تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817543888




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابهام در تقسیم بندی صادرات نفتی و غیر نفتی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ابهام در تقسیم بندی صادرات نفتی و غیر نفتی
عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران-چین گفت:«تقسیم بندی صادرات نفتی و غیر نفتی در ترم های اقتصادی جهان نداریم.»
آفتاب‌‌نیوز : مجیدرضا حریری،عضو اتاق بازرگانی ایران - چین در گفت و گو با خبرآنلاین با بررسی وضعیت صادرات کشور گفت:« اشکال های مفهومی در زمینه تقسیم بندی های صادرات وجود دارد که سیاستگذاران کشور باید به آن ها را سامان بدهند. به طور مثال، فرق بین صادرات نفتی و غیر نفتی درست تفکیک نشده است. چنین تقسیم بندی در نُرم های اقتصادی جهانی وجود ندارد و هیچ کشوری این گونه آمار صادرات خود را تفکیک نکرده است.در واقع این تقسیم بندی ابداعی ماست. »


وی با اشاره به تقسیم منابع نفت در اقتصاد و تاثیر این تقسیم بندی در آمارهای صادراتی نیز،گفت:« توجیه این تقسیم بندی در کشور چنین است که نفت ثروت بین نسلی است و باید خرج زیر ساخت ها شود .این درحالی است که سایر بخش های صادراتی کشور حاصل کار نسل کنونی است و می تواند جداگانه حساب شود. در واقع این توجیه فلسفی مبنای تقسیم بندی صادرات است. اما سوالی که پیش می آید این است که آیا  آب یا سنگ آهن یا مواد معدنی دیگر ثروت بین نسلی کشور نیستند؟ خیلی از منابع دیگر ما ثروت ملی است. مگر فرقی بین این منابع وجود دارد؟ »


حریری ادامه داد:«علت اصلی این تقسیم بندی دولتی بودن نفت در کشور است؛ به طور مثال اگر صنعت نفت را یک شرکت خصوصی اداره می کرد، آن زمان بخش خصوصی در 100 نقطه در حال کار بود.اگر نفت در اختیار بخش خصوصی بود، 30 میلیارد دلار از محصولات نفتی را صادر می کرد و مابقی را در کشور خرج می کرد.البته اخذ مالیات از بخش خصوصی که درگیر تولید نفت می شد، هم باید حساب کرد که بسیار تاثیر گذار میشد. اجرای چنین شیوه ای هم دولت را در قبال مالیات دهندگان پاسخگو می کرد و از طرف دیگر  دولت با آن مالیات بسیار مرفه تر از هم اکنون می شد.»


وی با بیان اینکه هم اکنون در آمارهای صادراتی کشور  بخش های نامفهومی وجود دارد، تصریح کرد:«آمار صادرات غیر نفتی ابهام دارد؛ به طور مثال 55 درصد صادرات غیر نفتی کشور، به طور کاملا مستقیم متکی به نفت است.  به عبارت دیگر میعانات است. گاز، میعانات و پتروشیمی مستقیم از نفت هستند،حال آنکه در ردیف صادرات غیر نقتی قرار می گیرند. در سایربخش ها هم بدون یارانه انرژی کارخانه هایی مانند سیمان نمی توانند اصلا محصولی تولید کنند. در واقع آن ها هم  وابسته به یارانه انرژی و نفت هستند.»


حریری اظهار کرد:«حتی در بخش کشاورزی نیز این چنین است؛ نفت و برق ارزان به کشاورز می دهیم که آن را به محصول تبدیل کند و این باعث می شود که میزان صادرات کشور به طور ظاهری افزایش پیدا کند. »


وی افزود:«در واقع 55 درصد صادرات غیر نفتی کشور کاملا نفتی است و 45 درصد دیگر صادرات وابسته به یارانه نفت است. اگر در این صادرات را ببندیم و اگر تنها امکان فروش انرژی داشته باشیم، با تبعات زیست محیطی و اقتصادی کمتری مواجه می شویم.»


حریری بیان کرد:«در نتیجه آمار صادراتی کشوری طوری است که هر دولتی به تقسیم بندی خود می تواند آن را اعلام کند و یا حتی تغییر دهد.»




۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن