واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: طي يك ماه گذشته رخ دادمعامله 53ميليون دلاري در رينگ صادراتي بورس كالا
گروه بورس كالا –منيژه حياتي: يك ماه از آغاز فعاليت رينگ صادراتي بورس كالا گذشت و طي اين مدت به دنبال استقبال دستاندركاران بازار فرآوردههاي نفتي و محصولات پتروشيمي، بيش از 53ميليون دلار قير، اكستراكت و نفتا در آن معامله شد.بر اساس اين گزارش طي اين مدت بورس كالا در بخش رينگ صادراتي مجموعا 6 جلسه معاملاتي داشته كه در اين مدت 19ميليون و 580دلار نفتا توليدي شركت پخش و پالايش، يكميليون و 400هزار دلار اكستراكت توليدي شركت ايرانول و 32ميليون و 573هزار و 381دلار قير شركتهاي نفت و پاسارگاد معامله شد.
در مجموع 53ميليون و 553هزار و 381دلار كالا از تاريخ 31/2/87 تا 1/4/87 در رينگ صادراتي معامله شد.غلامعباس زنگيآبادي، ناظر تالار بورس كالاي ايران با اعلام اين مطلب كه معاملات رينگ صادراتي قابل توجه و دور از انتظار بود، گفت: رينگ صادراتي كالا شروع خوبي داشت و با توجه به استقبال معاملهگران اميدواريم اين رونق دوام يافته و بيشتر شود.
وي در ادامه خاطرنشان ساخت: مرحله بازنگري در آييننامه رينگ صادراتي بورس كالا در مراحل نهايي قرار دارد. ضمن آنكه نظرات تمامي فعالان بازار از جمله تجار و صادركنندگان فرآوردههاي نفتي را نيز دريافت كردهايم.
وي خاطرنشان كرد: ظرف يك هفته آينده بازنگري اين دستورالعمل نهايي ميشود كه پس از آن مجددا يك نسخه از آن را بين فعالان بازار توزيع خواهيم كرد تا نظرات نهايي خود در مورد آن را اعلام كنند.
وي در خصوص دستورالعمل اجرايي كه بر اساس آييننامه فعلي رينگ صادراتي در بورس اجرا ميشود، گفت: درحال حاضر از آنجا كه هنوز دستورالعمل جديد تهيه و به تصويب نرسيده، بورس براساس دستورالعمل اجرايي كه براساس آييننامه قبلي تهيه شده عمل ميكند و اتاق پاياپاي بورس كالا نيز براساس آن نسبت به تسويه وجوه اقدام ميكند، اما بعد از آنكه دوره گذار 3 ماهه رينگ صادراتي به اتمام رسيد و آييننامه جديد نيز تهيه شد تمامي مراحل طبق اين روش طي خواهد شد.
زنگيآبادي درخصوص پيشنهاداتي كه تاكنون درخصوص بازنگري و تهيه دستورالعمل جديد رينگ صادراتي به بورس ارائه شده گفت: يكي از مسائل مهمي كه توليدكنندگان فرآوردههاي نفتي و صادركنندگان تاكيد زيادي داشتند مشخص شدن تكليف اظهارنامه مالياتي بود. به اين صورت كه توليدكنندگان معتقدند اظهارنامه بايد به نام آنها ثبت شود و صادركنندگان نيز معتقدند باتوجه به اينكه ريسك صادرات برعهده صادركننده است اين اظهارنامه بايد به نام آنها ثبت شود. بورس در اين مقطع هنوز تصميم نگرفته، اما احتمالا اين مورد را به توافق خريدار و فروشنده موكول خواهيم كرد. وي درخصوص روشهاي تحويل براساس FOB يا Export گفت: محدوديتي براي شركتها وجود ندارد و يك شركت ميتواند اگر براي يك كالا به صورت FOB خريدار نبود آن را به روش Export مجددا عرضه كند.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]