تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817443934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

2 نقد معاون وزیر بهداشت به ممنوعیت دوشغله بودن پزشکان


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: 2 نقد معاون وزیر بهداشت به ممنوعیت دوشغله بودن پزشکان
معاون درمان وزیر بهداشت دو نقد را بر قانون ممنوعیت همزمان پزشکان در بخش دولتی و خصوصی وارد کرد و گفت: برای برون رفت از مشکلات دو شغله بودن پزشکان باید سه اصل تشویق، تدریج و توسعه زیر ساخت‌ها در کشور حاکم شود و صرفا وضع یک قانون در این زمینه راهگشا نیست.
آفتاب‌‌نیوز : دکتر محمد آقاجانی در گفت‌گو با ایسنا،‌ درباره قانون ممنوعیت اشتغال همزمان پزشکان در دو بخش دولتی و خصوصی که در قالب برنامه ششم توسعه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است،‌ گفت: باید توجه کرد که قانون باید زمینه اجرا داشته باشد، این درحالیست که به دلایل مختلف طرح ممنوعیت دو شغله بودن پزشکان زمینه اجرایی ندارد.

وی افزود: در قانون برنامه پنجم توسعه هم این قانون حتی با درجات ملایم‌تر تصویب شد. به طوریکه مطب هم در مشروح مذاکرات پیش‌بینی شده بود و فقط شامل پزشکان بود، یعنی دندان‌پزشکان و داروسازان را در بر نمی‌گرفت، اما باز هم زمینه اجرایی پیدا نکرد. به طوریکه شش سال از اجرای قانون برنامه پنجم توسعه سپری شد، اما این قانون زمینه اجرایی پیدا نکرد.

آقاجانی ادامه داد: مفهوم این موضوع آن است که راه‌حل اصلی برای برون‌رفت از کار دوگانه پزشکان، صرفا تصویب چنین قوانینی نیست، بلکه باید زیرساخت‌ها فراهم شوند تا بتوانیم این مشکل را به طور درستی حل کنیم.

معاون درمان وزیر بهداشت به برخی مشکلات زیرساختی در کشور اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر در ایران یک‌ششم کشورهای توسعه‌یافته و اروپایی پزشک متخصص داریم و این یعنی پزشکان متخصص برای جبران این کمبود،‌ باید دو یا سه شیفت کار کنند و این اصلا قابل مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته نیست. حال اگر پزشکان متخصص بخواهند چند شیف کار کنند، باید توجه کرد که برای 23 هزار پزشک متخصصی که در وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند، زمینه کار شیفت دوم و سوم وجود ندارد؛ چرا که ما به تعداد کافی اتاق عمل، کلینیک، تخت بستری و.. نداریم.

آقاجانی با بیان اینکه البته تلاش می‌کنیم این زیرساخت‌ها را توسعه دهیم، اما ظرفیت‌های توسعه‌مان هم محدود است، گفت: نکته دیگر بحث تجربه سایر کشورهاست. به طوریکه می‌بینیم که هیچ کشوری در دنیا به صورت قانونی محدودیت کامل برای فعالیت پزشکان در دو بخش خصوصی و دولتی وضع نکرده است. یعنی نمی‌گویند هر پزشکی که در بخش دولتی کار می‌کند، مطلقا نمی‌تواند در بخش خصوصی فعالیت کند. بنابراین در دنیا مشابه این قانون را نداریم.

وی ادامه داد: وقتی مشابه این قانون در دنیا تصویب نشده، یعنی کشورهای دنیا اعم از توسعه یافته یا در حال توسعه، ‌به این نتیجه رسیده‌اند که راه‌حل مشکل ایجاد زیرساخت است. در عین حال باید سه اصل تدریج، تشویق و توسعه زیرساخت‌ها بر این موضوع حاکم باشد. چرا که دنیا با این سه روش توانسته ‌مشکلاتش را حل کند. به عنوان مثال ما در جریان طرح تحول نظام سلامت با این سه اصل و بویژه ایجاد زیرساخت و دادن مشوق،‌ توانستیم میزان تمام‌وقتی پزشکان متخصص را از حدود 18 درصد به 50 درصد افزایش دهیم.

به گفته وی،‌ این در حالیست که در سه سال اول اجرای قانون برنامه پنجم، یعنی پیش از آغاز طرح تحول نظام سلامت توفیقی در این زمینه وجود نداشت. بنابراین قانون در این زمینه‌ها راهگشا نیست،‌ بلکه ایجاد آن سه اصل حائز اهمیت است. بویژه ایجاد زیر ساخت و مشوق می‌تواند این مشکلات را برطرف کند.

آقاجانی در ادامه نقد دیگری را بر قانون ممنوعیت اشتغال همزمان پزشکان در بخش دولتی و خصوصی وارد کرد و گفت: نکته جالب این است که معنای این قانون این است که پزشک متخصص و فوق‌تخصص می‌تواند در ساعات بعد از ظهر هر کار خصوصی انجام دهد و حتی می‌تواند به خرید و فروش اتومبیل، موبایل و... بپردازد، اما مجاز به طبابت، یعنی کاری که تخصص آن را دارد و مردم به آن نیاز دارند، نیست. باید پرسید آیا این موضوع جای سوال جدی ندارد؟.

وی در پاسخ به اینکه آیا با اجرای این قانون در مناطق محروم از نظر پزشک متخصص دچار مشکل نمی‌شویم،‌ گفت: قطعا در نقاطی که تعداد پزشک‌مان محدودیت بیشتری دارد،‌ مشکلات‌مان بیشتر خواهد بود و این تبصره‌هایی هم که در قانون پیش‌بینی شده است، ‌برای رفع این مشکلات راهگشا نیست.



۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن