واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نتایج سفر روحانی به عمان و کویت از زبان سخنگوی وزارت خارجه
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، در تشریح نتایج سفر رئیسجمهور به کشورهای عمان و کویت گفت: این سفرها در شرايط خاص و حساس منطقه نشان از اراده مشترك این سه کشور برای توسعه روابط دوستانه بين دو سوی آبراه استراتژيك خليج فارس است.
به گزارش ایسنا، بهرام قاسمی با اشاره به اینکه سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عمان و کویت به دعوت سران این دو کشور صورت گرفت، افزود: سلطان قابوس پادشاه عمان و شیخ صباح امیر کویت همواره خواستار روابطی گسترده با جمهوری اسلامی ایران بوده و فراتر از روابط دو جانبه، خواستار ایجاد یک سازکار جمعی با مشارکت ایران و کشورهای منطقه برای گفتوگو درباره ثبات و امنیت منطقه و تهدیدات و نگرانیهای مشترک از جمله مبارزه با تروریسم و افراط گرایی هستند.
وی ادامه داد: سفر روز چهارشنبه دکتر روحانی به عمان و کویت با استقبال فوقالعاده مسئولان، مردم و رسانههای منطقه همراه بود، بهویژه پس ازآنکه برخی بازیگران فرامنطقهای در هفتههای اخیر تلاش کرده بودند در جهت منافع خود بین کشورهای اسلامی تفرقه بیفکنند. این سفر و استقبال گسترده از آن نشان داد که سیاستهای تحریکآمیز قدرتهای فرامنطقهای، نتیجه عکس داشته و اراده مردم و دولتهای دوراندیش، برای گسترش همکاریها افزایش یافته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: در سفر آقای روحانی به مسقط که پس از دوره نقاهت و بهبودی پادشاه عمان، نخستین سفر رئیس یک کشور به عمان در دو سال گذشته بود، علاوه بر اطمینان از سلامتی سلطان قابوس، مذاکرات فشرده و مفیدی درمورد گسترش روابط اقتصادی، تجاری فرهنگی و مردمی دو کشور صورت گرفت و دوطرف دستور فوری را برای برداشتن موانع و تسریع همکاریها به دستگاههای ذیربط در دو کشور صادر کردند.
وی افزایش خطوط کشتیرانی بین بنادر دو کشور، تسهیل روادید جهانگردی و تجاری، همکاریهای بانکی و اقتصادی، تاکید بر اهمیت تسریع درخط انتقال گاز بین دو کشور را از جمله توافقات رهبران دو کشور ایران و عمان در این سفر اعلام کرد.
قاسمی ادامه داد: دکتر روحانی در این سفر با تجلیل از نقش و رویکرد سازنده سلطان قابوس در پروندههای منطقهای ابراز امیدواری کرد جنگ در یمن همسایه جنوبی عمان که باعث خسارتهای سنگین به زیرساختهای این کشور اسلامی و شرایط انسانی تأسفباری شده است، هرچه سریعتر با رویکرد سازنده و بشردوستانه همه طرفهای درگیر پایان یابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه، سفر رئیسجمهور به کویت را در پاسخ به سفر امیر کویت به تهران در خرداد سال ١٣٩٣ و بر اساس دعوت شیخ صباح اعلام کرد و گفت: در این سفر نیز علاوه بر گفتوگو در خصوص مناسبات دو جانبه، مذاکرات مفصل و دقیقی در خصوص شرایط منطقهای و ساز و کار مناسب برای کاهش تنش در منطقه و همکاریهای جمعی صورت گرفت.
وی ادامه داد: امیر کویت، اظهارات و دیدگاههای رئیسجمهور کشورمان را که برخواسته از روح اخوت اسلامی بود، با اهمیت دانست و از رویکرد سازنده کشورمان برای کاهش تنش بین کشورهای عربی همسایه ابراز رضایت و خشنودی کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: امیر کویت در هفتههای اخیر پیامی برای رئیسجمهور کشورمان ارسال و دیدگاههایی را در مورد گفتوگوهای منطقهای مطرح کرده بود.
قاسمی به حضور تمامی مقامهای عالیرتبه عمان و کویت در مراسم استقبال رسمی از رئیسجمهور کشورمان و انجام بالاترین سطح تشریفات اشاره کرد و گفت: این سفر کوتاه هشتساعته نشان از اهمیتی داشت که مقامهای این دو کشور برای سفر رئیسجمهور ایران قائل بودند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۷ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۵ - 17 February 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]