واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
آیتا...هاشمزاده هریسی:
صداوسیما از طرح آشتی ملی حرفی نزد
انقلابسازان در اندیشه منافع شخصی نبودند.
روز نو : انقلابسازان در اندیشه منافع شخصی نبودند.
به گزارش روز نو؛ روز گذشته سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بود؛ روزی که همه مردم کشور با تفکرات و دیدگاههای مختلف به پیروی از امام خمینی(ره) رژیم شاه را سرنگون کردند. انقلابی که شاید بزرگترین رمز پیروزی آن «وحدت» بود. در روز گرامیداشت ۲۲ بهمن، بسیاری از مردم، مسئولان و سیاسیون جناحهای مختلف در این راهپیمایی باشکوه شرکت کردند تا آغازی بر وحدت دوباره و آشتی ملی در کشور باشند. آیتا...هاشمزاده هریسی، عضو مجلس خبرگان در همین راستا با «آرمان» به گفتوگو پرداخت که در ادامه میخوانید.
راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال چه تفاوتی با سالهای گذشته داشت؟
۲۲ بهمن امسال مصادف با روز جمعه بود که در این روز نمازجمعه هم برگزار شد و به مبارکی این روز افزود. مراسم راهپیمایی روز گذشته، بسیار مبارک و استثنائی بود. سالروز اجماع مردم و وحدت ملی، با روز جمعه مصادف شده بود که به عقیده من این روز «عید» بود. مردم عامل باشکوهی در این روز بودند. حضور مردم در راهپیمایی بسیار چشمگیر بود. البته همیشه حضور مردم در این مراسم باشکوه است، اما روز گذشته جمعیت بسیار گستردهای به راهپیمایی رفتند که چشمنواز بود و حضور آنها استثنائی بود و روز ۲۲ بهمن سال ۵۷ را تداعی میکرد. مردم، دل مرا به همان دوران و سالها بردند و یاد آن ایام در خاطرم زنده شد. من لمس کردم که با حضور مردم به همان سالها بازگشتهام. یکی از خصلتهای خوب گرامیداشت ۲۲ بهمن همین بازگشت به خویشتن است. باید در این روز به هویت انقلاب برگردیم و بیندیشیم که هویت پیروزی انقلاب چه بود.
روزها و سالهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی چگونه بود و جامعه انقلابی آن دوران چه ویژگیهایی داشت که توانست پیروز شود؟
در آن سالها دو مشخصه و ویژگی بارز وجود داشت. نخست آنکه همه مردم با هم وحدت داشتند. اندیشه و تفکر افراد باعث شکاف نمیشد. مردم از همه اقلیتهای دینی و اندیشهای در این انقلاب حضور داشتند و نقشآفرینی کردند. زن و مرد، جوان و پیر، بی سواد، روشنفکر و روحانی، همه در حماسه انقلاب حضور داشتند و این وحدت رمز بسیار مهمی در این پیروزی بود. ویژگی دوم نیز این بود که هیچکدام از افرادی که برای انقلاب تلاش میکردند به فکر نفع شخصی نبودند. هیچکس به این نمیاندیشید که با پیروزی انقلاب چه سمت و پستی خواهد گرفت. کسی برای فایده مادی مبارزه نکرد. این معنای واقعی و آرمانی آشتی ملی است. همه از هر جناح، قشر و اندیشهای باهم اتحاد و وحدت داشتند. همه به تفاوتهای با یکدیگر احترام میگذاشتند و به فکرآرمانهای اصلی بودند. مردم، روحانیت، حوزه دانشگاه و روشنفکران با هم متحد بودند. این اتحاد، وحدت خالص ملی بود. هیچکس به دیگری توهین نمیکرد، اتهام نمیزد، دشمنی نداشت. این وحدت بود که ۲۲ بهمن را ساخت و انقلاب را پیروز کرد.
راهپیمایی روز ۲۲ بهمن امسال یادآور کدام خاطرات و ویژگیهای دوران انقلاب اسلامی بود؟
راهپیمایی روز جمعه، همان دوران را برای من تداعی کرد. این مراسم نشان داد که امید و شوقی از همدلی در بین مردم و مسئولان پدید آمده است. مراسم دیروز بیانگر این وحدت بود. این همدلی بارقههای امید را برای ایجاد اتحاد و آشتی ملی فراهم کرد. یکی از فلسفههای این روز، بازگشت به همین دوران است. این هم به این معنا نیست که تنها این ایام را یادآوری کنیم و بعد از آن دوباره از این آرمانها فاصله بگیریم. این وحدت و همدلی باید در کشور نهادینه شود. این همدلی باید در دل و مغز همه آحاد جامعه، از مسئولان تا مردم، جای بگیرد. این وحدت باید تبدیل به هدف مردم و سیاسیون شود و ادامه پیدا کند. اگر این موضوع در کشور نهادینه نشود اثری برای رشد کشور نخواهد داشت. استمرار این وحدت لازمه پیشرفت کشور است. اگر دوباره از فردا میان مردم و مسئولان «شکافی» بهوجود بیاید، این شکاف سد راه پیشرفت و توسعه کشور میشود.
برای نهادینه شدن این وحدت وهمدلی باید چه اقداماتی انجام شود؟
استمرار این وحدت باعث نهادینه شدن آن در کشور میشود. وقتی تحمل نظرات دیگران برای ما استمرار یافت، وفاق و همدلی به فرهنگ کشور تبدیل میشود. به این صورت میتوانیم کشور را به آرمانهای انقلاب نزدیکتر کنیم و پیشرفت را برای ایران به ارمغان بیاوریم. البته عوامل دیگر هم لازم است، اما اولین گام، همین موضوع است. متاسفانه صداوسیما و دیگر دستگاهها، تبلیغات درستی در این زمینه انجام نمیدهند. من مشاهده نکردم که صداوسیما در رابطه با طرح آشتی ملی حرفی بزند و بحثی درباره این اهداف داشته باشد. کشور برای پیشرفت نیاز به همدلی همه مسئولان و سیاستمداران دارد. رسانهها و صداوسیما هم در این میان نقش مهمی دارند و باید برای مردم از این موضوع، تصویرسازی کنند و جامعه را تشویق به وحدت کنند. تبلیغات رسانهها برای رسیدن به آشتی و وحدت اهمیت بسزایی دارد که در صداوسیما من این موضوع را مشاهده نکردم.
چه اقداماتی باید برای رسیدن به وحدت و انسجامی که در دوران انقلاب شاهد آن بودیم انجام دهیم؟
برای دست یافتن به وضعیتی مانند دوران انقلاب، باید اهداف و آرمانهای انقلاب تبیین شود، جامعه و مسئولان تحمل خود را دربرابر منتقدان بالا ببرند و نظرات مخالف زیر چتر و گستره کشور و نظام قرار بگیرند. اگر دلها وسیع نباشد و دایره تحمل ما بالا نباشد، نمیتوانیم به وحدت و انسجام فکر کنیم. یکی از آرمانها و اهداف انقلاب رسیدن به انسجام و وحدت است. اگر این هدف تبیین شود، قلبها دریا باشد و همه آحاد جامعه تلاش کنند، میتوان به این هدف دست یافت. لازم است که اندیشه و سلایق یکدیگر را تحمل کنیم. دسته بندیها و قطب بندیها در کشور مقابل آشتی ملی مانع تراشی میکند. برچسب زنی به یکدیگر را کنار بگذاریم و به تفاوت نظرها احترام بگذاریم. متاسفانه مشاهده میشود که گاهی در بین سیاسیون کشور شکاف وجود دارد.
برای حل این شکاف چه راهکاری پیشنهاد میدهید؟
برای از بین رفتن شکافهای بین سیاسیون کشور هیاتی تشکیل شود که همه افراد دلسوز و آگاه از هر جناحی در آن حضور داشته باشند و با یکدیگر گفتوگو کنند، برادری خود را حفظ کنند، به درک متقابل برسند و سپس تلاش خود را برای انسجام به کار بگیرند. از این طریق میتوانند باتوجه به قانون اساسی و آرمانهای انقلاب، به سمت پیشرفت حرکت کنند. ما ۲۲بهمن و انقلاب به این مبارکی و فرخندگی داریم. برما لازم است که این آرمانها را نهادینه کنیم. قدرت کشور از این طریق است که بالا میرود. آشتی ملی برای کشور قدرت آفرین است. کشوری که مردم و مسئولان آن وحدت دارند، «جامعه بهشتی»است. در قرآن آمده که خداوند خشونت، نفرت، خصومت و کینه را از دل بهشتیان پاک میکند و دلها شفاف و زلال میشود. آنگاه برادرانه با یکدیگر رفتار میکنند. وقتی جامعه ما به این صورت باشد، کشور بهشتی میشود. فضای جامعه باید به این صورت باشد. نباید بدبینی و دشمنیای در کشور وجود داشته باشد. مسئولان با تریبونهای خود به دیگران تهمت نزده و اهانت نکنند. در جامعه بهشتی، به یکی از افرادی که یار و یاور امام خمینی (ره) بوده است، توهین نمیشود. این وضعیت انسجام را از بین میبرد و دشمنی و خشونت را پدید میآورد.
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]