واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
خيز احمدينژاديها براي صندلي روحاني
روز نو : فضاي سياسي كشور رفتهرفته رنگ و بوي انتخاباتي پيدا ميكند. ٩٠ روزي تا انتخابات رييسجمهور دوازدهم باقي مانده است. حالا گروهها، احزاب، جريانها و تشكلها نگاه جديتري به برنامههاي انتخاباتي دارند. البته جداي از اصلاحطلبان كه بيشتر به رصد فضا ميپردازند اين اصولگرايان هستند كه به دنبال يافتن گزينههايي مطلوب براي حضور در عرصه هستند.
بازي جديتر شده و بايد اين طيف كانديداي مورد نظر را بيابد و براي اجماع بر سر او تلاش كند؛ امري كه سالهاست محقق نشده است. اين روزها افراد يكييكي براي انتخابات حاضر ميشوند و علاقه دارند كه خود را در معرض راي مردم قرار دهند.
اصولگرايان هم روز به روز سردرگمتر ميشوند در ميان اين همه كانديدا. حالا احمدينژاديها هم دست به كار شدند. آنها هشت سالي طعم قدرت را چشيدهاند و باز سوداي رياستجمهوري در سر دارند. درست است كه ليدرشان با منع رهبري از حضور در انتخابات باز ماند اما طرحها و نقشهها يكي پس از ديگري از ولنجك صادر ميشود و به منصه ظهور ميرسد.
حميدرضا بقايي شايد مرد شماره يك احمدينژاد باشد. هماني كه ارتباط تنگاتنگي با رييس دولتهاي نهم و دهم داشت و دست آخر به حكم دادگاه بازداشت شد. معاون اجرايي رييسجمهور ايران در دولت دهم بود و دو سالي هم رياست گردشگري و دبيري شوراي عالي مناطق آزاد را برعهده داشت.
همين چند سال پيش بود كه به حكم ديوان عدالت اداري به دليل برخي تخلفات در سمت رياست گردشگري انفصال از خدمات دولتي دريافت كرد. گفته شده كه در دوره رياست او تعدادي از بناهاي تاريخي از فهرست ميراث ملي خارج شده و در مسير تخريب قرار گرفتند، هرچند بقايي در توجيه اين مهم ميگويد كه سازمان توان حفظ اين بناها را نداشت بنابراين احكام تخريب اجرا شده است.
اين كانديداي رياستجمهوري دوازدهم مهر بازداشت را هم در كارنامه خود دارد. ١٨ خرداد ٩٤ بود كه غلامحسين محسنياژهاي، سخنگوي قوه قضاييه اعلام كرد كه براي بقايي قرار بازداشت صادر شده است. البته هفت ماه بعد يعني ۲۸ دي ماه ٩٤ با تبديل قرار بازداشت به كفالت، آزاد شد. دليل بازداشت چندماهه او تا زمان آزادي نامشخص بود. حالا سوداي پاستور در سر دارد هرچند سعي ميكند القا كند كه به هيچ جريان و حزب و گروه و حتي شخصي وابسته نيست. اما اين نخستين پازل بازي محمود احمدينژاد بود كه بر جاي خود نشست.مرد در سايه
علي نيكزاد، وزير راه و شهرسازي دولت احمدينژاد بود. وزارتخانهاي كه در آن زمان هم آماج انتقادات قرار گرفته بود و هم طرفداران دولت گذشته از مزيتهاي كارياش سخن گفتند. نيكزاد در انتخابات گذشته تا آستانه ثبتنام پيش رفت اما انصراف داد تا اسفنديار رحيممشايي فردي كه مقبول و نزديك به رييس دولت پيشين بود به عرصه بيايد. با اين حال مشايي در انتخابات پيشين ردصلاحيت شد و طيف احمدينژاد در سكوت نظارهگر انتخابات بود تا در شكست اصولگرايان شريك نباشند. امروز احمدينژاديها اصولگرايان را متهم به عدم تاثير در افكار عمومي ميكنند و راهشان را از آنها جدا ميدانند. انتخابات رياستجمهوري دوازدهم در راه است. به نظر ميرسد كه علي نيكزاد هم گزينهاي است كه ممكن است مقابل حسن روحاني قد علم كند.
در اين بين هستند ديگر كانديداهايي كه روزگاري در طيف موسوم به احمدينژاد فعال بودند و روزگاري عضو كابينه او. حالا همه آنها ميخواهند كانديداي رياستجمهوري شوند. هرچند برخي اعلام برائت ميكنند و ديگر خود را هم طيف احمدينژاد نميدانند. عدهاي هم تشكيلاتي را سر و سامان دادهاند و تحت آن تشكيلات فعاليت انتخاباتي ميكنند.يكتا با دو كانديدا
حميدرضا حاجبابايي، عضو جبهه يكتا؛ جبههاي كه برخي اعضاي دولت دهم و نمايندگان مجلس و نيز دولت نهم آن را تشكيل دادهاند. حاج بابايي پيشتر از وزارت، نماينده دوره پنجم، ششم، هفتم، هشتم و دهم مجلس شوراي اسلامي است. او وزير آموزش و پرورش در دولت دهم و كابينه محمود احمدينژاد بود. در دوران نمايندگياش عضو هياترييسه و رييس فراكسيون فرهنگيان مجلس بوده ضمن اينكه در كميسيونهاي محاسبه و بودجه، تلفيق، اصل نود و امنيت ملي و سياست خارجي عضويت داشته است.
در دوران وزارت او در آذر ماه ۹۱حادثه آتشسوزي در مدرسه شينآباد پيرانشهر اتفاق افتاد كه طي آن يك دانشآموز بر اثر شدت سوختگي در بيمارستان سيناي تبريز جان سپرد. او در مجلس از كلمه عذرخواهي استفاده كرد اما به دليل به كار بردن عبارت «از الان تا قيامت بابت هر اتفاقي كه در آموزش و پرورش ميافتد عذرخواهيي ميكنم.» عدهاي عذرخواهياش را طعنهآميز تصور ميكنند. حالا او هم سوداي رياستجمهوري در سر دارد و قرار است خود را در معرض راي مردم قرار دهد.
رستم قاسمي او هم كانديداي نهايي جبهه يكتا هست و قرار است همزمان با حاجبابايي وارد عرصه رقابت شود. همه او را قبل از همه سمتهايش به عنوان وزير نفت دولت احمدينژاد ميشناسند. اما رستم قاسمي، مشاور سابق اسحاق جهانگيري هم بوده ضمن اينكه مشاور عالي وزير دفاع، حسين دهقان نيز هست. البته او دوراني هم فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا بود. حالا رستم قاسمي هم ميخواهد رييسجمهور ايران شود.پرسر و صداها
مسعود زريبافان، ديگر مرد احمدينژادي؛ معاون رييسجمهور بوده. بيش از هرچيزي حضورش در بنياد شهيد سروصدا كرد. زريبافان، رييس سابق بنياد شهيد و امور ايثارگران است. در دوران رياست او بر اين بنياد تخلفات گستردهاي انجام شد كه به همين منظور كميته تحقيق و تفحصي در مجلس تشكيل شد و بررسيهاي لازم صورت گرفت.
او عضو شوراي دوم شهر تهران بوده و در انتخابات رياستجمهوري ٨٤ ستاد مردمي حمايت از احمدينژاد را هدايت ميكرد. نخستين چند شغله دولت احمدينژاد بود كه به حكم مصوبه مجلس استعفا داد. او موفق به حضور در دور سوم شوراي شهر تهران نشد اما رياست مجمع باشگاه استقلال را در دست گرفت. زريبافان هم قرار است خود را در معرض راي مردم قرار دهد.
برخي گمانهها از كانديداتوري ابوالمشاغل دولت احمدينژاد، «غلامحسين الهام» هم سخن به ميان آوردهاند. مهمترين و مطرحترين پست او سخنگويي دولت احمدينژاد بود. بيشتر از الهام همسرش در دوران رياستجمهوري احمدينژاد معروف بود، آن هم به دليل اتخاذ مواضعي متفاوت در مدح احمدينژاد. فاطمه رجبي، همسر الهام روزي محمود احمدينژاد را معجزه هزاره سوم ناميد!
معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رياستجمهوري، حقوقداني شوراي نگهبان، سخنگويي دولت محمود احمدينژاد، وزير دادگستري و رييس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز از جمله پستهايي است كه در دولت احمدينژاد بر عهده داشت البته پيش از آن سخنگوي شوراي نگهبان و مدتي نيز سخنگوي قوه قضاييه بوده است.
به نظر ميرسد صف مردان احمدينژاد براي كانديداتوري در انتخابات رياستجمهوري از اين هم طولانيتر شود. اينكه فرمان بازي دست احمدينژاد است يا خير زمان مشخص ميكند. هرچه جلوتر رويم پازل تكميلتر ميشود و حقايق روشنتر.
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]