واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تندرویهای ترامپ، میانهروهایِ ایران را تضعیف میکند؟ /نگاهی به تحلیلهای خارجی از انتخابات ریاست جمهوری 96 ایران +جدول
رسانه های خارجی بر این باورند که تندروی های ترامپ منجر به تضعیف میانه روی در ایران و در نتیجه شکست آنان در اتنتخابات آتی ریاست جمهوری ایران خواهد شد.
روز نو : رسانه های خارجی بر این باورند که تندروی های ترامپ منجر به تضعیف میانه روی در ایران و در نتیجه شکست آنان در اتنتخابات آتی ریاست جمهوری ایران خواهد شد.
دولت حسن روحانی به عنوان نماد میانه روی و دیپلماسی در شرایطی در مرکز تحلیل های رسانه های خارجی قرار دارد که روی کار آمدن ترامپ در آمریکا تهدید برای این میانه روی در انتخابات آتی ایران به شمار می رود.
به گزارش روز نو، از حدود 2 ماه گذشته تاکنون، تحلیل ها و گزارش های رسانه های مختلف خارجی درباره انتخابات ایران و حواشی آن آغاز شده است و هرچه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک تر می شویم، این تحلیل ها نیز رنگ و بوی جدی تری به خود می گیرند.
بخش زیادی از تحلیل های خارجی اما به موضوع برجام و مقبولیت روحانی در جامعه ایرانی اشاره دارد، نتایج توافق هسته ای ایران و غرب و تاثیر آن بر زندگی مردم را یکی از فاکتورهای اساسی پیش روی رای مردم به روحانی در انتخابات آتی خوانده شده است و از سوی دیگر در این تحلیل ها به این موضوع نیز اشاره شده است که تاکنون نامزدی که یارانه مقابله با روحانی داشته باشد پا به عرصه رقابت ها نگذاشته و روحانی همچنان از مقبولیت اجتماعی بالایی برخوردار است.
در ادامه جدول زیر به عمده تحلیل های رسانه های خارجی درباره انتخابات اردیبهشت ماه ریاست جمهوری ایران اشاره می کنیم:
رسانه تحلیل فارن پالیسی رفتارها و مواضع ترامپ و دولت جدید آمریکا باعث می شود جناح میانه رو در ایران تضعیف شود و پنجره های هرگونه تعاملی میان ایران و آمریکا بسته شود.
رئیس جمهور میانه رو طرفدار گفت وگو حسن روحانی، به دنبال انتخاب مجدد در این انتخابات است، و شانس وی برای پیروزی مجدد در این انتخابات تا اندازه زیادی به ارزیابی مردم ایران از مزایای تعامل با غرب و توافق هسته ای بستگی دارد.
سایت روزنامه نیشن آمریکا علی رغم انتقاد تندروها از حسن روحانی رئیس جمهور کنونی ایران، وی همچنان از مقبولیت عمومی بالایی برخوردار است.
انتخابات ریاست جمهوری ایران در ژوئن برگزار خواهد شد، علی رغم انتقاد تندروها از حسن روحانی رئیس جمهور کنونی ایران، وی همچنان از مقبولیت عمومی بالایی برخوردار است. به نظر می رسد که این شرایط راه را برای ریاست جمهوری مجدد روحانی باز کرده است.
وب سایت پولتیک ریویو انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران قطعا در نوع خود یک رفراندوم درباره دستاوردهای حسن روحانی خواهد بود، به ویژه وعده های وی برای گشودن اقتصاد ایران پس از توافق هسته ای که به برداشته شدن تحریم های مرتبط منجر شد. برخلاف سیستم عریض و طویل انتخابات آمریکا، تقویم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران بسیار کوتاه است و روند یک هفته ای ثبت نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایران 11 آوریل آغاز می شود. این گزارش در ادامه با انتقاد از عملکرد شورای نگهبان و حمله به آن می نویسد: اصولگرایان بر شورای نگهبان ایران تسلط دارند و از آن برای حذف رقبای اصلاح طلب خود پیش از ورود به عرصه انتخابات و با رد صلاحیت آنان استفاده می کنند.
وب سایت شبکه تلویزیونی خبری العربیه در شرایطی که اصلاح طلبان گزینه ای به جز حسن روحانی، رئیس جمهور کنونی برای نامزدی در انتخابات بعدی ریاست جمهوری ندارند، اصولگرایان تهدید به ممانعت از نامزدی مجدد وی در این انتخابات با رد صلاحیت در شورای نگهبان قانون کردند. با افزایش درگیری ها و اتهامات کلامی متقابل درباره پرونده های بزرگ فساد در سازمان های دولتی و بخش های حکومتی میان دولت حسن روحانی و جناح مخالف وی، سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی ایران تهدید به رد صلاحیت حسن روحانی در انتخابات آتی ریاست جمهوری کرد.
رویترز اگر کاهش ارزش ریال ادامه پیدا کند، می تواند به موضوعی سیاسی نیز در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه می آینده (اردیبهشت) نیز تبدیل شود. و برخی از دستاوردهای اقتصادی روحانی را زیر سوال ببرد. انتظار می رود که روحانی که در سال 2013 قدرت را در ایران به دست گرفت بار دیگر برای انتخاب مجدد در این انتخابات شرکت کند موضوعی که هنوز رسما آن را اعلام نکرده است.
فایننشال تایمز تندروهای منتقد حسن روحانی، با استفاده از خشم عمومی به دنبال القای این موضوع هستند که رئیس جمهور قادر به عمل به یکی از مهمترین وعده های انتخاباتی اشت نبوده است. حسن روحانی به دنبال شرکت و انتخاب مجدد در انتخابات ریاست جمهوری ماه می اینده در ایران است.
تایم سکوت روحانی در قبال سیاست های ترامپ منجر به آن شد که مخالفان رئیس جمهور ایران سیاست های خارجی اعتدال گرایانه وی را زیر سوال ببرند. سیاست هایی که بر پایه وعده های انتخاباتی وی برای تغییر رویکرد در قبال قدرت های غربی است.
خبرگزاری رویترز لفاظی ها جنگ طلبانه دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا در قبال ایران به نظر می رسد می تواند به پیروزی مجدد حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ایران کمک کند اما رشد اعتدال گرایان را برای رهبران این نگاه سیاسی در ایران سخت تر خواهد کرد.
اکنون اما تندروهای ایران به این نتیجه رسیدند که همچنان به ادامه حضور روحانی در قدرت در ایران نیازمندند. واشنگتن پست تشدید تنش میان ایران و آمریکا تهدیدی برای زیر سوال بردن رئیس جمهورعملگرای ایران است، روحانی 4 سال پیش با وعده خارج کردن ایران از انزوا به پیروزی رسید اما اکنون و در میانه تنش با دولت جدید آمریکا، رویکرد گفت وگومدارانه رئیس جمهور ایران به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. تغییر از رویکرد تنش زدایی از دولت اوباما تا آغاز دشمنی با کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری ترامپ، منجر به آن شده است که روحانی در حالی که خود را برای انتخاب مجدد در انتخابات ریاست جمهوری آماده می کند، به شدت آسیب پذیر شود.
المانیتور حضور ترامپ در سمت ریاست جمهوری آمریکا در زمان ریاست جمهوری روحانی ممکن است با زمان ریاست جمهوری جورج بوش در سال های 2001 تا 2009 قابل مقایسه باشد. روشن است که تفاوت های بسیاری با توجه به شرایط منطقه، جهان و روابط بین المللی در آن زمان و اکنون وجود دارد اما شباهت هایی میان بوش و ترامپ وجود دارد که هردو از تندروهای آمریکا هستند. و روحانی و رئیس دولت اصلاحات هردو از گفتمان دیپلماسی آمده اند و گفت وگو را به تقابل ترجیح می دهند.
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]