واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
یک بام و دوهوای رسانه ی ملی در حمایت از کالای ایرانی
این بار در راستای حمایت از کالای ایرانی ، شبکه ی ایران کالا بصورت آزمایشی بر روی آنتن می رود شبکه ای که گفته می شود هدفش حمایت از تولیدکنندگان داخلی و معرفی درست کالای ایرانی است.
روز نو : به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، بدون شک کالای ایرانی نیاز به حمایت و تقاضا دارد. تقاضایی که برای فعالان این عرصه توجیه اقتصادی مناسب داشته باشد.اتخاذ رویکرد تبلیغات در برنامه های جاری صدا و سیما با توجه به گستردگی شبکه های مجازی که بخش زیادی از وقت مردم را در اختیار می گیرند و نیز ساعات کاری مردم تأثیری را که می باید داشته باشد ندارد. پی بردن به این موضوع نیازمند هوش اقتصادی بالایی نیست، تنها کافی است که به چند فروشگاه عرضه ی محصولات داخلی سری بزنید و برآوردشان از میزان گرایش مردم به کالای تولید داخل را دریابید.
راه اندازی شبکه بازار یکی دیگر از کاتالیزورهایی بود که به نظر می آمد با توجه به استمرار معرفی نمایشگاه ها و فروشگاههای محصولات ایرانی و بیان کیفیت انها در تغییر وضعیت بازار مفید به فایده باشد اما گذشت زمان و عدم تنوع لازم در پخش برنامه ها و هزینه های داشتن چنین شبکه ای که از آنتن رسانه ملی پخش می شود، اگر نگوئیم خنثی اما تأثیر خوبی نداشت.
این بار در راستای حمایت از کالای ایرانی ، شبکه ی ایران کالا بصورت آزمایشی بر روی آنتن می رود شبکه ای که گفته می شود هدفش حمایت از تولیدکنندگان داخلی و معرفی درست کالای ایرانی است. ضمن تقدیر از دست اندرکاران صدا و سیما از ارائه ی چنین راه حلی ، اما می باید جناب اردشیر زابلی زاده مدیریت محترم این شبکه و ریاست محترم صدا و سیما به چند سؤال پاسخ شفاف و بدون ابهام ارائه دهند پاسخهایی که در انها امکان برداشتهای چندپهلو وجود نداشته باشد و به عبارتی کلی گویی و شعارمحور نباشد.
با توجه به شرایط موجود بازار آنالیز گروه پوششی و اتاق فکر این شبکه در ارتقای بازار تقاضا چگونه است؟
هزینه های ناشی از راه اندازی چنین شبکه ای توسط چه نهادی یا مجموعه ای تأمین می شود؟ زیرا اگر قرار باشد با توجه به معرفی محصولات داخلی در حوزه های مختلف بخشی از این هزینه از شرکت های تولیدی داخل اخذ شود نمی توان آن را با شعار شبکه دال بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی خیلی همسو دانست. تولید کننده ی امروز درگیر مسائل و مشکلات مالی ناشی از وضعیت بازار و عدم نقدینگی کافی در تغییر کیفیت محصولات است و اگر قرار باشد چیزی به این هزینه ها اضافه شود آنوقت نه تنها حمایت نیست بلکه با رویکرد اقتصاد مقاومتی نیز در تباین خواهد بود.
باید اعتراف کرد تأثیر شبکه های ماهواره ای در برخی از حوزه های اقتصادی ثمر بیشتری نسبت به برخی از فعالیت های داخلی داشته و شاید در همین راستاست که گاهی شاهد تبلیغ برخی فیلمها ، سریالهای پخش خانگی و محصولات داخلی در این شبکه ها هستیم ، رویکرد رقابتی برای بی نیاز شدن از معرفی توسط شبکه های ماهواره ای و معاند چگونه است؟
رویکرد متفاوت این شبکه نسبت به تبلیغات تلویزیونی و تجربه ی تقریبا ناموفق شبکه ی بازار بر میزان عرضه و تقاضا که هم ماندگاری داشته باشد و هم با انچه توسعه ی پایدار ، رفع مشکلات و کاهش بیکاری نامیده می شود ( به نقل از علی عسکری ریاست محترم صدا و سیما) چگونه است؟
بنگاههای کوچک اقتصادی اگرچه نیاز به تبلیغات برای دیده شدن دارند اما در ابتدا نیاز به بستری امن برای رشد و بالندگی دارند بستری که با پرداخت هزیه های اضافی نه تنها به دست نمی آید بلکه تبدیل به شکافی برای بلعیده شدنشان می شود نکته ای که اگرچه گفته می شود در این شبکه قرارست چنین تبلیغاتی هدیه رایگان این شبکه به بنگاهای کوچک اقتصادی باشد اما امیدواریم در ادامه نیز شاهد عمل به وعده ی داده شده باشیم.
ضمن تقدیر از مسئولان سازمان صدا و سیما و همه ی عزیزانی که در مسیر توسعه ی اقتصادی گام برمی دارند در پایان امیدواریم راه اندازی چنین شبکه هایی با شعار حمایت از تولید داخلی خود به محلی برای بنگاهداری تبدیل نشود که پیشامد چنین مسئله ای نه تنها دستگیر نیست بلکه دست و پا گیر است.
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]