محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826748610
گزارش بانك مركزي از ميانگين شاخص بهاي توليدكننده در سال ۸۶
واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: گزارش بانك مركزي از ميانگين شاخص بهاي توليدكننده در سال ۸۶
اقتصادملي- همشهري آنلاين:
ميانگين متوسط شاخص بهاي توليد كننده در ايران، سال گذشته به ۴۱۳.۵ رسيد كه در مقايسه با ميانگين سال ۸۵ ، معادل ۱۶.۸ درصد بالا رفت.
اين ميزان افزايش بيشتر از ۱۲.۲ درصد و ۹.۵ درصد ترقي شاخص به ترتيب در سالهاي ۸۵ و ۸۴ بوده است.
به گزارش مديريت كل آمار اقتصادي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران در سال گذشته شاخص بهاي توليدكننده در ايران در گروه محصولات صنعتي با افزايشي برابر ۱۵.۴ درصد، كشاورزي دامداري و جنگلداري ۱۹.۳درصد، مستغلات، اجاره، و فعاليتهاي كار و كسب ۲۲.۱ درصد و حمل و نقل و انبارداري و ارتباطات ۱۵ درصد به ترتيب بيشترين اثر را در بالا بردن شاخص داشت.
اين ۴ گروه بيش از ۹۰ درصد افزايش شاخص بهاي توليد كننده در ايران را موجب شد.
شاخص فوق در ماههاي مختلف سال مورد بررسي در مقايسه با ماه قبل افزايش نشان داد كه بيشترين ميزان آن در تير ماه (۲.۴درصد) و كمترين مقدار آن در خرداد ماه (۷ دهم درصد) بود.
درصد تغيير شاخص بهاي توليد كننده در ايران در ماههاي مختلف سال ۸۶ در مقايسه با ماه مشابه سال پيش از آن كمترين افزايش را در خرداد ماه (۱۵.۲ درصد) و بيشترين مقدار ترقي را در اسفند ماه (۲۰.۱ درصد) دارا بود.
بنابر اين گزارش دربخش كشاورزي، دامداري و جنگلداري ميانگين شاخص بهاي آن در سال ۸۶ به ميزان ۱۹.۳ درصد افزايش يافت و از عدد ۳۵۲.۶ در سال ۸۵ به عدد ۴۲۰.۶ در سال مورد گزارش رسيد.
افزايش شاخص مذكور درسالهاي ۸۴ و ۸۵ به ترتيب معادل ۴.۲درصد و ۱۳.۳ درصد بود.
بالا رفتن شاخص بهاي اقلام و گروههاي غلات برابر ۱۰.۱ درصد، سيب زميني مصرف داخلي ۹۶.۷ درصد، سبزيها ۸.۲ درصد، مركبات ۴۶.۲درصد، ميوههاي دانهدار و هستهدار ۳۰.۲ درصد، دام زنده و شير ۲۱.۷ درصد و عسل ۳۵.۹ درصد تاثير بسزايي در افزايش شاخص بهاي گروه كشاورزي، دامداري و جنگلداري در مقايسه با سال گذشته داشت.
شاخص بهاي اين گروه، در ماههاي مختلف سال ۸۶ در مقايسه با ماه قبل به جز خرداد ماه كه ثابت بود، در ساير ماهها از ۶ دهم درصد تا ۴ درصد افزايش نشان داد.
شاخص بهاي گروه كشاورزي، دامداري و جنگلداري در ماههاي مختلف سال مورد بررسي در مقايسه با ماههاي مشابه سال پيش از آن بالا رفت كه كمترين مقدار اين ترقي به ميزان ۱۶.۲ درصد در مهر ماه و بيشترين مقدار آن معادل ۲۲.۹ درصد در ارديبهشت ماه بود.
ميانگين شاخص بهاي گروه محصولات صنعتي از عدد ۳۰۲.۶ در سال ۸۵ به عدد ۳۴۹.۲ در سال ۸۶ رسيد كه در طول آن معادل ۱۵.۴ درصد افزايش يافت.
اين شاخص در سالهاي ۸۴ و ۸۵ نيز به ترتيب به ميزان ۹.۳ درصد و ۱۱.۵ درصد بالا رفت.
افزايش شاخص بهاي زير گروههاي محصولات غذايي و آشاميدنيها برابر ۱۷ درصد (بيشتر به دليل بالا رفتن شاخص قيمت گوشت تازه معادل ۱۸.۲ درصد، لبنيات ۱۳.۲ درصد و انواع نان ۲۱ درصد)، منسوجات ۱۵.۵درصد (به ويژه قالي و قاليچه دستباف به ميزان ۲۲.۳ درصد و پوشاك ۱۱.۱ درصد)، فرآوردههاي نفتي تصفيه شده ۱۱.۹ درصد (به طور عمده ناشي از افزايش قيمت بنزين معمولي برابر ۲۰.۸ درصد)، مواد شيميايي و پتروشيمي ۱۷.۱ درصد (به ويژه پروپان صادراتي معادل ۳۷.۳ درصد و مواد اوليه پلاستيك و لاستيك مصنوعي ۱۶.۳درصد)، محصولات كاني غير فلزي ۱۱.۱درصد بيشتر به علت بالا رفتن بهاي آجر به ميزان ۳۵.۹ درصد) و فلزات اساسي ۲۱.۹ درصد به ويژه تير آهن برابر ۲۰.۹ درصد، آهن ميلگرد ۲۳.۸درصد و لوله آهني سياه ۵۰.۱ درصد) سهم قابل توجهي در افزايش شاخص بهاي گروه محصولات صنعتي ايفا كرد.
شاخص بهاي گروه محصولات صنعتي در همه ماههاي سال ۸۶ در مقايسه با ماههاي سال پيش از آن بالا رفت كه كمترين مقدار اين افزايش در شهريور ماه ( ۶ دهم درصد ) و بيشترين ميزان آن در اسفند ماه (۳ درصد) بود.
در صد تغيير شاخص بهاي گروه مذكور، در ماههاي مختلف سال مورد بررسي در مقايسه با ماه مشابه سال گذشته از ۱۲.۷درصد (شهريور ماه) به ۲۰ درصد (اسفند ماه) رسيد.
بالا رفتن شاخص بهاي زير گروههاي تامين برق و آب به ترتيب معادل ۴.۸ درصد و ۱۱.۵درصد سبب شد تا ميانگين شاخص بهاي گروه تامين برق، گاز و آب از عدد ۳۱۷.۷ در سال ۸۵ به عدد ۳۳۲.۵ در سال مورد گزارش برسد و افزايشي به ميزان ۴.۷ درصد نسبت به سال قبل داشت.
بالا رفتن شاخص بهاي ماهي آبهاي جنوب برابر ۱۴ درصد و ماهي آبهاي داخل به ميزان ۴.۹ درصد همراه با پايين آمدن شاخص بهاي گروه ماهي آبهاي شمال معادل ۶.۳درصد موجب شد تا ميانگين شاخص بهاي گروه ماهيگيري در سال ۸۶ به عدد ۴۲۹.۳ رسيده و افزايشي برابر ۶.۳ درصد نسبت به سال قبل داشته باشد.
شاخص بهاي گروه ماهيگيري در ماههاي مختلف سال مورد گزارش، نسبت به ماه گذشته نوسان داشت به طوري كه در ماههاي فروردين (۱۳.۷ درصد)، شهريور (۴.۶ درصد) و آذر (۵.۲ درصد) كاهش يافت اما در ديگر ماههاي سال از ۷ دهم درصد تا ۱۱.۸درصد افزايش نشان داد.
شاخص بهاي گروه مذكور، در ماههاي خرداد، مرداد و شهريور سال مورد گزارش به ترتيب به ميزان ۶.۲ درصد،3 و ۲ دهم درصد و ۴ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل پايين آمد اما در ساير ماههاي سال ۸۶ از ۲.۵ درصد تا ۱۷.۸ درصد افزايش داشت.
ميانگين شاخص بهاي گروه مواد معدني در سال ۸۶ به عدد ۲۸۸.۴ رسيد و نسبت به سال گذشته معادل ۷.۶ درصد بالا رفت كه اين مقدار كمتر از ۱۶.۵ درصد و ۳۴.۹ درصد افزايش به ترتيب در سال هاي ۸۴ و ۸۵ بود.
بالا رفتن زير گروه كانيهاي غيرفلزي به ميزان ۱۲.۱ درصد دليل اصلي افزايش اين گروه محسوب مي شود.
شاخص بهاي گروه فوق، از آبان ماه تا بهمن ماه معادل ۳ دهم درصد تا ۱۴.۴درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل كاهش ولي در ديگر ماههاي سال ۸۶ افزايش نشان داد كه بيشترين مقدار آن در فروردين ماه (۲۴ درصد) و كمترين آن در اسفند ماه (۸ درصد) بود.
در ميان گروههاي اصلي شاخص بهاي توليد كننده، كمترين مقدار افزايش نسبت به سال گذشته به اين گروه اختصاص يافت.
درصد تغيير شاخص بهاي گروه مزبور، در ماههاي مختلف سال مورد گزارش نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزايش همراه بود. اين افزايش، در طول ۹ ماه سال روند صعودي داشت و از ۱.۴ درصد در فروردين ماه به ۶.۸ درصد در اذر ماه رسيد و در فصل زمستان با يك سير نزولي آرام به ۶.۲ درصد افزايش در اسفند ماه محدود شد.
ميانگين شاخص بهاي گروه تعمير وسايل نقليه موتوري در سال مورد گزارش به عدد ۴۳۳.۹ رسيد و در مقايسه با سال پيش از آن برابر ۱۵.۲ درصد بالا رفت. افزايش قيمت اقلام مشمول اين گروه ميان ۱۳.۵ درصد تا ۱۶.۵ درصد بوده است.
درصد تغيير شاخص بهاي اين گروه، در ماههاي مختلف سال ۸۶ نسبت به ماه مشابه سال گذشته حداقل به ميزان ۱۳.۹ درصد (در آبان ماه) و حداكثر ۱۷.۲ درصد (در اسفند ماه) بالا رفت.
بالا رفتن شاخص بهاي زير گروههاي هتل و مهمان پذير معادل ۲۰.۷ درصد و رستوران و بوفه به ميزان ۱۷.۴ درصد موجب شد تا ميانگين شاخص بهاي گروه هتل و رستوران در سال مورد بررسي برابر ۱۸.۳ درصد در مقايسه با سال گذشته آن افزايش يابد كه اين رقم بيشتر از ميزان ترقي اين گروه معادل ۱۲.۵ درصد و ۱۲.۶درصد به ترتيب در سالهاي ۸۴و ۸۵ بوده است.
شاخص بهاي گروه هتل و رستوران در همه ماههاي سال ۸۶ بالاتر از عدد شاخص ماههاي مشابه سال گذشته قرار داشت.
درصد تغيير شاخص مذكور در ماههاي مختلف سال، ميان ۱۵.۲درصد (ارديبهشت ماه) تا ۲۴درصد (اسفند ماه) افزايش نشان داد.
در سال مورد گزارش، ميانگين شاخص بهاي گروه حمل و نقل، انبارداري و ارتباطات به عدد ۴۳۲.۴ رسيد كه نسبت به سال قبل معادل ۱۵ درصد بالا رفت. افزايش شاخص اين گروه در سال ۸۴ به ميزان ۱۲.۳ درصد و در سال ۸۵ برابر ۹.۹ درصد بود.
در ميان زيرگروهها و اقلام مشمول اين گروه، بالا رفتن شاخص بهاي زير گروه حمل و نقل جاده اي معادل ۱۳.۸ درصد حدود ۶۳ درصد افزايش شاخص بهاي گروه حمل و نقل، انبارداري و ارتباطات را موجب شد.
همچنين، بالا رفتن شاخص بهاي بليط مسافرت با اتوبوس به ميزان ۲۰.۹ درصد و كرايه تاكسي در داخل شهر برابر ۲۵.۸ درصد نيز تاثير قابل توجهي در افزايش شاخص بهاي اين گروه داشت.
شاخص بهاي گروه حمل و نقل، انبارداري و ارتباطات در ماههاي مختلف سال ۸۶ نسبت به ماه گذشته بالا رفت كه در ماههاي فروردين و آذر كمترين افزايش (يك دهم درصد) و در تيرماه بيشترين ميزان ترقي (۸.۶ درصد) را دارا بود.
سير افزايش شاخص بهاي گروه مذكور، در مقايسه با ماههاي مشابه سال قبل در بهمن ماه بيشترين مقدار افزايش (۱۷.۹ درصد) و در ماههاي فروردين و ارديبهشت كمترين ميزان آن (۸.۷ درصد) را نشان داد.
ميانگين شاخص بهاي گروه واسطه گريهاي مالي در سال مورد بررسي نسبت به سال گذشته معادل ۴.۸ درصد بالا رفت و از عدد ۸۴۵.۶ در سال ۸۵ به عدد ۸۸۶.۶ درصد در سال ۸۶ رسيد.
شاخص فوق، در ماه هاي مختلف سال ۸۶ نسبت به ماههاي مشابه سال قبل به جز اسفند ماه كه ثابت بود، در ماههاي اذر (۱.۹ درصد) و بهمن (يك دهم درصد) كاهش ولي در ساير ماههاي سال بين ۳ دهم درصد (دي ماه) تا ۱۴ درصد (تيرماه ) افزايش داشت.
ميانگين شاخص بهاي گروه مستغلات، اجاره و فعاليتهاي كار و كسب از عدد ۴۴۱.۴ در سال ۸۵ به عدد ۵۳۸.۹ در سال مورد بررسي رسيد و درطول اين دوره برابر ۲۲.۱ درصد بالا رفت كه بيشترين مقدار افزايش شاخص در بين گروههاي اصلي شاخص بهاي توليد كننده را به خود اختصاص داد.
سهم عمده اين افزايش به سبب بالا رفتن شاخص بهاي زير گروه مستغلات و اجاره معادل ۲۲ درصد بود.
شاخص بهاي اين گروه، در ماههاي مخلتف سال ۸۶ نسبت به ماه گذشته بين ۸ دهم درصد تا ۴.۷ درصد افزايش يافت كه كمترين مقدار ان در خرداد ماه و بيشترين آن در شهريور ماه بود.
درصد تغيير شاخص بهاي گروه مستغلات، اجاره و فعاليتهاي كار و كسب در تمامي ماههاي سال ۸۶ نسبت به ماههاي مشابه سال قبل افزايش داشت. اين افزايش با سير نسبتا صعودي از ۱۸.۶ درصد در فروردين ماه به ۲۷.۵ درصد در اسفند ماه رسيد.
افزايش بهاي شهريه مدارس غير انتفاعي به ميزان ۲۶.۶ درصد و شهريه دانشگاه برابر ۶.۴درصد موجب شد تا ميانگين شاخص بهاي گروه اموزشي با عدد ۷۰۰.۱ در سال ۸۶ معادل ۱۵.۶ درصددر مقايسه با سال گذشته افزايش يابد.
درصد تغيير شاخص بهاي اين گروه، در ماههاي مختلف سال مورد بررسي نسبت به ماههاي مشابه سال قبل بالا رفت كه بيشترين آن در ۳ ماهه نخست (۱۹.۱ درصد) و كمترين ان در آبان ماه (۱۰ درصد) بود.
در سال ۸۶، ميانگين شاخص بهاي گروه بهداشت و مددكاري اجتماعي به عدد ۶۰۵.۷ رسيد و در مقايسه با سال گذشته به ميزان ۲۱.۶ درصد بالا رفت كه اين مقدار بيشتر از ۲۰.۳ درصد و ۱۸.۱ درصد افزايش به ترتيب در سالهاي ۸۴ و ۸۵ بود.
در ميان زير گروههاي مشمول اين گروه، شاخص بهاي زير گروههاي فعاليتهاي بيمارستاني و فعاليتهاي پزشكي و داندانپزشكي به ترتيب با ۲۳.۸ درصد و ۲۲.۱ درصد افزايش در مقايسه سال قبل سهم بسزايي در بالا رفتن شاخص بهاي گروه بهداشت و مددكاري اجتماعي داشتهاند.
درصد تغيير شاخص بهاي گروه مزبور، در ماههاي مختلف سال مورد گزارش در مقايسه با ماه مشابه سال گذشته ميان ۱۸.۳ درصد (خرداد ماه) تا ۲۴.۹ درصد (بهمن ماه) افزايش يافت.
بالا رفتن سالانه شاخص بهاي زير گروههاي فعاليتهاي سازمانهاي ديني و مذهبي در سال ۸۶ برابر ۱۲.۱ درصد و فعاليتهاي اتحاديه اصناف معادل ۱۹.۸ درصد به ترتيب بيشترين سهم را در افزايش متوسط شاخص بهاي گروه ساير فعاليتهاي خدمات عمومي، اجتماعي و شخصي به ميزان ۱۳.۹ درصددر مقايسه با سال ۸۵ دارا بود.
درصد افزايش شاخص بهاي اين گروه، در ماههاي مختلف سال مورد گزارش نسبت به ماه مشابه سال قبل در ۶ ماهه نخست سال با روندي نزولي از ۱۵درصد در فروردين ماه به ۹.۹ درصد در شهريور ماه محدود شد اما در ۶ ماهه دوم سير صعودي ارامي را طي كرد به طوري كه از ۱۵.۷ درصد افزايش در مهر ماه به ۱۸.۷ درصد در اسفند ماه رسيد.
ميانگين شاخص بهاي گروه اختصاصي كشاورزي، دامداري، جنگلداري و ماهيگيري در سال ۸۶ برابر ۱۹ درصد نسبت به سال پيش از آن بالا رفت و از عدد ۳۵۳.۳ در سال ۸۵ به عدد ۴۲۰.۷ در سال ۸۶ رسيد.
افزايش شاخص فوق در سال هاي ۸۴ و ۸۵ به ترتيب معادل ۴.۴ درصد و ۱۳.۱درصد بود.
درصد تغيير شاخص بهاي گروه اختصاصي كشاورزي، دامداري، جنگلداري و ماهيگيري در كليه ماههاي سال مورد بررسي نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزايش داشت به طوري كه بيشترين مقدار آن در ارديبهشت ماه (۲۲.۵ درصد) و كمترين ميزان ان در مهر ماه (۱۶.۲درصد) بود.
ميانگين شاخص بهاي گروه اختصاصي مواد معدني، محصولات صنعتي و تامين برق،گاز و آب با عدد ۳۴۷.۳ در سال ۸۶ نسبت به سال پيش از آن به ميزان ۱۴.۸ درصد بالا رفت كه در سطحي بالاتر از ۹ درصد و ۱۱.۳درصد افزايش يافت. شاخص مذكور به ترتيب در سالهاي ۸۴ و ۸۵ قرار گرفت.
درصد تغيير شاخص بهاي گروه اختصاصي مواد معدني، محصولات صنعتي و تامين برق، گاز و آب در ماههاي مختلف سال مورد گزارش نسبت به ماه مشابه سال گذشته ميان ۱۲.۴ درصد (شهريور ماه) تا ۱۹.۲ درصد (اسفند ماه) افزايش نشان ميداد.
ميانگين شاخص بهاي گروه اختصاصي خدمات در سال مورد بررسي به عدد ۵۱۸.۹ رسيد و در مقايسه با سال گذشته آن برابر ۱۷.۶ درصد بالا رفت. شاخص مذكور، در سالهاي ۸۴ و ۸۵ به ترتيب به ميزان ۱۳.۶ درصد و ۱۲.۶ درصد افزايش داشته است.
درميان گروههاي هشتگانه خدمات، افزايش سالانه شاخص بهاي گروههاي مستغلات، اجاره و فعاليتهاي كار و كسب معادل ۲۲.۱ درصد، حمل و نقل، انبارداري و ارتباطات ۱۵ درصد و بهداشت و مددكاري اجتماعي ۲۱.۶ درصد به ترتيب بيشترين اثر را در افزايش متوسط شاخص بهاي گروه اختصاصي خدمات نسبت به سال گذشته دارا بود. ۳ گروه مزبور، مجموعا ۸۷ درصد در افزايش اين گروه اختصاصي سهم داشتهاند.
تاريخ درج: 3 تير 1387 ساعت 09:58 تاريخ تاييد: 3 تير 1387 ساعت 15:39 تاريخ به روز رساني: 3 تير 1387 ساعت 15:38
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]
-
گوناگون
پربازدیدترینها