرایط لازم برای رفع برداشتهای اشتباه ایجاد شود. پس از انتشار سخنانم در جمع تعدادی از هنرمندان استان واکنشهایی دیده شد، در این مدت تلاش کردم برای حفظ آرامش فضای استان، حرفی نزنم. اگر در روزهای اولیه فرصتی فراهم میشد تا توضیحاتی برای مردم شریف و متدین استان ارائه دهم، شاید این مشکل ایجاد نمیشد... در جمع هنرمندان مشکلاتی مطرح شد، مثال از فرهنگها و اقوام زده شد، شاید توضیح بیشتری میدادم، فکر نمیکردم حساسیتهایی ایجاد شود.
وی ادامه داد: هیچگاه قصد بیاحترامی به مردم شریف و متدین خراسان جنوبی را نداشتم، از استان دیگری مثال زدم؛ حرفهایی که به من نسبت داده شد با روحیه من سازگاری ندارد و اعتقادی هم به این رفتارها ندارم، اگر این موضوع سیاسی نمیشد، شرایط بهتر بود... . امیدوارم فضایی فراهم شود تا توضیح تکمیلی ارائه شود، اگر حرف اشتباهی زده باشم، حتما شهامت عذرخواهی از مردم را دارم.
با هرگونه تجمع حامیان دولت در استان مخالفت کردم، اجازه اردوکشی ندادم و بنا نداریم فضا دوقطبی شود، توصیه مقام معظم رهبری برای همه ما تکلیف است». این توضیحات اما نتوانست از هجمه رسانهای علیه استاندار بکاهد. بلکه برخی از ائمه جمعه هم وارد میدان شدند و علیه سخنان استاندار موضع گرفتند. بعد از آن سایتهای اصولگرای استان مدعی شدند که یکی از مردم متدین استان در نامهای به مکارمشیرازی تظلمخواهی کرده که آیتالله هم در پاسخ به آن نامه نوشته است: «ما تذکر لازم را به وزیر کشور خواهیم داد».
آغاز تحصن پنجروزه
حوزههای علمیه استان از تاریخ هجدهم اسفند در اعتراض به سخنان پرویزی، فعالیت خود را تعطیل و تحصن خود را در مدرسه «سفیران هدایت» بیرجند آغاز کردند. این تحصن هماکنون به روز پنجم کشیده است. درحالیکه آیتالله نوریهمدانی هم در گفتوگو با فارس از تحصنکنندگان دفاع کرده است. آنها در بیانیه روز پنجم خود آوردهاند: «متأسفانه این هنجارشکنی جنگ فرهنگی علیه فرهنگ اصیل و امنیت استان خراسان جنوبی تلقی میشود و این فاجعه دردناک دل همه علما و روحانیت و متدینین استان را جریحهدار کرده و منجر به اعتراض ائمه جمعه و جماعات شد که بعد از ٢٠ روز از این سخنان و عدم عذرخواهی ایشان تحصن علما و متدینین را در پی داشت.
امروز استاندار در سخنانی گفت «اگر این شائبه ایجاد شده حاضرم عذرخواهی کنم» لذا با توجه به مستندات موجود و از طرفی دهنکجی برخی از رسانهها و توهین به متحصنین و حمایت حضرات آیات عظام مکارمشیرازی و نوریهمدانی (حفظهمالله تعالی) از این حرکت انقلابی از ریاست محترم جمهور که خود از روحانیون و حقوقدانان میباشد و منشور حقوق شهروندی را رونمایی کردهاند میخواهیم به دغدغههای مردم و متدینین این استان رسیدگی کنند و تنها راه مقابله و پاسخ به عناصر مشکوک و فتنهگر عزل و برکناری استاندار میباشد و تا خواسته محقق نشود، تحصن ادامه خواهد داشت».
توضیحات جوادیحصار
محمدصادق جوادیحصار از فعالان سیاسی اصلاحطلب دراینباره به «شرق» گفت: «آنچه در خراسان جنوبی رخ داده موضوعا این بوده که استاندار اعلام کرده است در خراسان شمالی و نواحی شمالی کشور رقصهایی به وسیله مردان و زنان کشور به صورت مجزا انجام میشود که بر اساس آداب محلی صورت میگیرد و به لحاظ فرهنگی هم پذیرفته شده است.
بدآموزی هم ندارد و هرکسی هم که شرکت میکند براساس مشترکات فرهنگی در آن شرکت میکند. درواقع اشاره استاندار به قابلیتها و ظرفیتهای فرهنگی بوده و این سخنان را هم در یک جمع فرهنگی انجام داده است. حالا عدهای این سخنان را مستمسک قرار داده و مدعی شدهاند که استاندار مروج لاابالیگری بوده است و از وزارت کشور هم میخواهند نماینده عالی دولت در استان را عزل کند. این در حالی است که استاندار فعلی قبلا در خراسان شمالی سابقه استانداری داشته و در اسفراین هم فرماندار بوده و تجربه خوبی در این زمینه دارد. علاوه بر اینکه او از رزمندگان زمان جنگ هم هست. اما متأسفانه برخی میخواهند این موضوع را سیاسی کنند.
او ادامه داد: خراسان جنوبی به لحاظ جوّ سیاسی نسبت به خراسانرضوی کاملا جوّ معتدلی دارد و حتی آقای عبادی نماینده این استان در مجلس با اینکه از جریان اصولگراست اما از چهرههای منطقی و معتدل شهر محسوب میشود و برادر او قبلا امامجمعه مشهد بود. وزارت کشور اگر بخواهد در برابر این خواستهها تمکین کند و نماینده خود را به زیر بکشد، سنگ روی سنگ بند نمیشود. چراکه مسائل فرهنگی این قدر گسترده است که هرکسی بنا به نیت خود میتواند مستمسکی برای اهداف خود پیدا کند. او درباره خودجوشبودن این تحصن هم گفت: «تحصن و تظاهرات طلاب خودجوش نیست. چراکه اگر قرار بود این موضوع به یک موضوع ملی تبدیل شود، میتوانست از حوزههای علمیه مشهد یا قم شروع شود.
این در حالی است که عدهای با این حرکت خود در خراسان جنوبی میخواهند یک موضوع فرهنگی را به سطح آورده و آن را سیاسی کنند.
منبع: شرق
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]