واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
همهچیز درباره واردات سیبزمینی هندی در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر واردات سیبزمینی از هند وجود ندارد و وزارت جهاد کشاورزی تاکنون مجوزی در این باره صادر نکرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، چندی پیش منابع هندی از صادرات ۵۰۰۰ تن سیبزمینی به ایران خبر داده بودند، حال آنکه وزارت جهاد کشاورزی و مسئولان آن به دنبال تکذیب این مسئله بودند، اما همچنان هندیها بر فروش و صادرات سیب زمینی به ایران تاکید میکنند.
عباس کشاورز - معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی - در این باره گفت: با توجه به اینکه بیش از پنج میلیون تن سیبزمینی در ایران تولید میشود و هیچ مشکلی از نظر تامین، تولید و بازار این محصول وجود ندارد، نیازی به واردات سیبزمینی نداریم و با توجه به اینکه این محصول یک اندام گیاهی به شمار میرود و با دیگر محصولات کشاورزی متفاوت است، حساسیتهای بسیاری برای واردات آن حتی در صورت کمبود و مشکل در بازار داخلی وجود خواهد داشت چرا که سیبزمینی میتواند با خود آفات خطرناکی وارد کند.
وی افزود: در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر واردات سیبزمینی از هند وجود ندارد و وزارت جهاد کشاورزی تاکنون مجوزی در این باره صادر نکرده است. البته قیمت این محصول در ایران به گونهای است که حتی در صورت حذف تعرفه ۴۰ درصدی واردات سیبزمینی، برای تاجران صرفه اقتصادی نخواهد داشت، چرا که قیمت تمام شده سیبزمینی ایرانی باز هم ارزانتر از هزینههای واردات آن است.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: هماکنون هر کیلوگرم سیبزمینی درجه یک از تولیدکنندگان حدود ۷۰۰ تومان خریداری میشود و در بازار خردهفروشی کیلویی ۱۳۰۰ تومان به دست مصرفکنندگان میرسد. بنابراین ضرورتی برای واردات سیبزمینی وجود ندارد و از نظر اقتصادی هیچ موضوعی نیز واردات این محصول را توجیه نمیکند.
کشاورز اعلام کرد: گرچه نیازی به واردات سیبزمینی نداریم اما از نظر جامعه جهانی ممنوعیت اعلام کردن برای واردات یا صادرات یک محصول وجهه خوبی ندارد و تنها باید برای محصولات ممنوعه محدودیت ایجاد کرد.
واردات سیبزمینی ممنوع است
گرچه از نظر اقتصادی و تجاری واردات سیبزمینی ممنوعیت ندارد، اما مهدی قائمیان - معاون قرنطینه و کنترل آفات سازمان حفظ نباتات - در این باره گفت: با توجه به حساسیتهای موجود برای آفات احتمالی وارداتی سیبزمینی، در حال حاضر واردات این محصول ممنوع است و تاکنون هیچ سابقهای درباره واردات سیبزمینی از هند وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه سالهاست که ایران در تولید و تامین سیبزمینی خودکفا شده و به کشوری صادرکننده تبدیل شده است، تاکید کرد: تنها برای تامین بذر سیبزمینی آن هم از سوی وزارت جهاد کشاورزی و با نظارت کامل قرنطینهای توسط سازمان حفظ نباتات واردات سیبزمینی انجام میشود و در مواردی نیز اقدام به ترانزیت این محصول آن هم از کشورهایی مانند پاکستان میکنیم اما در این زمینه نیز هیچ گزارشی مبنی بر واردات بذر سیبزمینی یا ترانزیت این محصول از طریق هند وجود ندارد و اگر سیبزمینی وارد شود، بر اساس اطلاعات موجود، این محصول قاچاق به شمار میرود.
با این اوصاف مشخص نیست اخبار منتشر شده درباره واردات سیبزمینی هندی که از سوی منابع خبری این کشور دامن زده میشود، تا چه حد صحت دارد اما در صورت تایید اظهارات منابع هندی، باید دید اصرار هندیها مبنی بر صادرات سیب زمینی به ایران جواب میدهد و ادعاهای آنها به حقیقت میپیوندد یا آنکه انکار مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نتیجه میدهد و اجازه نمیدهند سیبزمینی هندی به ایران وارد شود. البته در این میان فرضیاتی هم مطرح است؛ از جمله اینکه سیبزمینی هندی بابت تهاتر کالا با نفت از سوی این کشور به ایران داده شده است یا اینکه سیبزمینیهای هندی از مسیر سرزمینهای آزاد (مناطق ویژه اقتصادی و آزاد) توانسته وارد ایران شود.
منبع: ایسنا
95/12/16 - 16:58 - 2017-3-6 16:58:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]