واضح آرشیو وب فارسی:مهر: یک هفته با میراث فرهنگی و گردشگری؛
ارسال دو پرونده میراث به یونسکو/ آغاز برنامههای کنوانسیون ۲۰۱۷
شناسهٔ خبر: 3888009 - پنجشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵
فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری
.jwplayer{ display: inline-block; } برگزاری اولین نشست خبری رئیس سازمان میراث فرهنگی، حضور ۱۴۳ راهنمای گردشگری از ۴۵ کشور جهان در ایران ارسال دو پرونده به یونسکو از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود. به گزارش خبرنگار مهر، این هفته مهمانان کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری ۲۰۱۷ به ایران آمدند و در سفرهای پیش از برنامه کنوانسیون اصلی سری به شهرهای قزوین و زنجان و همدان زدند و قرار است که در روز شنبه به سالن اجلاس سران بروند تا شاهد برگزاری همایش اصلی باشند. حدود ۱۴۳ نفر از راهنمایان ۴۵ کشور جهان در این تورها شرکت کردند. در ادامه اخبار این هفته مرتضی حاجی دور از چشم رسانه ها و بی خبر به کانون اتومبیلرانی و جهانگردی ایران رفت تا حکم مدیرعاملی خود را بگیرد. این حکم از سوی زهرا احمدی پور رئیس سازمان میراث فرهنگی به وی اعطا شد. عبدالناصر پورمهران و ابوالحسن محتشمی نیز به عنوان اعضای جدید هیأت مدیره منصوب شد. همچنین رضا عاصم نخجوانی بهعنوان رییس هیأت مدیره و منوچهر ناصرالملکی به عنوان نایب رییس هیأت مدیره، انتخاب و معرفی شدند. بررسی پرونده ارسباران و منظر باستان شناسی ساسانی در سال ۲۰۱۸ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این هفته از ارسال دو پرونده نامزدی میراث جهانی ارسباران و منظر باستان شناسی ساسانی فارس به یونسکو خبر داد قرار است که این دو پرونده در کمیته میراث جهانی سال ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار گیرد.
طالبیان گفت: پرونده نامزدی میراث جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران پس از دو سال و نیم پیگیری کارشناسان و نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگلها و مراتع و پس از آخرین اصلاحات سازمان جنگلها و مراتع، محیط زیست و میراث فرهنگی با هدف ثبت جهانی به یونسکو ارسال شد. منظر باستان شناسی ساسانی فارس نیز سه سال است با همکاری استان فارس، باستان شناسان، نقشه برداران، فیلم سازان و مستندسازان حرفه ای تهیه و اطلاعات فرهنگی ـ تاریخی آن از سوی همکاران ستادی و استانی با مدیریت معاونت میراث فرهنگی کشور جمع آوری شده است. افزایش زمان ویزا از ۱۵ به ۹۰ روز در این هفته اولین نشست خبری رئیس سازمان میراث فرهنگی در سالن فجر سازمان برگزار شد. در این نشست زهرا احمدی پور گفت: اکنون با ۳۷ کشور موضوع تسهیل روادید را داریم. با ۱۰ کشور نیز تسهیلات روادید فرودگاهی فراهم شده است. همچنین قصد داریم که مدت زمان ویزا را از ۱۵ روز به ۹۰ افزایش دهیم. وی درباره سرمایه گذاری در بخش هتلسازی نیز گفت: در حال حاضر با ۲۰ هیئت سرمایه گذار در زمینه هتلداری نشست داریم که از این تعداد ۴ یا ۵ نشست به مذاکره جدی برای ساخت هتل در ایران تبدیل شده است که فرانسه در این زمینه پیشتاز است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین درباره سرنوشت عمارت مسعودیه در تهران نیز گفت: روز ۱۰ اسفندماه دادگاهی در این باره تشکیل می شود که امیدواریم با مدارکی که تکمیل کرده ایم این دادگاه به نفع ما تمام شود. وی بیان کرد: در اولین جلسهای که با اتاق بازرگانی داشتیم اعضای کمیسیون گردشگری بالغ بر یک ساعت انگشت اتهام را به سمت من گرفته بودند که چرا تورها، هتلها و قیمتها این گونه است و من گفتم که تا شهریورماه من هم مانند شما انگشت اتهامم به سمت سازمان میراث فرهنگی بود اما اکنون این طرف آمده ام و سعی می کنم که اولویتها را مطرح کنم. احمدی پور همچنین از برپایی کارگروه ساماندهی سفر خبر داد و افزود: کارگروهی در دولت تشکیل شده و در راستای آن قرار شد همه بناهایی که ممکن است فرسوده و در معرض خطر باشند بررسی و شناسایی شوند. ما به ادارات میراث فرهنگی استانها نیز ابلاغیهای زده و نوشتهایم که بناهای ارزشمند و میراثی در معرض خطر شناسایی و تعیین تکلیف شوند و درباره آنها اقدامات فوری و یا بلند مدت در نظر بگیرند. اینترنت رایگان برای گردشگران در نوروز ۹۶ بیست و سومین جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر با حضور مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری، فیاضی معاون توسعه مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان دستگاههای عضو ستاد و به میزبانی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد. در این جلسه که با دستور جلسه بررسی خدمات ویژه نوروز ۹۶ برای نوروزی متفاوت و تعیین روز رزمایش اعضای ستاد برگزار شد، نمایندگان دستگاههای عضو درخصوص عناوین فعالیتها و خدمات ویژه نوروز ۹۶ که در ۸ بند دستهبندیشده بود، نظرات و پیشنهادهای خود را ارائه دادند و تعیین روز رزمایش اعضای ستاد به اخذ نظر تمامی دستگاههای عضو و اعلام نتیجه در جلسه بعدی ستاد موکول شد. ایجاد و راهاندازی سامانه خدمات سفر و گردشگری، اجرای طرح فرهنگی نوروزگاهها در سایتهای تاریخی و فرهنگی ملی و جهانی، دایر کردن بازارچههای موقت و دائمی صنایعدستی، راهاندازی سیستم وایفای رایگان برای مردم در مسیرهای گردشگری، برپایی جشنهای نوروزی، راهاندازی کمپهای بینراهی بهعنوان استراحتگاه جادهای برای توقف کوتاه مردم و مسافران، تولید کلیپ محتوایی و اطلاعرسانی از جاذبههای تاریخی، طبیعی و فرهنگی کشور و نمایش در تمامی وسایل حملونقل جادهای، ریلی و هوایی و اجرای طرح هر استان یک نماد برای نوروز ۹۶، فهرست عناوین خدمات ویژه برای نوروز بود که موردبحث و بررسی اعضای ستاد قرار گرفت. موزه جواهرات ملی به مدت یک هفته تعطیل شد پس از اتفاقات ساختمان پلاسکو خزانه جواهرات ملی بانک مرکزی واقع در خیابان فردوسی به دلیل محدودیت ترافیکی اعمال شده در محدوده حادثه آتش سوزی و فروریزی مرکز تجاری پلاسکو گردشگران خارجی و داخلی را تا یک هفته آینده نمیپذیرد بنابراین امکان بازدید از خزانه وجود ندارد. روابط عمومی این موزه ضمن مخابره این خبر اعلام کرد : پس از رفع موانع و محدودیتهای تردد، امکان بازدید مردم از این گنجینه و از روز شنبه نهم بهمن ماه فراهم میشود. علاقه ژاپنی ها به جاذبه های کویر یک فعال در حوزه تورهای گردشگری ژاپن گفت: ژاپنیها سرمایه مازادشان را در گردشگری کشورهای دیگر هزینه می کنند و ایران نیز میتواند از این فرصت بهره ببرد.
حسین کینژاد که به صورت تخصصی از چهار سال پیش روی تورهای گردشگری ژاپن کار میکند درباره شناخت مردم این کشور نسبت به ایران و جاذبه های گردشگری آن به خبرنگار مهر گفت: به دلیل عدم اطلاع رسانی درباره امکانات و ویژگیها و جاذبههای ایران در کشور ژاپن؛ مردم این کشور هنوز شناختی از ایران ندارند. چون ما نتوانسته ایم برای ژاپنیها جاذبهای ایجاد کنیم. مهمتر از آن اینکه آنها اصلا خاورمیانه را خوب نمی شناسند. ژاپنیها بسیار محتاط هستند. تنها نگاهی به وسایل ورزشی و تفریحی آنها نشان میدهد که چقدر به استاندارد و امن بودن اهمیت میدهند. این باعث شده که خاورمیانه را برای سفر جای امنی ندانند. درحالی که ایران در خاورمیانه قرار دارد ولی امن است. حتی کشور ما اکنون از اروپا امنتر است. کشورهای دیگر اگرچه حضور داعش را احساس کرده اند اما این احساس حتی در ایران وجود ندارد. بنابراین اطلاع رسانی درباره اینکه در این شرایط ایران امن است و جاذبههای زیادی برای دیدن آنها وجود دارد ضرورت دارد اما در این باره کاری نکردهایم. وی گفت: ژاپنیها به دلیل اینکه خودشان طبیعت بکر و سرسبزی دارند، شهرهای شمالی ایران برایشان جذابیتی ندارد به همین دلیل بیشتر مناطق کویری ایران را میپسندند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]