واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ايران به ائتلاف عربستان مي پيوندد؟!
ژنرال شريف با آگاهي از تمام مطالب ذکر شده شرط هايي را براي پذيرش فرماندهي ائتلاف نظامي مطرح کرد مانند دعوت از ايران براي پيوستن به ائتلاف اما اين شرايط از سوي عربستان پذيرفته نمي شود. همچنين طبق اطلاعات وي ايران به پاکستان اطلاع داد چنانچه اين کشور رهبري ائتلاف را بپذيرد با اسلام آباد براي دستيابي به حل و فصلي از طريق مذاکره براي پايان دادن به جنگ يمن، همکاري کند. اما به نظر مي رسد عربستان سعودي اين مسئله را رد مي کند.
آفتابنیوز : نعوم سرکيس، در گزارشي در النهار (لبنان) نوشت: حدود دو ماه پيش کشور پادشاهي عربستان سعودي به عنوان بنيانگذار ائتلاف نظامي اسلامي براي مبارزه با ترويسم (اين ائتلاف را دو سال پيش اين کشور تأسيس کرد) به رئيس بازنشسته ستاد مشترک ارتش پاکستان، ژنرال راحل شريف پيشنهاد داد فرماندهي اين ائتلاف را برعهده بگيرد. تاکنون انتصاب شريف انجام نشده است و به اعتقاد يک شخص بسيار مطلع آسيايي پذيرش آن به احتمال اشاره آشکاري به توانايي جهان اسلام براي آزاد سازي خود از تأثيرگذاري ويران گر "محافظه کاري سني تندرو به روش عربستان سعودي" و تلاش جدي براي برپايي پلي ميان مسلمانان به جاي افزايش اختلافات مذهبي آنان خواهد بود. هچنين با يک تير چند نشان را هدف قرار مي دهد. در اين راستا ائتلافي که برخي آن را ناتوي اسلامي مي نامند، براي حمايت از مداخله نظامي بي نتيجه در يمن و براي مقابله با ايران تأسيس شده و همچنان با وجود عمليات نظامي، نيازمند فرماندهي مشترک و زير ساخت هاست و تعيين ژنرال شريف شايد در تبديل ائتلاف به قدرتي داراي اعتبار کمک کند که البته ترديد گسترده درباره آن در جهان اسلام را از ميان مي برد. علاوه بر اين، انتصاب راحل شريف به فرماندهي نيروهاي ائتلاف به سرکردگي عربستان پاداش مخالفت وي با تصميم مجلس نمايندگان پاکستان در سال ٢٠١٥ درباره رد درخواست عربستان سعودي براي اعزام نيروهاي نظامي پاکستان براي کمک به اين کشور در جنگ يمن است. طبيعتاً هيچ کس در منطقه غافلگير شدن مسئولان عربستان سعودي را از اين تصميم فراموش نمي کند زيرا همه آگاه هستند پاکستان رتبه نخست را در جهان در فهرست ذي نفعان از دولت عربستان و نهادهاي غير دولتي در اين کشور را در اختيار دارد و همه همچنين از اتکاي پاکستان به انتقال پول به پاکستان از سوي کارگران بي شمار اين کشور در عربستان با خبر هستند. در اين جا لازم است اشاره شود تعيين ژنرال شريف به نفع نخست وزير نواز شريف است. اين دو رابطه خويشاوندي ندارند اما علت ذي نفع بودن نواز شريف اين است که وي نيز مانند ژنرال شريف طرفدار پاسخ مثبت دادن به درخواست کشور پادشاهي عربستان براي کمک نظامي مهم کشورش در جنگ يمن بود. همچنين اين مسئله باعث مي شود يک نظامي کارآزموده شايسته براي رقابت با او در عرصه سياسي در آينده از پيش پايش برداشته شود. اما ادامه يافتن ندادن پاسخ قطعي به انتصاب پيشنهادي نشانه تنش ميان رياض و اسلام آباد است که نزديک ترين دو پايتخت به يکديگر در جهان بودند. از نشانه هاي وخامت در روابط کاهش نقل و انتقالات مالي از پاکستاني هاي عربستان به حدود ٨,٥ درصد است. دوم عمليات انتحاري يک شهروند پاکستاني است که دوازده سال در کشور پادشاهي زندگي کرده بود. اين اقدام انتحاري در پارکينگ خودروها در نزديکي کنسولگري آمريکا در شهر جده روي داد. و سوم دستگيري پانزده پاکستاني از سوي عربستان که به "جنگجو" بودن مظنون هستند و دو نفر از آن ها مظنون به تلاش براي حمله به ورزشگاه "جوهره" با کاميوني بمب گذاري شده با ٦٠٠ کيلو مواد منفجره در هنگام برگزاري مسابقه دو تيم عربستان و امارات متحد عربي مي باشند که شصت هزار تماشاچي در آن حضور داشت.
سرچشمه اين تندروي منجر به تکفير و کشتار کجاست؟ پژوهشگر آسيايي بسيار مطلع ذکر شده پاسخ داد؛ ائتلافي جديد ميان داعش و دولت اسلامي و"طالبان" پاکستان صورت گرفته که هدف آن اعمال "اجراي کامل شريعت اسلامي" است و اين ائتلاف مسئول شماري از حملاتي است که منجر به کشته شدن هشتاد نفر شد. آنچه مبارزه پاکستان با گروه هاي جهادي ذکر شده در بالا را پيچيده مي کند حمايت بي وقفه اي است که رهبران سياسي، فرماندهان نظامي و اطلاعاتي ها به آن ها ارائه مي دهند. عربستان سعودي در اين مسير گام برداشت و [تندروي] را بخش اصلي جامعه، آموزش و بخش هاي دولت و بازوهاي نظامي و اطلاعاتي قرار داد. آنچه همچنين مبارزه پاکستان را با گروه هاي جهادي پيچيده مي کند معضل روابط پاکستان با اقليت هاي ديني و نژادي است. اين مسئله همچنين تصميم قاطعانه درباره پشنهاد ژنرال راحل شريف را براي بر عهده گيري فرماندهي ائتلاف نظامي اسلامي ضد تروريسم (يمن) را پيچيده مي کند. اما عامل پيچيده تر در اين راستا مرزهاي طولاني ميان پاکستان و ايران است و آگاهي ايران از اين مسئله است که پاکستان و عربستان سعودي نه تنها وارد رويارويي نيابتي بلکه درگيري شديدي عليه اين کشور شدند که فرماندهي آن را دستگاه ها [ي اطلاعاتي] برعهده داشتند و اجراي آن بر عهده گروه هاي تندرو بود. و ايران تعيين ژنرال شريف را پيوستن کامل پاکستان به محور ضد ايراني عربستان مي بيند محوري که به طور مستقيم در يمن و غير مستقيم در خارج از اين کشور با ايران مبارزه مي کند.
طبق اطلاعات همان پژوهشگر، ژنرال شريف با آگاهي از تمام مطالب ذکر شده شرط هايي را براي پذيرش فرماندهي ائتلاف نظامي مطرح کرد مانند دعوت از ايران براي پيوستن به ائتلاف اما اين شرايط از سوي عربستان پذيرفته نمي شود. همچنين طبق اطلاعات وي ايران به پاکستان اطلاع داد چنانچه اين کشور رهبري ائتلاف را بپذيرد با اسلام آباد براي دستيابي به حل و فصلي از طريق مذاکره براي پايان دادن به جنگ يمن، همکاري کند. اما به نظر مي رسد عربستان سعودي اين مسئله را رد مي کند. اين همان مسئله اي است که وزير امور خارجه اين کشور عادل الجبير در کنفرانس اخير مونيخ به آن اشاره کرد: "ايران بزرگ ترين حامي تروريسم در جهان باقي مي ماند و اين کشور به صدور انقلاب و اين که شيعيان و مستضعفان به اين کشور تعلق دارند و نه کشورهاي اصلي خود ايمان دارد و چنانچه اين مسئله تغيير نکند، تعامل با اين کشور دشوار خواهد بود".
۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]