تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر خانه‏اى كه ميهمان بر آن وارد نشود، فرشتگان واردش نمى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842147977




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سلول‌هاي 50 متري براي خانواده‌هاي شهرنشين!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سلول‌هاي 50 متري براي خانواده‌هاي شهرنشين!
امروزه در جامعه ما به علت تشديد روند رشد شهرنشيني و تمركز جمعيت و عدم پاسخگويي زمين در مناطقي از كشور ضرورت ساخت...
نویسنده : سيد‌مصطفي رنجبر* 
امروزه در جامعه ما به علت تشديد روند رشد شهرنشيني و تمركز جمعيت و عدم پاسخگويي زمين در مناطقي از كشور ضرورت ساخت آپارتمان‌ها و ساختمان‌هاي چند طبقه نمود پيدا كرده است، اما مسئله اساسي كه لازم است متذكر شد مسائل اجتماعي - فرهنگي ناشي از زندگي در آپارتمان‌هاست. آيا شهروندان ما از فرهنگ آپارتمان‌نشيني مناسبي برخوردارند؟ آيا شيوه زندگي و معاشرت در آپارتمان را مي‌دانند يا در جايي آموزش ديده‌اند؟ يا مانند بسياري ديگر از بخش‌هاي اجتماعي و فرهنگي در جامعه ما با تأخر فرهنگي مواجه هستيم؟
‌   ‌   ‌   
آپارتمان‌نشيني در برابر 2 آسيب


در ارتباط با رشد آپارتمان‌نشيني به عنوان سبكي از زندگي در شهرهاي بزرگ با دو نوع آسيب روبه‌رو هستيم. يكي از اين آسيب‌ها مربوط به روابط بين همسايگان در آپارتمان‌ها و لزوم رعايت قواعد و هنجارهاي مرتبط با آپارتمان‌نشيني توسط شهرونداني است كه در آپارتمان‌ها زندگي مي‌كنند.


دومين آسيب ناشي از خود آپارتمان‌هاست و اتاق‌هاي بسيار تنگ و چند ده متري كه براي كساني كه مدتي در خانه‌هاي ويلايي يا در خانه‌هايي غير از آپارتمان زندگي كرده‌اند بسيار افسرده‌كننده است.


در خصوص آسيب‌هاي اجتماعي ناشي از روابط بين همسايگان در آپارتمان‌ها بايد گفت همان گونه كه در ساير بخش‌هاي جامعه مانند خيابان‌ها و... در روابط اجتماعي با آشفتگي اجتماعي روبه‌رو هستيم در روابط بين همسايگان و... نيز اين آشفتگي را مي‌بينيم. از مصاديق مهم آشفتگي اجتماعي در روابط اجتماعي بين همسايگان، عدم اعتماد اجتماعي در آپارتمان‌هاست. حتي اين بي‌اعتمادي منجر به نگرش منفي از سوي شهرونداني مي‌شود كه در آپارتمان‌ها زندگي نمي‌كنند.   گسترش بي‌اعتمادي در آپارتمان‌ها و احساس ناامني خود يك بار رواني و اجتماعي منفي ايجاد مي‌كند كه اولاً منجر به محدود شدن روابط بين همسايگان مي‌شود و ثانياً اين احساس ناامني مي‌تواند زمينه را براي افزايش آسيب‌هاي اجتماعي در آپارتمان‌ها فراهم كند.


تنش و نزاع يا خشونت در بين ساكنان آپارتمان‌ها يا گمنامي و حس غريبگي از جمله اين موارد است و اين احساس ناايمني در آپارتمان‌ها مشاركت اجتماعي در اداره آپارتمان را در بين ساكنان تقليل داده و آپارتمان‌ها را با بحران نظم اجتماعي و به عبارت جامعه‌شناختي با اختلال هنجاري رو‌به‌رو مي‌كند.


يكي از نمودهاي عيني اختلال هنجاري در آپارتمان‌ها در برخي شهرها عدم رعايت نظافت و ريختن زباله در پياده‌روها و محوطه آپارتمان‌هاست يا سر و صدا و ايجاد مزاحمت در داخل واحدها كه باعث مي‌شود همسايگان مورد مزاحمت قرار گيرند.


در آسيب دوم كه مربوط به شرايط زندگي در آپارتمان‌ها و در حقيقت سلول‌‌هاي 50 و 70 متري است، در مواقعي كه همراه با روابط اجتماعي محدود باشد مشكلي كه به بار مي‌آورد افسردگي شديد اجتماعي يا كاهش نشاط اجتماعي است.


منازلي كه زماني محل آرامش، انس و محبت بين اعضاي خانواده بود اكنون با تغيير سبك زندگي و افزايش شيوه سكونت آپارتمان‌نشيني، تبديل به خوابگاه‌هايي شده كه در آن كوچك‌ترين گفتمان محبت‌آميزي ميان اعضاي خانواده‌ها برقرار نمي‌شود. از اين روست كه كيفيت زندگي زناشويي در ايران پايين مي‌آيد و اين عدم توجه به نيازهاي عاطفي اعضاي خانواده در مواردي هم مي‌تواند باعث گسترش ساير آسيب‌ها از جمله جست‌و‌جوي نيازهاي عاطفي بيرون از خانواده‌ها باشد.
بنابراين نقدي كه در اين بخش وارد مي‌باشد اين است كه هرگونه توسعه‌اي از جمله توسعه ساختمان‌ها و آپارتمان‌نشيني در ايران چون همراه با در نظر گرفتن و پيش‌بيني تأثير اجتماعي - فرهنگي آپارتمان‌نشيني نبوده، با غفلت از تأثير اجتماعي پروژه‌هاي مسكوني، جامعه شهري را با افسردگي اجتماعي بسيار شديدي مواجه كرده و لازم است با ايجاد مكانيسمي صحيح در خود بلوك‌هاي مسكوني افسردگي و انزواي اجتماعي اعضاي آپارتمان‌ها را كاهش داد.


اجماع ساكنين براي حاكميت نظم



از جمله سازوكارها و راهكارهاي افزايش تعاملات اجتماعي داخل بلوك‌هاي آپارتماني و توسعه پيوند اجتماعي ميان آنها، ايجاد فضاهاي عمومي داخل آپارتمان‌ها جهت تفريح و سرگرمي و همچنين امكانات ورزشي جهت ايجاد فضايي شاداب در داخل آپارتمان‌ها با مشاركت ساكنين است. مشاركت اعضاي آپارتمان در اداره محل زندگي مي‌تواند فرصتي در جهت توسعه و تحكيم روابط و افزايش اعتماد اجتماعي مؤثر باشد. 


از راهكارهاي ديگر در اين زمينه آموزش مهارت‌هاي زندگي و قوانين و هنجارهاي آپارتمان‌نشيني براي كودكان چه از طريق مدارس و چه از طريق رسانه‌هاي جمعي در جهت كاهش آسيب‌ها و افزايش امنيت و نظم اجتماعي در آپارتمان‌ها است.  از آنجايي كه عمده مسائل و مشكلات مجتمع‌هاي مسكوني ناشي از فقدان قوانين و مقررات مناسب است، تدوين و اجراي قوانيني براي برخورد با كساني كه در آپارتمان‌ها مزاحمت ايجاد مي‌كنند ضروري است. نكته ديگر آموزش كساني است كه در حراست‌ها و نگهباني‌هاي موجود در آپارتمان‌ها كار مي‌كنند، اينكه چقدر داراي مهارت‌هاي فردي و اجتماعي در برخورد با كاهش آسيب‌ها و مخلان نظم و آسايش در آپارتمان‌ها هستند و آيا مسئوليت‌هاي آنها توان برخورد با اين مسائل را دارند؟ پس لازم است اين مسئله دقيقاً مورد بررسي قرار گرفته و با آموزش اين افراد نظم و امنيت در آپارتمان‌ها حاكم شود. البته اين به معناي ايجاد فضاي پادگاني در مجتمع‌هاي مسكوني نيست، بلكه تصميمات مربوط به حاكميت نظم در آپارتمان‌ها بايد با اجماع ساكنين صورت گيرد.


*كارشناس ارشد جامعه‌شناسي

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن