تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828986744




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در جلوگیری از ورود اتباع ایرانی به آمریکا ترامپ مقصر است یا اوباما ؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 در جلوگیری از ورود اتباع ایرانی به آمریکا ترامپ مقصر است یا اوباما ؟
در جلوگیری از ورود اتباع ایرانی به آمریکا ترامپ مقصر است یا اوباما ؟ سیاست مهاجرتی جدید ترامپ علیه مسلمانان پس از گذشت ۳ روز همچنان با حاشیه‌های زیادی در داخل و خارج آمریکا همراه است.


به گزارش فرهنگ نیوز، این روزها خیابان‌های شهرهای مختلف آمریکا و بویژه فرودگاه‌های این کشور صحنه اعتراض گسترده مردم نسبت به سیاست مهاجرتی جدید واشنگتن است.

دونالد ترامپ – رئیس جمهور جدید آمریکا – همانطورکه پیشتر وعده داده بود، روز جمعه به بهانه جلوگیری از حملات تروریستی به این کشور، با امضای یک دستور اجرایی، ورود اتباع 7 کشور مسلمان شامل ایران، عراق، سوریه، لیبی، سودان، سومالی و یمن - اعم از مسافر، مهاجر و پناهجو - را به مدت 3 ماه یعنی تا زمانیکه سیاست‌های مهاجرتی سابق واشنگتن از سوی دولت وی مورد بازنگری قرار گیرد، به خاک آمریکا ممنوع کرد.

اما نکته جالبِ این فهرست، حضور کشورهایی است که تاکنون هیچ نقشی در حملات تروریستی در خاک آمریکا نداشته‌اند و خود در طول این سالها به نوعی قربانی تروریسم بوده‌اند؛ تا جائیکه این شائبه در رسانه‌های معتبر جهان مطرح شد که ترامپ در انتخاب این 7 کشور پیش از هر چیز، منافع تجاری خود را در نظر گرفته است وگرنه عربستان و امارات متحده عربی که به اذعان خود آمریکایی‌ها دارای ارتباطات مستقیم و غیرقابل‌انکاری با حملات تروریستی 11 سپتامبر هستند، باید در صدر این فهرست قرار می‌گرفتند.

با این حال، فارغ از چرایی حضور این 7 کشور در فهرست اولیه تحریم مهاجرتی ترامپ، نکته قابل‌تامل دیگر در این رابطه اظهارات «شان اسپایسر» سخنگوی جدید کاخ سفید است که شب گذشته در پاسخ به پرسش خبرنگار ای‌بی‌سی نیوز درباره دلیل انتخاب این 7 کشور گفت دولت ترامپ براساس فهرستی که پیشتر از سوی دولت باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا تهیه شده بود، اقدام به گنجاندن نام این 7 کشور در فهرست تحریم مهاجرتی خود کرده است.

وی در ادامه در دفاع از دستور اجرایی ترامپ درخصوص ممنوعیت 90 روزه ورود اتباع کشورهای یادشده به آمریکا گفت در دولت قبل نیز محدودیت‌هایی در مورد اتباع این 7 کشور اعمال می‌شد و دولت جدید صرفاً بر مبنای فهرست دولت قبل تصمیم به گسترده‌تر کردن دامنه محدودیت‌ها و سخت‌گیری بیشتر درمورد ورود اتباع این کشورها به آمریکا گرفت.

سی‌ان‌ان نیز که از پیش از انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا تاکنون همواره از منتقدان اصلی مواضع و سیاست‌های ترامپ بوده است، در مطلبی که امروز صبح در تکمیل اظهارات شب گذشته اسپایسر برروی خروجی خود قرار داد، اذعان کرد 7 کشور مسلمانی که هدف سیاست مهاجرتی جدید ترامپ قرار گرفته‌اند، همان کشورهایی هستند که دولت اوباما پیشتر در یک فهرست مشخص، از آنها تحت عنوان "کشورهای نگران‌کننده‌ای" یاد کرده بود که می‌بایست در رابطه با اعطای روادید به اتباع آنها دقت و احتیاط بیشتری به خرج داد.

در واقع، باراک اوباما در دسامبر 2015 با امضای یک مصوبه جدید، محدودیت‌های جدیدی را برای ورود اتباعی که پس از مارس 2011 به ایران، عراق، سودان یا سوریه سفر کرده بودند، در نظر گرفت و دو ماه بعد در فوریه 2016، لیبی، سومالی و یمن را نیز با هدف آنچه "مقابله با تهدیدات روزافزون تروریست‌های خارجی" خواند، به این فهرست اضافه کرد.

یکی از محدویت‌های درنظر گرفته شده دولت اوباما، لغو قانون معافیت روادید برای افرادی بود که پس از یکم مارس 2011 به یکی از این 7 کشور مسافرت کرده بودند. به موجب این قانون، افرادی که بواسطه برخورداری از تابعیت دوگانه پیش از این بدون روادید می‌توانستند وارد خاک آمریکا شوند، چنانچه پس از خروج از خاک آمریکا به یکی از این 7 کشور سفر کرده بودند، در دولت اوباما باید برای ورود مجدد به آمریکا درخواست روادید می‌کردند که این مسئله پس از اجرای برجام، به عنوان یک عامل مهم موجب امتناع بسیاری از تجار آمریکایی و اروپایی از سفر به ایران و تجارت با این کشور شد.

بنابراین، تحریم مسافرتی و مهاجرتی ایرانیان را نمی‌توان اقدامی جدید از سوی دولت ترامپ برای جلوگیری از ورود یا بازگشت مجدد آنها به آمریکا برشمرد؛ بلکه ریشه این تصمیم را باید در دولت اوباما جستجو کرد که با ادعای تلاش برای رفع تحریم‌ها و باز کردن درها به روی ایران، سنگ‌بنای سیاست ضدایرانی اخیر ترامپ را فراهم کرد.

تجربه چند دهه اخیر نیز به وضوح نشان می‌دهد که دولت‌های آمریکا چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه هر دو در تاکتیک، متفاوت اما در رویکرد خود نسبت به ایران با یکدیگر یکسان هستند و دولت‌های به اصطلاح "صلح‌طلب" دموکرات مانند دولت اوباما را تنها می‌توان نسخه "روتوش شده" دولت‌های جنگ‌طلب جمهوری‌خواه برشمرد. 

منبع: باشگاه خبرنگاران


95/11/11 - 20:14 - 2017-1-30 20:14:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن