تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله شوخى مى‏كردند ولى جز حقّ چيزى نمى‏گفتند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817369367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران نقطه ثقل پازل پیچیده روسیه پوتین و آمریکای ترامپ


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


از داستان سرایی رسانه ای تا خط و نشان های میدانی در روابط پوتین و ترامپ
ایران نقطه ثقل پازل پیچیده روسیه پوتین و آمریکای ترامپ
ژنرال های دو آتشه ای هستند که دهه هاست در رقابت و دشمنی با روسیه ید طولایی دارند و بعید است که بگذارند آسمان روابط روسیه و آمریکا صاف و آفتابی شود، آنچنان که نیکی هیلی هم در خصوص اوکراین به زبان ساده از واژه اشغالگری استفاده کرد که حتی طعم و لوای تندتری از اظهارات دولت مردان اوباما داشت.
روز نو : ژنرال های دو آتشه ای هستند که دهه هاست در رقابت و دشمنی با روسیه ید طولایی دارند و بعید است که بگذارند آسمان روابط روسیه و آمریکا صاف و آفتابی شود، آنچنان که نیکی هیلی هم در خصوص اوکراین به زبان ساده از واژه اشغالگری استفاده کرد که حتی طعم و لوای تندتری از اظهارات دولت مردان اوباما داشت.
 
به گزارش روز نو؛  هیچ گاه در تاریخ روابط ایالات متحده و روسیه، روس ها تا این حد بازیگری جدی و تاثیر گذار نبوده اند که شایعه حضور و تاثیر گذاری آنان تا اندرونی کاخ سفید و صندلی آقای رئیس جمهوری هم ریشه دوانده و نقل محافل سیاسی و رسانه ای باشد. روس هایی که این روزها بواسطه تحولات چند سال اخیر بیش از هر زمان دیگری با همسایه جنوبی شان که در تخاصم آشکار با ایالات متحده قرار دارد به تشریک مساعی و اتحاد راهبری نایل آمده اند و سرنوشتی گره خورده در هم دارند.
 
به گزارش خرداد؛ روابط روسیه و آمریکا به استثنای دوران کوتاه جنگ جهانی دوم به طور معمول در همه دهه های اخیر از اوایل قرن بیستم تا اوایل هزاره سوم از دو حالت خارج نبوده، یا تابع تخاصم محسوس و زورآزمایی های پشت پرده و جنگ های نیابتی بوده یا آنکه با اضمحلال ابر قدرت کمونیست، چند سالی روسیه دندان کشیده، تابعی نسبتا مطیع در برابر هژمونی ایالات متحده در نظام تک قطبی شده است اما چند ماهی می شود که کفه موازنه لااقل در پروپاگاندای رسانه های مسلط جهانی، تغییر جهت داده و سخن از برتری روس ها در صفحه شطرنج روابط این دو قدرت بواسطه نفوذ پوتین بر رئیس جمهوری حال حاضر آمریکا، مطرح است.
 
آنچنان که برخی معتقدند با دخالت مستقیم سازمان های اطلاعاتی روسی و اعمال نفوذ آنان رئیس جمهوری ترامپ ممکن و میسر شده و رئیس جمهوریخواه کاخ سفید مهره مد نظر پوتین برای ریاست جمهوری آمریکا بوده و روس ها اهرم های فشار بر رئیس جمهوری تازه را در جیب خود برای روز مبادا مهیا دارند.
 
نفوذی که اگر در واقعیت هم مقرون به صحت باشد، می تواند نقش مهمی در مدیریت چالش میان ایران و آمریکای ترامپ داشته باشد.
 
البته واضح و مبرهن است که دونالد ترامپ برای پوتین گزینه مناسبت تری از اوباماست و به مراتب بر هیلاری کلینتون ارجحیت دارد، نه به خاطر آنکه ترامپ آتویی دست پوتین داشته یا علقه و علاقه ای به این رئیس جمهور پیچیده و مقتدر روس ها دارد، بلکه ترامپ بواسطه فقدان تجربه سیاسی، شخصیت جنجالی و دمدمی مزاج و مخالفان پر و پاقرصی که در میان نخبگان و تحصیلکردگان جامعه آمریکا و جهان غرب به معنای عام آن دارد، بی گمان ضربه ای هنگفت به اقتدار آمریکا وارد خواهد آورد و این کشور را به چالش های پرشماری با اروپا رهنمون کرده و آن یکه تازی و پیشقراولی ایالات متحده در جهان غرب را با مخاطرات بسیاری روبرو خواهد ساخت و طبیعی و بدیهی است که پوتین علاقه مند به احیای اقتدار روس ها در معادلات و مراودات بین الملل با آغوش باز به استقبال ریاست جمهوری ترامپ پرحاشیه برود اما در این میان نباید از یک نکته غافل ماند.
 
ترامپ همانگونه که قابل پیش بینی بود، بعد از تصدی رسمی سمت ریاست جمهوری هم حداقل در گفتار به تمجید از پوتین پرداخت و سخنانی بس ملایم تر از سلف پیشین خود در برابر روسیه بر زبان آورد و البته اندکی از فشار تحریم های تازه ای که قرار بود بر روسیه تحمیل شود را کاست اما این مرد با آن شخصیت عجیب و غریب و اقدامات بسیار نامتعارف و لجاجت ها و یکدندگی هایش حریف قابل پیش بینی نیست که بتوان در چارچوب شطرنج سیاسی با آن به موازنه و تدبیر امور پرداخت و در برابرش به قبض و بسط سیاسی دست برد، حتی پوتین هم نمی داندکه این هندوانه دربسته چه چیزهایی در چنته دارد.
 
از همه بدتر آنکه حلقه بازهای جمهوریخواهی که در کنار وی قرار دارند، از ژنرال های دو آتشه ای هستند که دهه هاست در رقابت و دشمنی با روسیه ید طولایی دارند و بعید است که بگذارند آسمان روابط روسیه و آمریکا صاف و آفتابی شود، آنچنان که نیکی هیلی هم در خصوص اوکراین به زبان ساده از واژه اشغالگری استفاده کرد که حتی طعم و لوای تندتری از اظهارات دولت مردان اوباما داشت.
 
مضاف بر همه اینها ترامپ شخصیتی خود شیفته دارد و چنین سیاستمدارانی هیچ گاه دوست ندارند که نفر دوم باشند آنهم برای رئیس جمهوری که به شکل سنتی در تفکر آمریکایی عهده دار جایگاه رهبری جهانی است.
 
در این میان البته پوتین هم محاسبه همه جوانب را کرده و همین امروز به گفته وزیر دفاع روسیه فرمانی غیرمنتظره برای ارزیابی سطح آمادگی نیروهای موشکی و هوافضای روسیه داده است، فرمانی که به نوعی آمادگی برای مواجهه با رویارویی نظامی است.
 
ازحسن اتفاق ترامپ هم در آخرین توئیت خود تاکید کرده است که دوستی و سابقه مراوده ای با پوتین ندارد و مخالفانش این موضوع را برای ضربه به او داغ می کنند.
 
اکنون دیگر هیچ ناظر تحولات بین المللی نیست که تمایل و اراده پوتین برای احیای اقتدار روسیه در معادلات جهانی را منکر شود و بدان تصریح نداشته باشد.
 
با این وصف ایران در این پازل قبض و بسط ها میان دو قدرت جهانی نقش و جایگاه حیاتی می یابد. از یکطرف ترامپ برای جلب نظر شرکای راهبردی و سرازیر شدن دلارها به سمت و سوی اقتصاد آمریکا و نیز دشمن سازی بیرونی برای مهار تلاطم های درونی، ایران را بهترین گزینه می داند و بدون شک به افزایش تنش ها با ایران سوق خواهد یافت و از طرف دیگر روسیه پوتین که سودای بازگشت مقتدرانه به صحنه معادلات بین المللی را دارد به خوبی این نکته را می داند که بدون اتحاد راهبردی با ایران نمی تواند در منطقه ژئواستراتژیک خاورمیانه حرفی برای گفتن داشته باشد و چه منافع اقتصادی کوتاه مدت و میان مدتش بچربد و چه نچربد، بسیار بعید است که ایران را در مواجهه با طرف غربی واگذاشته و زیر پایش را خالی کند، تنها و تنها برای اینکه تنها کارت برنده روس ها در مواجهه با غرب، در خاورمیانه و به نوعی در گستره جهانی، ایران است که روس ها نشان داده اند اهل مماشات و معرفت! نیستند و تنها منافع خود را در همه حال برای مواجهه با دیگران مد نظر قرار می دهند.
 
حال باید دید ترامپ غیر قابل پیش بینی از جعبه جادوی درهم و برهم پیش رویش چه شعبده بازی هایی رو می کند و آیا برای مهار تروریست های اسلامی! به اتحاد با روس های مصمم نظر دارد یا ترجیح می دهد در قالب بازی های قدیمی با شرکای استراتژیک با ایران و در چشم اندازی بلند تر با روس ها سرشاخ شود، جای امیدواری در این میان آنجاست که برای پاسخ به این سئوال ها نیاز نیست چندان صبر و تحمل کرد، چرا که ترامپ هر بدی که داشته باشد، اهل سیاسی بازی و حرکت محتطانه نیست و آنچه در نظر دارد به زودی روی دایره خواهد ریخت.

*خرداد




تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن