محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832508038
9 موضوع در سیاست خارجی که دولت ترامپ باید با آنها روبرو شود
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: 9 موضوع در سیاست خارجی که دولت ترامپ باید با آنها روبرو شود
روزنامه واشنگتن پست در مطلبی به 9 موضوع در سیاست خارجه آمریکا پرداخته است که دونالد ترامپ رییس جمهور جدید این کشور باید به آنها بپردازد.
به گزارش ایرنا، این روزنامه به وضعیت داعش به عنوان اولین موضوع اولویت دار برای ترامپ اشاره کرده و نوشت: داعش در سه کشور در موقعیت دفاعی قرار گفته و در یک کشور دیگر هم نزدیک است از نقشه حذف شود. مقامات دفاعی و دیپلماتیک معتقدند که که شکست تاکتیکی این شبه نظامیان حداقل در سنگرهای خود موضوعی است که تنها به گذشت زمان بستگی دارد. اما دهها هزار از جنگجویان داعش هنوز باقی مانده اند و این گروه دارد نشانه هایی در خصوص توان یابی دوباره به عنوان یک جنبش بالقوه تروریستی بروز می دهد.
در حالیکه ترامپ قول داده است مبارزه ای موثرتراز رییس جمهور قبل از خود با داعش داشته باشد اما هنوز مشخص نیست که چه گام های جدیدی برخواهد داشت که تاثیرات جانبی خطرناک ایجاد نکند.
این روزنامه درباره جنگ با افغانستان نیز نوشت: اوضاع افغانستان قبل از اینکه به "جنگ خوب" رییس جمهور اوباما تبدیل شود اقدام مقابله جویانه رییس جمهور جورج بوش در رابطه با حملات یازده سپتامبر محسوب می شود. اکنون پانزده سال پس از ورود نیروهای آمریکایی به افغانستان، طولانی ترین جنگ ایالات متحده بر سر دونالد ترامپ به عنوان فرمانده کل قوایی که اصلا تاکنون کلمه افغانستان را به زبان نیاورده است آوار خواهد شد.
ترامپ در زمانی ریاست بر کاخ سفید را بر عهده گرفته است که طالبان با انرژی مضاعف جای پای خود را در سرتاسر افغانستان به جای گذاشته و دولت مرکزی نیز تنها قادر به تامین امنیت دو سوم جمعیت می باشد.
سکوت ترامپ درباره افغانستان سوالاتی در خصوص نحوه ادامه ماموریت طولانی مدت آمریکا برای مقابله با تروریستم و ساختن یک نیروی محلی بر می انگیزد.
وال استریت ژورنال همچنین به موضوع کره شمالی هسته ای هم پرداخته ونوشت:رهبر کره شمالی به عنوان کشوری که پنجمین آزمایش هسته ای خود را در سپتامبر برگزار کرد، روز اول ژانویه گفت که کشورش در آخرین مراحل آماده سازی برای شلیک آزمایشی یک موشک دوربرد با قابلیت حمل یک کلاهک هسته ای به ایالات متحده قرار دارد. در پاسخ، ترامپ در توئیتر نوشت که این آزمایش "اتفاق نخواهد افتاد" و چین را به خاطر عدم همکاری در افسار زدن به پیونگ یانگ سرزنش کرد.
ترامپ که بارها از رهبر کره شمالی به عنوان یک "دیوانه" نام برده ممکن است در همان اوایل دولت خود با یک بحران مواجه شود.
درگیری های اوکراین موضوع دیگری است که این روزنامه آمریکایی به آن پرداخته ونوشت: با ادامه درگیری ها در اوکراین که از سوی روسیه حمایت می شود، دولت اوکراین که طرفدار غرب است می ترسید ترامپ از آن به عنوان وجه معامله برای بهبود روابط خود با مسکو استفاده کند. ترامپ اعلام کرده است که می خواهد روابط با روسیه را بهتر کند. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود گفته بود که در مقایسه با دولت اوباما و متحدان اروپایی امریکا، وی خیلی نگران فشار وارد کردن به روسیه برای دست کشیدن از کریمه نیست.
ترامپ تحریم هایی که بر روسیه به سبب اوکراین تحمیل شده است را زیر سوال برده است زیر فکر می کند آنها برای تجارت آمریکا مضر هستند. در حالیکه تحریم های آمریکا و اروپا دوباره مورد تاکید قرار گرفته اند اما اگر دولت جدید آمریکا نشان دهد که برای اجرای این تحریم ها تمایلی ندارد اراده اروپا هم ممکن است سست شود. در عین حال، اولین جنگ ترامپ بر سر اوکراین احتمالا در کنگره آمریکا رخ خواهد داد و این جایی است که از هر دو طرف نسبت به اعمال روسیه مخالفت های شدید وجود دارد.
روزنامه مذکور درباره تجارت با چین هم نوشت: دونالد ترامپ با یک قدرت منطقه ای در حال صعود مواجه است که اراده فزاینده ای برای به چالش کشیدن قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا در منطقه اقیانوس آرام دارد. در طول مبارزات انتخاباتی خود، ترامپ به بدی از چین یاد کرد و این کشور را به خاطر از دست رفتن شغل های آمریکایی ها سرزنش کرد و اتهاماتی مبنی بر سو استفاده از ارز و برخی اعمال تجاری خصمانه علیه واشنگتن به آن وارد کرد. همچنین برخلاف آنچه که رهبران آمریکا در طول دهه های گذشته انجام داده اند با رهبر تایوان که از نظر چین یکی از استان های این کشور محسوب تلفنی صحبت کرد.
این کار ترامپ باعث شد رهبران چین که مطمئن بودند با یک فرد تاجر مسلک به عنوان رییس جمهور جدید سروکار خواهند داشت به این فکر بیافتند که او را در واقع به چشم یک ایدئولوگ قدیمی ببینند. اما انتخاب سفیر جدید آمریکا در چین از سوی ترامپ در واقع شاخه زیتونی بود که ترامپ به سوی چین دراز کرد.
واشنگتن پست درباره ائتلاف های اروپایی افزود: ائتلاف امریکا-اروپا که برای قرنها نقطه اتکا امنیت جهانی محسوب می شد به مدت طولانی بر ارزش ها و منافع مشترک متکی بوده است. اما با روی کار آمدن ترامپ در واشنگتن بسیاری در اروپا احساس می کنند شکافی به اندازه اقیانوس اطلس بین این فرهنگها پدید آمده است.
گفته های ترامپ درباره تغییرات آب و هوایی، شکنجه، مهاجرت مسلمانان، حاکمیت قانون، ارتقا مردمسالاری، آزادی مطبوعات، اشاعه اتمی و یک مشت مسایل دیگر برخلاف عقاید بسیاری از رهبران اروپاست که اتفاقا این مسایل را به عنوان نقطه مرکزی هویت غرب محسوب می کنند.
از زمان انتخاب ترامپ، مقامات اروپا سعی کرده اند که این اختلافات را زیر یک لفافه پنهان کنند و در عوض روی منافعی که هر دو طرف به اشتراک دارند تمرکز کنند.
اما به هر حال به خاطر مسایل داخلی این قاره اشتیاق اروپا برای به چالش کشیدن ترامپ احتمالا به موارد کمی محدود خواهد شد چرا که اروپا به شکلی بی سابقه که از زمان فروپاشی دیوار برلین دیده نشده دچار اشتقاق شده است و رهبران اروپا دقیقا می دانند که موج پوپولیستی که ترامپ را روی کار آورد ممکن است در ساحل آنها آرام بگیرد.
روزنامه مذکور همچنین به برنامه هسته ای ایران پرداخته و نوشت: توافق هسته ای ایران که در سال 2015 به امضا رسیده است در زمان ریاست جمهوری ترامپ شدیدا زیر ذره بین قرار خواهد گرفت. ترامپ درمواردی گفته بود که آن را پاره خواهد کرد که البته این کار به شدت خلاف سلیقه رهبران اروپایی خواهد بود که برای به ثمر رساندن آن مذاکرات طولانی داشته اند. در مواردی هم ترامپ گفته است که بار دیگر بر سر این قرارداد مذاکره خواهد کرد که از سوی ایرانی ها هیچ نشانه ای دال بر تمایل به این کار بروز داده نشده است.
به هر حال، دولت ترامپ بیشتر از دولت اوباما که اولویت آن زنده نگهداشتن این توافق بود با ایران درگیرخواهد شد. از ترامپ انتظار دارند که در قبال کمترین میزان نقض مفاد برجام از سوی ایران - مانند عبور از محدودیت های آب سنگین یا اورانیوم - سیاست تحمل صفر درصد را پیشه کند.
تاکنون، ایالات متحده از نقض های ایران چیزی به جیب نزده است چرا که موارد نقض بسیار کوچک و اتفاقی بوده و یا به سرعت تصحیح شده اند.
کنگره می تواند تحریم های جدیدی علیه ایران بر سر مسایل غیرمرتبط با پرونده هسته ای مانند حقوق بشر و تروریسم وضع کند. تهران دراین حالت ادعا خواهد کرد که اگر معاهده هسته ای از بین برود این کار تقصیر آمریکا بوده است و نه ایران.
این تضادحتی می تواند بالا گرفته ودامنه آن جنگ آمریکا با داعش را هم در بر گیرد چرا که روسیه و ایران از دولت سوریه حمایت می کنند و سیاست های آمریکا اصطکاک هایی برای متحدان آمریکا ایجاد کند.
موضوع رژیم صهیونیستی و فلسطین از دیگر مسایلی است که روزنامه واشنگتن پست به آن توجه کرده و نوشت: دونالد ترامپ تغییرات بزرگی را در سیاست آمریکا نسبت به اسرائیل و فلسطینی ها وعده داده است. برای نشان دادن تغییراتی که در راه است، وی قول داده است سفارت آمریکا در اسراییل را از تل آویو که جایگاه سفارتهای تمام ملل دیگر است به اورشلیم که محل وزارتخانه های اسراییل است منتقل کند. پیشینیان او هم در طول مبارزات انتخاباتی شان همین وعده را داده بودند اما بعد از اینکه به قدرت رسیدند مشاوران متقاعدشان کردند که این کار را نکنند. چنین حرکتی به احتمال زیاد باعث تنش های دیپلماتیک و حتی خشونت در سرتاسر خاورمیانه می شود.
چنین تصمیمی همچنین به شکل موثری تمام احتمالات را برای اینکه در هر گونه مذاکراتی که در آینده برگزار خواهد شد آمریکا خود را به عنوان یک "دلال با وجدان" معرفی کند خواهد کشت چرا که به این معنی خواهد بود که آمریکا این موضوع را به رسمیت می شناسد که اورشلیم کاملا مال اسراییل است و فلسطینی ها باید این ادعا را فراموش کنند که بخشی از شهر پایتخت آنها نیز هست. با وجود اینکه تمام دولت های آمریکا از زمان جنگ اعراب و اسراییل در سال 1967 اذعان داشته اند که ایجاد شهرک ها مانعی بر سر راه صلح است اما ترامپ سفیری را برگزیده است که از حق اسراییل برای ایجاد شهرک ها و ضمیمه کردن بخشی هایی از کرانه باختری به اسراییل حمایت می کند.
واشنگتن پست در باره روابط آمریکا با مکزیک در دوران ترامپ هم نوشته و می افزاید: دونالد ترامپ وارث گونه ای از روابط بین آمریکا و مکزیک است که به طور کامل ساخته دست خود اوست.هرچند همیشه مکزیکی ها نگاه محتاطانه ای به همسایه شمالی داشته اند اما ریسمان های بی شماری را که این دو کشور را به هم وصل می کند – تجارت میلیاردی، تعداد بیشمار گردشگرانی که بین دو کشور پرواز می کنند، جنگ علیه سرکردگان مواد مخدر- روابط سطح بالایی بین دو کشور ایجاد می کند.
ترامپ می تواند تمام اینها را تغییر دهد. از همان اولین روزهای مبارزه انتخاباتی اش که توام به توهین به مکزیکی ها بود وی باعث ایجاد وضعیت قرمز در مکزیک شده است. وی مردم مکزیک را متجاوز و جنایتکار خوانده و تهدید کردکه در سرتاسر مرز مشترک دیوار خواهد کشید و هرصادرکننده آمریکایی را که در مکزیک سرمایه گذاری کند تنبیه خواهد کرد. هنوز هیچکس نمی داند ترامپ کدامیک از این سیاست ها را دنبال خواهد کرد اما به هر حال ماشین دفاعی از مدتها پیش به کار افتاده است. یک وزیر خارجه جدید کار سرو کله زدن با ترامپ را به عهده گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - 08 February 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]
صفحات پیشنهادی
چرا تیم ترامپ فاجعه ای در سیاست خارجی است؟ / مردان ترامپ به دنبال افزایش تنش با ایران هستند / چرا دولت جدید آم
نشریه Salon چرا تیم ترامپ فاجعه ای در سیاست خارجی است مردان ترامپ به دنبال افزایش تنش با ایران هستند چرا دولت جدید آمریکا اینقدر روی تهران حساس است گزینه های پیش روی تیم ترامپ در قبال ایران بسیار محدود است آنها از سویی نمی توانند با روسیه دوست باشند و از ایران و چین بگذرنسیاست خارجی دولت بعدی آمریکا و چالش های آن؛ از نگرانی درباره توافق ها با روسیه تا توئیت های ترامپ
سیاست خارجی دولت بعدی آمریکا و چالش های آن از نگرانی درباره توافق ها با روسیه تا توئیت های ترامپ تهران-ایرنا- تعدادی از مقام های کنونی و پیشین آمریکایی از جان کری و مادلین آلبرایت وزیران فعلی و قبلی خارجه تا سناتور جمهوریخواه تندرو تام کانن با حضور در نشست روز گذشته 10 ژانویهاولين اقدامات ترامپ پس از حضور در كاخ سفيد/ بيانيه سياست خارجي دولت جديد/ فضاسازي عليه ايران
اولين اقدامات ترامپ پس از حضور در كاخ سفيد بيانيه سياست خارجي دولت جديد فضاسازي عليه ايرانبخش خبري الف 2 بهمن 95تاریخ انتشار شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۷ ۱۷ برخی خیابان های واشنگتن همزمان با مراسم تحلیف ترامپ به صحنه حضور هزاران نفر از مخالفان ترامپ تبدیل شد و این اعتراضات در برضدراهبردِ ترامپ برای رویارویی با چالش های سیاست خارجی
ضدراهبردِ ترامپ برای رویارویی با چالش های سیاست خارجی تهران- ایرنا- ترامپ در آغاز دوره ریاست جمهوری با رویکردهایی ویژه اش در حوزه های گوناگون چالش هایی جدی به ویژه در سیاست خارجی پیش رو دارد از دید برخی تحلیلگران ترامپ به جای پیگیری راهبردی منسجم خواهد کوشید با رویکردی موسوم بدر هفتههای آتی علیه ایران اقداماتی صورت میگیرد/ سیاست خارجی غیرمتعارف ترامپ ادامه داد
تهدید یک مقام دولتی آمریکا در هفتههای آتی علیه ایران اقداماتی صورت میگیرد سیاست خارجی غیرمتعارف ترامپ ادامه داد دو روز بعد از ادعاهای ترامپ در مورد ایران روز گذشته جمعه دولت ترامپ طرح تحریمهای اقتصادی ایران به بهانه آزمایشهای اخیر موشکی و حمایتهای ایران از گروههای شبهتاکید پیونگ یانگ بر اتخاذ سیاست خارجی مستقل در دوران ترامپ
تاکید پیونگ یانگ بر اتخاذ سیاست خارجی مستقل در دوران ترامپ شناسهٔ خبر 3885066 - دوشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴ ۱۱ بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه jwplayer display inline-block; منابع خبری کره شمالی از تاکید دوباره پیونگ یانگ بر اتخاذ سیاست خارجی مستقل با بهره گیری از قدرت اتحسینی در گفتوگو با فارس: بازگشت به مواضع رهبری و تغییر رویکرد در سیاستخارجی تنها گزینه دولت در مقابل بدعهدی
حسینی در گفتوگو با فارس بازگشت به مواضع رهبری و تغییر رویکرد در سیاستخارجی تنها گزینه دولت در مقابل بدعهدیهای غرب است عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت حال که در رابطه با برجام مماشات با غربیها جواب نداده بازگشت به مواضع رهبری و نصبالعین قرار دادن عزت حکمت و مصلحت در سیاستنیاز دولت روحانی به حرکت گام به گام با خواسته های شهروندان ایرانی/ایرانیان سیاست خارجی ملایم تری را می خواهند
نیاز دولت روحانی به حرکت گام به گام با خواسته های شهروندان ایرانی ایرانیان سیاست خارجی ملایم تری را می خواهند نشریه نشنال امارات با انتشار گزارشی به قلم جیمز زاگبی رییس انستیتو عربی – امریکایی در ایالات متحده اشاره می کند که در استانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ماه مه اسیاست خارجی ترامپ در افغانستان؛ خروج یا حفظ وضع موجود
سیاست خارجی ترامپ در افغانستان خروج یا حفظ وضع موجود نویسنده فرهاد همتی با آغاز فعالیت ریاست جمهوری دونالد ترامپ در کاخ سفید گمانه زنی ها درباره سیاست خارجی دولت جدید امریکا در منطق مختلف جهان از جمله موضوع هایی است که تحلیگران سیاسی از ابعاد مختلف به آن میطالبان خواستار بازبینی سیاستهای دولت ترامپ در افغانستان شد
طالبان خواستار بازبینی سیاستهای دولت ترامپ در افغانستان شد شناسهٔ خبر 3884045 - یکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲ ۳۹ بین الملل > آسیای غربی jwplayer display inline-block; گروه طالبان طی بیانیه ای از ترامپ خواست تا در سیاست های خود نسبت به افغانستان بازنگری کند و خود را از افغانستا-
گوناگون
پربازدیدترینها