تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد: اى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798568971




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی دعوای ژنتیکی نهادها به ضرر جوانان تمام می‌شود | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «روزانه به طور متوسط حدود ۸۰ و سالانه بيش از ۳۰ هزار نوزاد معلول در كشور متولد مي‌شوند كه بايد با برنامه‌ريزي مناسب از اين روند جلوگيري كنيم.»

به گزارش تراز ،«روزانه به طور متوسط حدود ۸۰ و سالانه بيش از ۳۰ هزار نوزاد معلول در كشور متولد مي‌شوند كه بايد با برنامه‌ريزي مناسب از اين روند جلوگيري كنيم.» اينها آمار و ارقامي است كه رئيس سازمان بهزيستي كشور ارائه مي‌دهد تا اجباري شدن انجام آزمايش‌ها و مشاوره‌هاي ژنتيك در مدت اجراي برنامه ششم توسعه با هدف كاهش تولد نوزاد معلول را به استناد به آمار و ارقام توجيه كند. در برابر اين اما برخي از كارشناسان حوزه ژنتيك هم انجام آزمايش‌هاي ژنتيك براي همه را ضروري نمي‌دانند. يكي از اين مخالفان شخص وزير بهداشت است كه در اين باره معتقد است «اكنون ازدواج كردن با موانع كافى رو‌به‌رو است و ايجاد يك مانع جديد با مبانى غير‌علمى، موجب هدر رفت منابع شده و مورد تأييد ما نيست.»

طبق ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه كشور، همه زوج‌هاي در آستانه ازدواج بايد فرم ژنتيك را پر كنند و در صورت لزوم مشاوره‌ها و آزمايش‌هاي ژنتيك قبل از ازدواج را انجام دهند. انجام مشاوره‌هاي ژنتيكي موضوعي است كه تقريباً مخالفي ندارد، اما درباره اجباري شدن آزمايشات ژنتيكي برخي از متخصصان اين حوزه مخالفند، چراكه اولاً اين آزمايش‌ها بسيار هزينه‌بر است و ثانياً اگر كسي سابقه بيماري‌ها و مشكلات ژنتيكي در خود يا خانواده‌اش را نداشته باشد و پاي ازدواج فاميلي هم در ميان نباشد اين آزمايش‌ها ضرورتي ندارند.
 افزايش پرداخت از جيب مردم
 
حسن قاضي‌زاده‌هاشمى وزير بهداشت در جايگاه يكي از مخالفان اجباري شدن آزمايش‌هاي ژنتيك قبل از ازدواج با تأكيد بر اينكه علت بسيارى از معلوليت‌ها غيرژنتيكى است، دلايل مخالفتش را اينگونه بيان مي‌كند:‌بخشى از بيمارى‌ها نيز با زمينه ژنتيكى، قابل تشخيص نيستند. از طرفى اين تست‌ها بسيار پر هزينه، و پاسخ آنها بسيار زمانبر است. اجبار كردن مردم به انجام اين آزمايش، به ويژه بدون حمايت مالى، كار درستى نيست، زيرا سازمان‌هاى بيمه‌گر در خدمات پيش‌بينى شده خود جا زده‌اند، بنابراين اين هزينه‌هاى جديد را نمي‌پذيرند، حاصل اجبارى شدن آزمايش ژنتيك، افزايش پرداخت مبالغ بيشتر از جيب مردم است.
 پيشگيري از معلوليت
 
در برابر اين، انوشيروان محسني بندپي، رئيس سازمان بهزيستي كشور با اعلام هزار و 300 سقط در سه سال اخير به علت ناهنجاري‌هاي ژنتيكي تأكيد مي‌كند: براي جلوگيري از تولد كودكان معلول، برنامه اجباري شدن مشاوره‌هاي ژنتيك پيگيري مي‌شود.  وي همچنين در خصوص برنامه‌هاي غربالگري اين سازمان نيز مي‌گويد: طبق هدفگذاري‌هاي صورت گرفته تا پايان برنامه ششم توسعه، پوشش غربالگري شنوايي سنجي و تنبلي چشم به بيش از 90 درصد خواهد رسيد اين در حالي است كه هم اكنون نسبت به سنوات گذشته پيشرفت خوبي در حوزه غربالگري‌ها داشته‌ايم.  رئيس سازمان بهزيستي كشور با اشاره به افزايش سقط‌هاي قانوني در دو سال اخير نسبت به سنوات گذشته مي‌گويد: سقط‌هاي قانوني رشد 35 درصدي داشته‌اند و اين در حالي است كه اين سقط‌ها به منظور جلوگيري از معلول‌زايي به صورت قانوني و با استفاده از شرع و قانون صورت مي‌گيرند.
 
وي تصريح مي‌كند: در سال 94 رشد قابل‌توجهي در خصوص سقط‌هاي قانوني داشتيم به طوري كه تعداد آنها به هزار و 350 مورد در سال 94 رسيد و در سال 95 نيز طي 9 ماهه اخير بيش از هزار و 400 سقط قانوني در كشور صورت گرفته است.
 اصرار بر اجبار مشاوره نه آزمايش
 
مينو رفيعي، معاون پيشگيري از معلوليت‌هاي سازمان بهزيستي اما درباره طرح اين سازمان مي‌گويد: بحث ما مشاوره ژنتيك است. متأسفانه تمام افرادي كه صحبت مي‌كنند و رسانه‌ها، مدام از آزمايش ژنتيك نام مي‌برند و مردم فكر مي‌كنند با دادن آزمايشي فرزندشان سالم مي‌شود كه اين نظر غلط است. ما بر مشاوره ژنتيك تأكيد داريم. در روند مشاوره، ممكن است آزمايش گرفته شود يا گرفته نشود؛ بستگي به اين دارد كه به چه بيماري‌هايي شك كنيم. نزديك به 20 هزار بيماري ژنتيكي داريم و اصلاً امكان ندارد با دادن يك آزمايش، 20 هزار بيماري ژنتيك را چك كرد. در حين مشاوره ممكن است به بيماري‌هايي مشكوك شويم كه براي تعيين ژن آزمايش دهيم. در بعضي مواقع به بيماري‌هایي مشكوك مي‌شويم كه نيازي به آزمايش ندارند و با معاينه مي‌توان تشخيص داد. بنابراين در فرآيند مشاوره، پزشك تشخيص مي‌دهد كه آيا بيمار نياز به آزمايش‌هاي تخصصي دارد و اگر دارد، در كدام دسته بايد آزمايش انجام گيرد. وي تصريح مي‌كند: بنابراين موضوع بسيار مهم قبل از ازدواج، مشاوره ژنتيك است كه افراد بدانند الان وضعيت شجره‌نامه خانوادگي‌شان چيست و خطر چه بيماري‌هاي ممكن است وجود داشته باشد و آيا لازم است براي آن كار خاصي انجام دهند؟ گاهي يك بيماري در خانواده‌اي شناخته مي‌شود و به آنها مي‌گوييم بايد در ماه اول بارداري مراجعه كنند. گاهي بايد قبل از تصميم به بارداري مراجعه كنند. اينكه چه زماني چه آزمايش‌هايي انجام شود، همه در فرآيند مشاوره ژنتيك مشخص مي‌شود. پس آنچه اهميت دارد، مشاوره ژنتيك است.
 هزينه براي پيشگيري به جاي درمان
 
پيشگيري بهتر از درمان است؛ ‌اين شعاري است كه هر چند مظلوم واقع شده اما هميشه كارايي‌اش را به اثبات رسانده است. در اين ميان اگرچه مشاوره‌هاي ژنتيك مي‌تواند هزينه‌بر باشد، اما در بستر زمان با پيشگيري از معلوليت‌ها بديهي است كه اين هزينه جبران خواهد شد. با وجود اين شايد نگاه كارشناسانه‌تري بايد به اين مقوله داشت. 
 
 



منبع: جوان

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 4 اسفند 1395 - 08:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن