تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):چه چيز مانع مى شود كه هر گاه بر يكى از شما غم و اندوه دنيايى رسيد، وضو بگيرد و به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829525238




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شکست دوم ترامپ در برابر جامعه مدنی


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



شکست دوم ترامپ در برابر جامعه مدنی
رئیس جمهور آمریکا نتوانست رای دادگاه سیاتل در مورد مهاجران را برگرداند.
روز نو : رئیس جمهور آمریکا نتوانست رای دادگاه سیاتل در مورد مهاجران را برگرداند.

به گزارش روز نو؛  او که مانند کاباره‌دارها و گاوچران‌ها با حرکت چشم به محافظانش، خبرنگاری معترض را در مقابل دیدگان دوربین‌های جهان به بیرون می‌اندازد و ایضا به رسانه‌های مختلف فحاشی می‌کند، او که در پیام‌های توئیتری اش به کنایه به زنان می‌گوید مثل یک زن لباس بپوشید، او که به خیال خویش دیواری بین مکزیک و آمریکا خواهد کشید و با این کار دشمنی‌اش با همسایگان را به اثبات می‌رساند. حال با یک قانون به نام منع ورود اتباع هفت کشور از جمله ایران به آمریکا، نه با این هفت کشور بلکه با افکار عمومی‌و صد البته قضات داخلی آمریکا گلاویز شده است.

همه می‌دانیم دونالد ترامپ که پیشتر از این، دادستان کل این کشور"سالی ییتس" را به دلیل ایستادگی در برابر امضای قانونش(منع ورود اتباع هفت کشور به آمریکا)، در مقابل خود می‌دید و فکر می‌کرد با اخراج او – وزارت دادگستری و دادستان آمریکا زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری آمریکاست – می‌تواند لختی برآساید، با حکم قاضی دادگاه فدرال سیاتل، روبه‌رو شد. حکمی‌که رای بر لغو دستور ترامپ در کل آمریکا می‌داد. رایی که وضعیت را برخلاف خواسته ترامپ تغییر داد و مهاجرین دارای ویزای آمریکا در این هفت کشور باردیگر رهسپار آمریکا شده اند.
با این حکم قاضی فدرال، اداره گمرگ و حفاظت مرزی آمریکا، هواپیماهای این کشور، فرمانداران و قضات آمریکایی نیز همه علیه ترامپ بسیج شده‌اند تا پذیرش مهاجرین ادامه یابد.
**دومین تیری که به سنگ خورد...
ترامپ که اوضاع را اینگونه دیده با مضحک خواندن رای قاضی فدرال گفت: علیه این حکم فرجام خواهی خواهد کرد....
اما دیروز خبر رسید که دادگاه استیناف آمریکا نیز درخواست وزارت دادگستری این کشور برای لغو حکم قاضی فدرال مبنی بر تعلیق حکم اجرایی رئیس‌جمهوری را رد کرده و این یعنی برای بار دوم تیر ترامپ به سنگ خورده است.
چون دادگاه استیناف نیز لااقل تا الان پشت قاضی فدرال را گرفته و ترامپ و وزارتخانه اش دست از پا کوتاه‌تر باید منتظر روزهای بعد باشند تا فرجام خواهی‌شان نه به صورت فوریت بلکه به صورت عادی در این دادگاه بررسی شود.
از آنجایی که دادگاه‌های استیناف آمریکا که در 12 حوزه قضایی ایالت آمریکا وجود دارند و نقش حکمیت بین شکایات احکام دادگاه‌های ناحیه‌ای در ایالات متحده را برعهده دارند به شکایت ترامپ و وزیرش وقعی ننهاده‌اند، باید کار را برای رئیس جمهور عجیب و غریب آمریکا، دشوارتر از قبل دید تا جایی که شاید در نهایت ترامپ به ناچار دست بر دامان بالاترین سطح قضایی کشور یعنی دیوان عالی آمریکا بنهد؛ آن هم درحالیکه اساسا قانون ترامپ درباره اتباع هفت کشور، عمر 90 روزه دارد!
**حرکت معنادار ایرانی‌ها
همزمان با دست رد دادگاه استیناف به سینه ترامپ و پشت کردن دومین لایه از سطوح قوه قضائیه آمریکا به قانون وی، ایران نیز از اعطای ویزا به تیم ملی کشتی آمریکا خبر داد و ظریف وزیر خارجه کشورمان با خوش یمن دانستن حکم قاضی فدرال آمریکا، در توییتی نوشته: " به دنبال حکم دادگاه که ممنوعیت صدور ویزا برای مسلمانان را تعلیق کرد و درخواست فدراسیون کشتی ایران و اتحادیه جهانی کشتی، به کشتی‌گیران آمریکایی ویزا اعطا خواهد شد."
این در حالی بود که پیش از این به دلیل فرمان اجرایی رئیس جمهوری آمریکا برای ممانعت از صدور روادید جهت اتباع هفت کشور اسلامی‌
از جمله ایران، کمیته ویژه بررسی ورود تیم ملی کشتی آزاد آمریکا برای شرکت در مسابقات جهانی کشتی در ایران تشکیل شد و این کمیته در روزهای گذشته با صدور روادید برای تیم ملی کشتی آزاد آمریکا مخالفت کرده بود.
**به دیوان عالی می‌رسد؟
اکنون با لغو دستور ترامپ، هم از سوی قاضی فدرال و هم دادگاه استیناف و همینطور اعلام صدور ویزا برای کشتی‌گیران آمریکایی از طرف ایران به نظر می‌آید بعد از مدت‌ها شنیدن
اخبار بد، اتفاقات مثبتی هم رخ داده است. اتفاقاتی که در کنار جنجال‌سازی‌های ترامپ، حسن نیت‌های عده‌ای دیگر، از میان ایرانیان و آمریکایی‌ها را نشان می‌دهد.
اما آیا اقدام دیروز دادگاه استیناف را می‌توان به‌عنوان شکست کامل ترامپ در صدور قانون منع ورود اتباع هفت کشور به آمریکا ارزیابی کرد؟ و آیا ترامپ از این پس دست از تلاش برای به کرسی نشاندن حرفش برخواهد داشت و یا اینکه کار به دیوان عالی آمریکا یعنی بالاترین سطح قضایی آمریکا می‌کشد؟ و اگر چنین شود دیوان عالی بین ترامپ و قانون اساسی آمریکا کدامیک را برمی‌گزیند و علیه کدام یک رای صادر خواهد کرد؟
**زور قضات
محسن جلیلوند کارشناس مسائل بین الملل درباره رد درخواست وزارت دادگستری برای لغو حکم قاضی فدرال از سوی دادگاه استیناف، به آفتاب یزد گفت: « قضاتی که علیه ترامپ رای داده‌اند قضات فدرال هستند و با قضات منطقه‌ای و ایالتی تفاوت دارند. وقتی قاضی فدرال حکم می‌دهد، در کل آمریکا قابل اجراست. از طرفی این قضات هستند که در آمریکا حکمرانی می‌کنند، پس رئیس جمهور ملزم به تمکین از آن است.»
جلیلوند گفت: «دادگاه استیناف به مانند دادگاه تجدیدنظر ایران انجام وظیفه می‌کند و اکنون که این دادگاه (استیناف) درخواست وزارت دادگستری را رد کرده است، اگر نظر نهایی خود را هم خلاف نظر ترامپ بدهد، می‌توان گفت کار قانون منع ویزا برای هفت کشور با شکست به پایان می‌رسد و دیگر کار به دیوان عالی آمریکا نیز نخواهد رسید.»
وی درباره اینکه چرا کار به دیوان عالی نمی‌کشد، گفت: «دستور ترامپ یک دستور 90 روزه و موقت بوده است بنابراین این دستور، آن قدر از لحاظ قانونی، یک اختلاف اساسی حقوقی در کشور به شمار نمی‌آید که در سطح دیوان عالی آمریکا بررسی شود، از طرفی همه قضات آمریکا معتقدند که آمریکا باید به تعهدش پایبند باشد و وقتی به یک شخص ویزا داده است باید طبق تعهد به آن عمل کرده و فرد ویزا داده شده را در کشور پذیرا باشد.»
**خودش می‌دانست
جلیلوند گفت: «ترامپ خودش نیز می‌دانست که امضای چنین دستورهایی چه تبعاتی برای او خواهد داشت، اما وی با وضع این قوانین و مانورهایی از این دست، تلاش می‌کرد تا جایگاه خودش به عنوان ریاست جمهوری را تثبیت و گوشزد کند. چرا که تا قبل از این، حتی جایگاه او را به عنوان یک رئیس‌جمهور نیز زیر سوال برده بودند و به دلیل افشای نقش روسیه در انتخابات آمریکا، همان‌هایی که امروز به او می‌گویند " تو رئیس جمهور خوبی نیستی، به او می گفتند اصلا تو رئیس جمهور نیستی".»
جلیلوند ادامه داد: «در حال حاضر به نظر می‌رسد که قضات بر ترامپ چیره شدند. در آمریکا قضات به شدت از استقلال عمل برخوردار هستند و طبیعتا آنها نمی‌گذارند حقوق مردم در برابر حقوق دولت پایمال شود.»
این کارشناس درباره اینکه اگر پس از رای دادگاه استیناف کار به دیوان عالی آمریکا بکشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ پاسخ داد: «هر چند در ظاهر ترکیب 9 نفره قضات دیوان عالی کشور متشکل از پنج جمهوری خواه (با احتساب قاضی اخیری که ترامپ آن را معرفی کرده است) و چهار دموکرات است و به نظر می‌آید ترامپ می‌تواند در دیوان عالی پیروز باشد، اما قضات به شدت از افکار عمومی می ترسند و ساختارشان اجازه نمی‌دهد که به نفع ترامپ رای دهند.»
وی گفت: «وقتی وزیر دادگستری که زیرمجموعه رئیس جمهور است در برابر حکم ترامپ مقاومت کرد و اخراج شد، طبیعتا سایر قضات که مستقل از ریاست جمهوری هستند علیه ترامپ مقاومت می‌کنند و به نظر می آید ترامپ ناچار به تغییر در نوع نگرش و رفتارش شود.»
وی درباره اینکه آیا در برابر سایر قوانینی که ترامپ اعمال می‌کند نیز ممکن است چنین مقاومتی از سوی قضات صورت بگیرد؟ پاسخ داد: «بله هر زمان. جامعه مدنی چنین ایجاب می‌کند. وقتی رئیس جمهور و دستور او می‌گوید: "فلان بچه ایرانی چهار ماهه را به کشور راه نده!" اما پزشکان آمریکایی منهتن می‌گویند او را به کشور ما بیاورید تا به رایگان عمل جراحی‌اش کنیم، دیگر کسی نمی‌تواند جلوی چنین جوی را بگیرد، حتی اگر رئیس‌جمهور آمریکا باشد. فرمان‌های اجرایی رئیس جمهور بسیار قوی است اما در برابر قضات و جامعه مدنی شکننده است.»
**هوشمندی وزارت خارجه
این کارشناس درباره عمل وزارت خارجه ایران که بار دیگر اجازه ورود کشتی‌گیران آمریکایی به ایران را داده است، گفت: «حرکت وزارت خارجه در این زمینه بسیار هوشمندانه بوده است و به نوعی
به ترامپ گوشزد می‌کند که مشکل، شخص توست و تو هستی که با ملت‌ها دشمنی داری اما ملت آمریکا برای ما آنقدر عزیز هست که بعد از حکم قاضی آمریکایی در لغو فرمان ترامپ، کشتی گیران این کشور را به ایران راه بدهیم و به نوعی با این کار به مراتب متمدنانه‌تر از ترامپ برخورد کردیم.»
**رد نشده اما...
اما فریدون مجلسی دیگر کارشناس مسائل بین‌الملل درباره حکم دادگاه استیناف، به آفتاب یزد گفت: «این نکته را حتما توجه کنیم که دادگاه استیناف اساس فرجام خواهی ترامپ و وزارتخانه اش را رد نکرده است بلکه این دادگاه با فوریت ابقای فرمان اجرایی ترامپ مخالفت کرده است،
به عبارتی دیگر وزارت دادگستری در تلاش بود تا به مانند رای قاضی فدرال در سیاتل که به طور فوری قانون ترامپ (ممنوعیت ورود هفت کشور) را رد کرده بود بتواند قانون ترامپ را سریعا از سر بگیرد. اما دادگاه استیناف دست رد به این درخواست زده و گفته که این فرجام خواهی باید وارد نوبت شده تا به طور معمولی بررسی شود.»
مجلسی گفت: «دادگاه استیناف هنوز به نفع قاضی فدرال رای نداده است ولی همین اندازه که با خواسته رئیس جمهور به این شکل برخورد شده به طوری که او در صف انتظار بماند! یک اعتراض به قانون ترامپ است. اما باید بدانیم رای نهایی استیناف یک روزه اعلام نمی‌شود بلکه باید دو طرف بیایند و صحبت‌ها و ادعاهایشان بررسی قانونی شود و سپس رای صادر شود.»
مجلسی گفت: « فراموش نکنیم، اکنون که دادگاه استیناف فوریت ابقای قانون ترامپ را کان لم‌یکن تلقی کرده است، ممکن است 10 تا 15 روز دیگر نوبت به فرجام خواهی دوباره دولت ترامپ دراینباره برسد و بررسی آن دعوی نیز حدود دو ماه به طول بکشد و این بدان معناست که عملا قانون ممنوعیت 90 روزه اتباع این هفت کشور به آمریکا، خنثی می شود.»
مجلسی خاطرنشان کرد: «اگر دادگاه استیناف
به نفع قاضی فدرال رای دهد اساسا ترامپ به بن‌بست خواهد خورد و دیگر کار به دیوان عالی نخواهد کشید.»
این کارشناس افزود: «حتی ترکیب دیوان عالی کشور نیز در حال حاضر چهار دموکرات و چهار جمهوری خواه است و هنوز مجلس سنا به قاضی منصوبه ترامپ - که جای قاضی نفر نهم که چندی پیش فوت شده بود، را خواهد گرفت- رای نداده است. اساسا این ترکیب چهار به چهار در دیوان عالی را نیز نمی‌توان به نفع ترامپ تلقی کرد، چون آن چهار قاضی جمهوری خواه از جمهوری خواهان معقول هستند."
مجلسی خاطرنشان کرد:" یادمان نرفته که بسیاری از جمهوری خواهان نیز علیه دستور ترامپ بیانیه داده‌اند، به هر حال ترامپ در حال حاضر علاوه بر ملل مختلف، با رسانه‌ها و قضات نیز درگیر شده است.»
**احترام به فرماندار نیویورک
مجلسی درباره واکنش مقامات وزارت خارجه ایران درباره اجازه ورود کشتی گیران آمریکایی پس از لغو دستور ترامپ نیز گفت: «این نشانه رفتار متمدنانه ایران در برابر یک رفتار غیرمتمدنانه از سوی ترامپ است. کشورمان به قضات لغو کننده دستور ترامپ و حتی فرماندار نیویورک که درباره آن بچه بیمار چهار ماهه ایرانی گفته است به اینجا بیاید تا او را رایگان درمان کنیم، احترام می‌گذارد.»
مجلسی درباره اینکه آیا درباره سایر دستورهایی که ترامپ امضا می‌کند هم ممکن است چنین جدالی بین قضات و او در بگیرد گفت: «اوباما خود یک حقوقدان بود و به نیکی روال قوانین آمریکا را می‌دانست و هرگز خود را در تقابل با قانون قرار نمی‌داد اما ترامپ هیچ شناختی نه از حقوق و
نه از سیاست ندارد و خود را با قضات همواره درگیر خواهد کرد.»
 
فریدون مجلسی: این نکته را حتما توجه کنیم که دادگاه استیناف اساس فرجام خواهی ترامپ و وزارتخانه اش را رد نکرده است بلکه این دادگاه با فوریت ابقای فرمان اجرایی ترامپ مخالفت کرده است.
اگر دادگاه استیناف به نفع قاضی فدرال رای دهد اساسا ترامپ به بن‌بست خواهد خورد و دیگر کار به دیوان عالی نخواهد کشید

محسن جلیلوند: هرچند در ظاهر ترکیب 9نفره قضات دیوان عالی کشور متشکل از پنج جمهوری خواه (با احتساب قاضی اخیری که ترامپ آن را معرفی کرده است) و چهار دموکرات است و به نظر می‌آید ترامپ می‌تواند در دیوان عالی پیروز باشد، اما قضات به‌شدت از افکار عمومی می‌ترسند و ساختارشان اجازه نمی‌دهد که به نفع ترامپ رای دهند.

آفتاب يزد




تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن