واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
با 10 روش عالی خشمتان راکنترل کنید عصبانی شدن حالتی کاملاً طبیعی و سالم است – اما خیلی مهم است که به طریقی مثبت با آن برخورد کنید. عصبانیتی که کنترل نشود، میتواند هم برای سلامتی و هم زندگیتان مضر باشد.
به گزارش فرهنگ نیوز، با رایانه در حال چت هستید و یکدفعه فرد مقابل به شما ناسزا میگوید،با گوشی در حال بازی هستید که بازی را چند دفعه میبازید،سوال را چند بار خوانده اید اما حفظتان نمیشود،در خیابان راهتان توسط کسی سد میشود،کودک تان به حرف شما توجهی نمیکند و … همه این موارد باعث ایجاد خشم میشوند اما چطور میتوانیم خشم مان را کنترل کنیم؟
عصبانی شدن حالتی کاملاً طبیعی و سالم است – اما خیلی مهم است که به طریقی مثبت با آن برخورد کنید. عصبانیتی که کنترل نشود، میتواند هم برای سلامتی و هم زندگیتان مضر باشد.
برای کنترل کردن عصبانیتتان آمادهاید ؟ با این 10 روش شروع کنید.
1. قبل از اینکه چیزی بگویید فکر کنید.
در زمان عصبانیت خیلی راحت ممکن است چیزهایی را به زبان بیاورید که بعداً از گفتن آنها حسابی پشیمان شوید. چند دقیقه مکث کرده، چیزی به زبان نیاورید و فکرتان را جمع کنید و بگذارید طرفمقابلتان هم همین کار را بکند.
2. وقتی آرامتر شدید، عصبانیتتان را ابراز کنید.
وقتی توانستید روشن و واضح فکر کنید، ناراحتیتان را به طریقی قاطع اما نه هجومی ابراز کنید. نگرانیها و نیازهایتان را به روشنی و وضوح کامل بدون اینکه موجب ناراحتی طرفمقابل شوید، برای او شرح دهید.
3. کمی ورزش کنید.
فعالیت جسمی به خالی کردن استرسهایی که موجب عصبانیت میشود کمک میکند. اگر احساس میکنید عصبانیتتان در حال افزایش است، برای پیادهروی بروید یا زمانی را برای انجام فعالیت فیزیکی موردعلاقهتان صرف کنید.
4. به خودتان استراحت دهید.
استراحت کردن فقط برای بچهها نیست. در طول ساعتهایی از روز که فوقالعاده برایتان استرسزا است به خودتان وقفههایی برای استراحت دهید. چند دقیقه زمان آرام و بیسروصدا به شما کمک خواهد کرد احساس بهتری پیدا کرده و برای کنار آمدن با مشکلات پیش رو آمادهتر شوید.
5. راهکارهای ممکن را بررسی کنید.
به جای اینکه روی چیزی که دیوانهتان کرده تمرکز کنید، سعی کنید مشکل را حل کنید. آیا اتاق نامرتب فرزندتان عصبانیتان کرده است؟ در آن را ببندید. آیا همسرتان هر شب برای شام دیر میآید؟ برنامه شامتان را دیرتر بگذارید. به خودتان یادآور شوید که عصبانیت نهتنها هیچ چیز را حل نمیکند، بلکه بدتر هم میکند.
6. از ضمیر “من” استفاده کنید.
برای جلوگیری از انتقاد کردن یا مقصر دانستن کسی، که فقط فشار بین شما را بیشتر خواهد کرد، برای توضیح مشکل جملاتتان را با ضمیر “من” شروع کنید. سعی کنید تا جایی که میتوانید به طرفمقابل احترام بگذارید. مثلاً به جای “تو هیچوقت در کارهای خانه کمک نمیکنی” بگویید، “من ناراحت شدم که بدون اینکه به من برای جمع کردن میز شام کمک کنی گذاشتی رفتی.
7. کینه به دل نگیرید.
بخشش ابزاری بسیار قوی است. اگر اجازه دهید که عصبانیت و سایر احساسات منفی بر احساسات مثبت شما غلبه کنند، خواهید دید که با تلخی و ناعدالتی خودتان نابود شدهاید. اما اگر بتوانید کسی که اذیتتان کرده است را ببخشید، هر دو شما میتوانید از آن موقعیت درس بگیرید. منطقی نیست که از همه آدمها توقع داشته باشید در همه شرایط همانطوری رفتار کنند که شما دوست دارید.
8. برای خالی کردن فشار، شوخطبعی کنید.
شوخی و خنده به مقابله با فشارعصبی کمک میکند. از شوخطبعی برای مواجهه با چیزی که عصبانیتان کرده است و انتظارات و توقعات غیرواقعبینانهای که داشتهاید استفاده کنید. البته از طعنه و ریشخند دوری کنید زیرا ممکن است موجب جریحهدار شدن احساسات دیگران شده و همه چیز را بدتر کند.
9. مهارتهای تمدداعصاب را تمرین کنید.
وقتی اعصابتان خرد شده و خشمتان قلیان میکند، از مهارتهای تمدد اعصاب کمک بگیرید. تمرینات تنفس عمیق، تجسم یک تصویر آرامشبخش یا تکرار کلمه یا عبارتی که آرامتان میکند، بسیار به دردتان خواهد خورد. حتی میتوانید موسیقی آرامشبخش گوش دهید، در دفترچه خاطراتتان بنویسید یا چند حرکت یوگا را تمرین کنید.
10. بدانید چه زمان نیاز به کمک دارید.
یادگرفتن کنترل عصبانیت برای همه آدمها سخت است. اگر به نظرتان عصبانیت شما شدیداً خارج از کنترل است و باعث میشود دست به کارهایی بزنید که بعداً پشیمان شوید یا به اطرافیانتان آسیب برسانید، حتماً از متخصص کمک بگیرید.
منبع: بولتن
95/11/11 - 08:07 - 2017-1-30 08:07:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]