واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اگر تمامی ۳۰درصد باقی مانده از پروژه مسکن مهر، واحدهایی بودند که در مرحله ابتدایی احداث قرار داشتند، علیالقاعده باید با گذشت بیش از ۳/۵ سال از دولت یازدهم به اتمام میرسید.
به گزارش تراز ، اگر تمامی 30درصد باقی مانده از پروژه مسکن مهر، واحدهایی بودند که در مرحله ابتدایی احداث قرار داشتند، علیالقاعده باید با گذشت بیش از 3/5 سال از دولت یازدهم به اتمام میرسید، از این گذشته دولت و بانک مرکزی به بانک مسکن اجازه استمهال 20 ساله خط اعتباری 45هزار میلیاردی مسکن مهر را به بانک مسکن دادند یعنی منابع حاصله از جمعآوری اقساط تسهیلات مسکن مهر که در اختیار بانک مسکن است و باگذر زمان هم در حال رشد است، باید به پروژه مسکن مهر تزریق میشد که مشخص نیست باگذشت 3/5 سال و امتیاز استثنایی که بانک مسکن داده شده چرا مهر اتمام به مسکن مهر نخورده است.
میانگین پایان یک پروژه مسکن حدود دو تا سه سال است، حال این سؤال مطرح میشود که پروژه مسکن مهر که تا پایان دولت دهم 70درصدش به پایان رسیده بود چرا با گذشت 3/5 سال از دولت یازدهم به پایان نرسیده است، این در حالی است که طبق امتیاز اعطایی بانک مرکزی به بانک مسکن، این بانک باید منابعی که از محل اقساط تسهیلات مسکن مهر جمعآوری میشد را در جهت تکمیل 30درصد باقی مانده از پروژه مسکن مهر به کار میگرفت که گویا اینگونه نشده است.
خلف وعده نهاد دولت و خدشه به اعتماد عمومی
دولت یازدهم و وزیر راه و شهرسازی در پیشگاه نمایندگان مردم در خانه ملت متعهد شدند که پروژه مسکن مهر را به پایان برسانند اما در ماههای پایانی دولت یازدهم قرار داریم و هنوز بسیاری از متقاضیان مسکن مهر واحدهای مسکونی خود را تحویل نگرفتهاند و مسئولان انواع بهانه را برای کم کاری خود بیان کردهاند.
بهانههای بنیاسرائیلی مسئولان
بهطور نمونه مهرآبادی نماینده تامالاختیار دو وزیر راه و شهرسازی در مسکن مهر ( علی نیکزاد و عباس آخوندی) اوایل سال 94 مدعی بود، برخی از پروژههای مسکن مهر دیرتر کلید خوردهاند و سال عملیاتی شدنشان به اوایل دهه 90 باز میگردد، از این رو دیرتر تمام میشوند یا اینکه مردم آورده نقدی خود را تکمیل نمیکنند یا اینکه پروژه تکمیل شده اما بدون انشعابات است و با این اوضاع قابل واگذاری نیست یا اینکه منابع مالی برای اتمام طرح از سوی بانک مسکن به پروژه تزریق نمیشود و وزارتخانههایی چون نیرو با وزارت راه همکاری لازم را ندارند که به این موارد بدون تقاضا بودن برخی از پروژههای مسکن مهر و. . . را باید افزود.
حمله طیبنیا و آخوندی به نحوه تأمین مالی مسکن مهر
بگذریم که بیش از 3/5 سال از دولت یازدهم گذشت و تکالیفی که باید برای به اتمام رسیدن 30 درصد باقی مانده از مسکن مهر به انجام میرسید، انجام نشد و در این بین عدهای خلقالله که به نهاد دولت اعتماد کردند و پسانداز خود را به دولت دادند تا برای مسکن مهر ساخته شود، به رغم گذشت چندین سال هنوز به مسکن مهر خود نرسیدند اما بحث بر سر این است که اگر قرار نبود پروژه مسکن مهر تکمیل شود چرا خط اعتباری 45هزار میلیارد تومانی که برای ساخت مسکن مهر از سوی بانک مرکزی به بانک مسکن ارائه داده شد و از وزرایی چون اقتصاد دولت و وزیر راه و شهرسازی این خط اعتباری را عامل ایجاد تورم شدید در جامعه و جهش حجم نقدینگی میدانستند، این خط اعتباری را به بانک مرکزی بازنگرداندند تا به واسطه معدوم شدن این پول پرقدرت تورم و حجم نقدینگی کاهش یابد.
بانک مرکزی خط اعتباری 45 هزار میلیاردی تومانی برای تأمین مالی پروژه مسکن مهر را در اختیار بانک مسکن قرار داد تا بدین واسطه منابع برای ساخت بیش از 2میلیون واحد مسکونی مسکن مهر تأمین شود، در این بین به دلیل باقی ماندن برخی پروژههای مسکن مهر در پایان دولت دهم، بانک مرکزی امتیاز امهال خط اعتباری مسکن را به بانک مسکن داد، به طوری که بانک مسکن از محل جمعآوری اقساط مسکن مهر، دیگر این منابع را به بانک مرکزی عودت ندهد و در تکمیل پروژههای نیمهکاره مسکن مهر و همچنین افزایش وام مسکن مهر به کار گیرد.
همانطور که گفته شد بانک مرکزی در دولت یازدهم به بانک مسکن مهلت داد تاخط اعتباری 45 هزار میلیارد تومانی مسکن مهر را 20 ساله بعد بازگرداند، یعنی بانک مسکن از محل جمعآوری اقساط وامهایی که به مسکن مهر تخصیص داده هر ماه منابع قابل ملاحظهای به دست میآورد که باید در جهت اتمام طرح مسکن مهر به کار میگرفت.
در این بین حدود 3/5 سال از دولت یازدهم میگذرد و پروژههای مسکن مهر هنوز نیمهکاره زیر باد و باران از بین میرود و تکمیل نشده است، این در حالی است که 3/5 سال زمان برای اتمام یک پروژه ساختمانی کافی است و اگر 30 درصد پروژه باقی مانده از مسکن مهر، همگی در مرحله ابتدایی احداث بود علی القاعده دیگر باید تا الان که 3/5 سال از دولت یازدهم میگذرد به پایان میرسید اما هزاران مسکن مهر که سرمایه ملی و مردمی است نیمهکاره زیر باد و باران از بین میرود.
توضیحات جالب نیکزاد
علی نیکزاد وزیر سابق راه و شهرسازی چندی پیش در گفتوگو با یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه خط اعتباری اختصاص یافته به مسکن مهر به یکباره ایجاد نشد، گفت:در هشت سال سالانه 5هزار میلیارد تومان خط اعتباری به مسکن مهر اختصاص یافت، بدین ترتیب به یکباره 40هزار میلیارد تومان خط اعتباری ایجاد نشد، از این گذشته در جریان این سالها هر پروژهای که تکمیل میشد از محل اقساط مسکن مهر منابع به بانک بازمیگشت، بدین ترتیب اگر دولت یازدهم درست پروژه را پیش میبرد و واحدها را تحویل مردم میداد، منابع جمعآوری و خط اعتباری به بانک مرکزی بازمیگشت.
به گفته نیکراد، اقساط وصولی مسکن مهر میلیاردها تومان است. این اقساط که از مردم وصول میشود، با 2/5 درصد سود باید به بانک مرکزی بازمیگشت و 2/5 درصد سود هم در جیب بانک مسکن میماند، اما دولت مصلحت دید و یک استمهال 20ساله از بانک مرکزی گرفته است، یعنی قسطهای مسکن مهر از مردم اخذ میشود، اصل و به اضافه 2/5 درصد در بانک مسکن میماند. الان آن پولها چه شده است و چرا پروژه تکمیل نشد؟ به نظر میرسد بانک مسکن و همچنین وزیر راه و شهرسازی باید بیلان دقیق و جزئی از روند فنی و همچنین تأمین مالی پروژه مسکن مهر را تهیه کند و جهت تنویر افکار عمومی منتشر کند و جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی موقعیت خوبی است تا کوتاهیهایی که در اتمام طرح صورت گرفته است، افشا شود.
منبع: جوان
زمانبندی انتشار: 18 بهمن 1395 - 13:33
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]