واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جمعی از راهنمایان گردشگری جهان از جاذبه های گردشگری استان قزوین دیدار می کنند این در حالی است که نبود زیرساختهای اقامتی، گردشگران را با چالش روبرو کرده است.
به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از مهر، قزوین با داشتن جاذبههای گردشگری تاریخ، طبیعی، مذهبی هنوز نتوانسته از ظرفیت خود برای جذب گردشگران داخلی و خارجی بخوبی استفاده کند. ما ایرانیها عادت کردهایم تا وقتی که در شرایط سخت و بحرانی و فشار قرار نگیریم معمولاً همه امکانات و توانایی های خود را بکار نمیگیریم اما اگر مجبور شویم آنچنان عمل میکنیم که باورکردنی نیست. این روزها خبر خوشی در کشور و استان در حوزه گردشگری مطرح شده که میتواند فرصت بسیار مناسبی برای رونق صنعت گردشگری باشد و اگر بتوانیم از آن بهره برداری کنیم بدون شک در سالهای آینده نتایج آن را خواهیم دید. حضور راهنمایان گردشگری جهان در ایران/ بازدید از قزوین در اتفاقی نادر قرار است جمعی از راهنمایان گردشگری جهان در نشستی در تهران از جاذبه های گردشگری چند استان کشور دیدن کنند که خوشبختانه با پیگیری مسئولان و دلسوزان استان قزوین بازدید چند ساعته از قزوین هم در این سفر مهم گنجانده شده است. در این بازدید دکتر طالب رفاعی مدیرکل سازمان جهانی گردشگری و خانم روبی روی معاون فدراسیون جهانی گردشگری و پروفسور جعفری از شخصیت های برجسته نظریه پرداز در این صنعت نیز حضور دارند که فرصتی مغتنم برای کشور ایران است تا توانمندی های گردشگری خود را به لیدرهای جهانی این صنعت نشان دهد.
بازدید راهنمایان گردشگری از سه بنای تاریخی قزوین/بستر اقامت در قزوین فراهم نیست در جلسه مسئولان گردشگری استان با استاندار برای هماهنگی سفر راهنمایان گردشگری به قزوین فرصتی فراهم شد تا با یکی از اعضا انجمن راهنمایان گردشگری استان و عضو دبیرخانه ستاد برگزاری کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان(۲۰۱۷) در خصوص اهمیت این سفر گفتگو کنیم. سید حبیب الله منافیان با سالها سابقه راهنمای گردشگری به همراه همسر خود تجربه ارزشمندی از این هنر و شغل دارد و از حضور تیم راهنمایان گردشگری جهان در ایران و استان بسیار خرسند است و تلاش می کند با مجموعه همکاران خود سفر پرخاطره ای را برای این گروه رقم بزند. منافیان در خصوص هدف از تشکیل انجمن راهنمایان گردشگری استان اظهار داشت: افرادی که رشته تحصیلی آنها گردشگری و رشته های مرتبط است و دوره های تخصصی لازم را طی کرده اند و با فرهنگ طبیعت گردی آشنا هستند می توانند راهنمای خوبی برای گردشگران ایرانی و خارجی باشند. وی اضافه کرد: راهنمایان هم علم لازم را دارند و هم تعهد و دیدگاه ایرانی اسلامی را تا به رونق صنعت گردشگری کشور کمک کنند و خوشبختانه با عضویت بیش از یک هزار راهنما از سراسر کشور در این انجمن ظرفیت بسیار ارزشمندی برای ارائه خدمات فرهنگی به علاقمندان تاریخ و طبیعت در کشور فراهم شده است. منافیان تصریح کرد: با شناسانامه دار کردن راهنمایان آژانسها و تشکیل کانون راهنمایان در ۲۵ استان کشور اساسنامه انجمن نیز تهیه شده تا کارها به صورت مدون جلو برود.
مزیتهای استفاده از راهنمایان گردشگری وی در پاسخ به این سوال که مزیت استفاده از راهنمای گردشگری درتورها چیست گفت: گاهی در برخی بازدیدهای متفرقه شاهد بروز رفتار های نامناسب و شاید ناهنجار با حضور گردشگران ایرانی و خارجی هستیم که می تواند برای آژانس ها نیز مشکل ساز باشد. منافیان گفت: اگر از راهنمایان گردشگری استفاده شود همه رفتارها بر اساس موازین اسلامی و ایرانی و قوانین جمهوری اسلامی تنظیم شده و هیچ حرکت غیر اخلاقی بروز نخواهد کرد و گردشگران نیز دچار ضرر و زیان نخواهند شد و از سفر خود لذت خواهند برد. وی اظهارداشت: وقتی راهنمایی رسمی در تورها باشد فرهنگ مناطق بویژه روستاها حفظ شده و هیچ تعرضی به بناها و آداب و رسوم مردم نخواهد شد و با راهنمایی مناسب برای خرید و تهیه سوغات از مراکز تعیین شده و مجاز، زمینه رونق اقتصادی مناطق بازدید شده و نیز فعالان این بخش فراهم می شود. ۶۵ هزار راهنمای گردشگری در جهان در حال حاضر بیش از ۶۵ هزار راهنمای گردشگری در سراسر جهان فعالیت می کنند و کنوانسیون جهانی راهنمایان هر دو سال یک بار در یک کشور برگزار می شود. برای پذیرش میهمانی باید بخوبی بتوانید کشور خود را معرفی کنید تا مسئولان کنوانسیون مجاب شوند تا شما رابه عنوان میزبان پذیرا باشند که خوشبختانه امسال ایرانی ها در پراگ توانستند میزبانی را به ایران بیاورند تادر فرصتی استثنایی جاذبه های گردشگری خود را به جهانیان معرفی کنیم. منافیان در این باره اضافه کرد: در ایران استانهای اصفهان، شیراز و یزد به عنوان مثلث گردشگری شناخته شده اند و قرار است این راهنمایان از این مناطق دیدن کنند اما ما نیز توانستیم در این سفر بازدید از قزوین را نیز در برنامه سفر قرار دهیم و چند ساعتی میزبان خواهیم بود. وی تصریح کرد: به عنوان پیش تور قرار است راهنمایان گردشگری جهان پس از حضور در تهران، از شهرهای قزوین، زنجان، همدان نیز بازدید کنند.
کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان ۵ تا ۸ بهمن در ایران
منافیان تصریح کرد: کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان از روز ۵ بهمن تا ۸ بهمن در تهران برگزار می شود و گردشگران روز ششم بهمن در سفر به قزوین از سه بنای تاریخی دیدن خواهند کرد. وی گفت: بناهای موزه چهل ستون، سرای سعدالسلطنه و مسجدالنبی مورد بازدید راهنمایان گردشگری قرار خواهد گرفت. راهنمایان گردشگری ۴۱ کشور جهان در قزوین ششم بهمن ماه استان قزوین میزبان ۱۴۱ نفر از راهنمایان گردشگری از ۴۱ کشور جهان است واین افرادکه خودمشوق مردم کشورهای خود برای بازدیدازدیگرکشورها هستند اگر از میزبانی و نیز جاذبه های گردشگری ما ابراز رضایت کنند مانند یک بسته تبلیغی تاثیرگذار قادر خواهند بود تا با تشویق گردشگران برای بازدید از ایران به رونق اقتصادی این صنعت در کشورمان کمک کنند. بستر پذیرایی از میهمانان خارجی هنوز مهیا نیست این رویداد بهترین فرصت برای معرفی جاذبه های گردشگری استان قزوین است و با همت میراث فرهنگی استان، شهرداری، معاونت اقتصادی استانداری قرار است ضمن برنامه دریزی مدون برای استقبال و پذیرایی، بسته های فرهنگی و فیلمهای مستندی در معرفی جاذبه های تاریخ استان به میهمانان اهدا شودکه کار ارزشمندی است. هرچند از این اتفاق خوب در استان استقبال می کنیم اما باید پذیرفت که رونق گردشگری نیازمند بسترسازی مناسب برای تامین امکانات مناسب برای اقامت و پذیرایی از گردشگران است. در این میان به نظر می رسد این رویداد می تواند نقاط ضعف استان ما را در خدمات زیربنایی در حوزه گردشگری بخوبی آشکار کند و امید است فرصتی برای بروز آن و رسیدگی برای حل آنها باشد.
ساخت هتل در قزوین تسریع شود/ آداب تشریفات را یاد بگیریم نبود هتل های اقامتی مناسب در استانداردهای بین المللی، نبود سرویس های بهداشتی، سرویس های مناسب شهری برای انتقال گردشگران، بازارچه های محلی صنایع دستی و سوغات و نبود پارکینگ در محدوده بناهای تاریخی مهم از کمبودهای این بخش است که باید برای رفع آن بسرعت اقدام کرد. حضور گردشگران خارجی در کشور و استان قزوین ما را با کمبودهای جدی این بخش بخوبی آشنا می کند و در کنار آن لازم است از همین امروز برای تامین بستر لازم و پاسخگویی به نیازهای گردشگران در سطح بین المللی اقدام کرد و البته آشنایی با آداب تشریفات و پذیرایی در سطح بین المللی از دیگر نیازهای این بخش است. بدون شک در حوزه گردشگری به هر میزان سرمایه گذاری صورت گیرد نه تنها هزینه ای اضافی نیست بلکه سرمایه گذاری ارزشمندی برای معرفی بیشتر استان و جذب گردشگر برای رونق فضای کسب و کار و اقتصاد استان در سایه ورود گردشگری ایرانی و خارجی است.
شنبه 2 بهمن 1395 ساعت 17:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]