واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ایران انقلابی چهره جدیدی به خود گرفته و در حال تغییر است
گزارش روزنامه واتیکان از تحولات سیاسي و اجتماعی ايران پس از فوت آیت الله هاشمی
روزنامه ایتالیایی «اونیر» (Avvenire) که نزدیک به کلیسای کاتولیک در واتیکان است و مقر آن در میلان واقع شده است با انتشار گزارشی به ارزیابی تحولات سیاسی و اجتماعی ایران پرداخته است.
روز نو : روزنامه ایتالیایی «اونیر» (Avvenire) که نزدیک به کلیسای کاتولیک در واتیکان است و مقر آن در میلان واقع شده است با انتشار گزارشی به ارزیابی تحولات سیاسی و اجتماعی ایران پرداخته است.
به گزارش سايت روزنو، این روزنامه می نویسد:«پس از فوت آیت الله هاشمی تلاش جدی وجود دارد که روحانی جایگزین او شود. دور از دریا یا رودخانه زمانی که پای تان را در تهران می گذارید به عنوان یک مسافر شگفت زده می شوید و متوجه می شوید که تا چه اندازه این کلان شهر تاثیرگذار است. حس وطن پرستی قوی و عشق به هویت ملی و میهن را می توانید در تهران ببینید. اگرچه حجاب اجباری است اما جمهوری اسلامی دموکراسی و پارلمانی قابل توجه دارد و متعهد به مبارزات قوی انتخاباتی و رای دهی مردم است. در ماه مه اینده نیز مردم به پای صندوق های رای خواهند تا درباره آینده سیاسی روحانی تصمیم گیری کنند».
این روزنامه می افزاید:«روحانی قصد دارد خود را بعنوان اصلاح گر امور معرفی کند اما تندروها و عناصر محافظه کار از او به عنوان یک گورباچف یاد کرده و او را خطرناک می دانند. آنان معتقدند در صورتی که روحانی موفق نشود می تواند سرنوشت مشابه اتحاد جماهیر شوروی سابق را برای نظام سیاسی ایران رقم زند.
پس از درگذشت آیت الله هاشمی در تاریخ ۸ ژانویه در سن ۸۲ سالگی وضعیت بسیار پیچیده تر از قبل شده است. او یکی از اصلی ترین ارکان جمهوری اسلامی ایران و از یاران ایت الله خمینی در سال ۱۹۷۹ میلادی بود و سال ها بعد به یکی از رهبران کلیدی اصلاح طلبان تبدیل شد. او حامی توسعه روابط با غرب بود و مردمی محسوب می شد. او در جریان انتخابات ۲۰۰۰۹ در برابر احمدی نژاد ایستاد. فقدان ایت الله هاشمی باعث ایجاد خلاء سیاسی در ایران شده است. این تنها به دلیل انتخابات ماه مه آینده نیست. او یکی از پایه های حفظ نظام بود و به خوبی چالش ها را تشخیص می داد».
خبرنگار این روزنامه روزنامه ایتالیایی در ادامه با اشاره به وضعیت اجتماعی ایران می نویسد:«کلان شهر تهران ۱۳ میلیون نفر را در خود جای داده است در حدود چهار میلیون نیروی کار افزوده نیز به تهران آمده است. تهران در حال تغییر است. محله های جدیدی دارای ماهواره به خصوص در تپه های شمال شهر تهران منظره های منحصر بفرد رو به کل شهر دارند.
می توانید ساختمان های لوکس و رویایی را در تهران ببینید اما قطعا یک کارمند با حقوق و دستمزد ۴۰۰ دلار در ماه تامین هزینه زندگی در چنین خانه هایی را ندارد. در بوتیک های تهران می توانید برندهای ایتالیایی و بین المللی را ببینید. ایران انقلابی چهره جدیدی به خود گرفته و در حال تغییر است. در یک مرکز خرید می توانید لوکس ترین برندها و فناوری تلفن همراه ایرانی را ببینید. بخش عمده ای از جمعیت ایران با میانگین سنی ۲۵ سال هستند و نزدیک به دو سوم از جمعیت هشتاد میلیون نفری را تشکیل می دهند.
با پیاده روی در میان مردم می بینید که آنان به شما لبخند می زنند و با مهمان نوازی با شما برخورد می کنند. اگرچه در میدان ولی عصر شعارهای ضد امریکایی نیز زنده هستند و نقشی دیواری بزرگی کشیده شده که در آن ده ملوان امریکایی که یک سال پیش در جریان گشت زنی در ابهای خلیج فارس توسط قایق های تندرو سپاه بازداشت شده اند را نشان می دهد. در ده سال گذشته احداث خطوط مترو تا حدی به کاهش الودگی هوا کمک کرده است اما نه خیلی چرا که هنوز مشکل الودگی هوا ناشی از جراین سنگین ترافیک خودرو برطرف نشده است.
این روزنامه ایتالیایی در ادامه می نویسد:«بیش از ۷۰ درصد از ظرفیت دانشگاه های ایران را زنان تشکیل می دهند. این خواست طبقه متوسط شهرنشین ایران است که تحصیلکرده تر از سایر طبقات در دیگر نقاط کشور است و پایگاه اصلی حمایت اصلاح طلبان است. علیرضا دانشجوی رشته پزشکی می گوید که برخلاف تهران در مناطق دیگر ایران مردم محافظه کارتر هستند. دانشگاه دولتی در ایران رایگان است و لازم نیست هزینه ای برای تحصیل در آن پرداخته شود. ایران امروز دیگر هراسی از موضوعی ندارد. اکنون این کشور به یکی از طرفین برای حل و فصل موضوع سوریه تبدیل شده است. با این حال، اکنون با اقدامات ترامپ احتمال آن وجود دارد که ایران نیز دست به واکنش متقابل زده و تنش بیش تر شود».
این روزنامه ایتالیایی اشاره می کند که برخی از جنبه های سیاست خارجی ایران سفت و سخت و اشتی ناپذیر هستند برای مثال، موضع ایران در قبال اسرائیل تغییری نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]