واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اسبابكشي شهر كتاب به منزل تازه
شهركتاب- كامران محمدي:
سرانجام فروشگاه شهر كتاب مركزي به شكل مسالمتآميز ميدان را براي فعاليتهاي اداري خالي كرد، اما كتابها تا پايان هفته به خانههاي جديدشان اسبابكشي ميكنند.
خانه جديد ساختماني در خيابان شريعتي است كه شهرداري تحويل مسئولان شهر كتاب داده و كارش را هم شروع كرده است.
مهدي فيروزان، مديرعامل مؤسسه شهر كتاب درباره اين مكان جديد ميگويد: «با انتقال بخش اداري شعبه مركزي شهر كتاب از خيابان زرتشت به خيابان شريعتي، تا مهر امسال بزرگترين فروشگاه كتاب مؤسسه در مكان جديد افتتاح ميشود.»
اما بخش كودك و نوجوان اين فروشگاه، به ميدان هفت حوض خواهد رفت؛ همان بخشي كه ظاهرا بيش از همه به زرتشت علاقهمند بوده و بحث حكم قضائي و دادگاه را وارد ميدان كرده است و طبق معمول، توجه خبرنگارها را برانگيخته است.
مدير مالي_اداري شهر كتاب در اين باره ميگويد: «براساس توافقات انجام شده، فروشگاه هفت حوض را به همان مديريتي كه فروشگاه هنر و ادبيات و كودك و نوجوان را در اختيار داشت، با مدت طولاني تري واگذاركرديم ولي ايشان در موعدي كه بايد فروشگاه را تخليه ميكرد، اقدام نكرد، در نتيجه شهرداري به مرجع قضائي مراجعه و حكم مقتضي را دريافت كرد.»
به گفته سيدمحمدرضا امامپور باقي بخشها به شكل مسالمتآميز تحويل شهرداري شده است تا محل مناسبي براي تمركز فعاليتهاي شهرداري در حوزه آ يتي باشد: «فروشگاه كتابهاي خارجي نيز كه به ساختمان مركزي جديد واقع در خيابان شريعتي منتقل شده، داير است و كتابهاي خود را به مشتريان و مخاطبان ارائه ميدهد.»
امام پور در گفتوگو با ايرنا درباره اين بخش اضاف ميكند: «تا امروز شهر كتاب فقط يك محل براي ارائه كتابهاي خارجي داشته ولي اين احتمال وجود دارد كه در آينده به 2 شعبه افزايش يابد و بخشي از كتابهاي خارجي به شعبه دوم يعني ساعي منتقل شود.»
احتمالا مراد امامپور از آينده، وقتي است كه تعميرات شهر كتاب ساعي تمام شود، زيرا اين ساختمان هماكنون در دست تعمير است و احتمالا يك ماه ديگر آماده خواهد شد. براي كتابهاي قرآني نيز قرار است مكان مناسبتري در نظر گرفته شود كه شكل آبرومندتري داشته باشد.
شهري براي كتابخواني
برخلاف شركت پخش كتاب ايران با نام اختصاري «پكا» كه نتوانست در حوزه توزيع كتاب به حيات خود ادامه دهد و عملا ورشكست شد، مؤسسه شهر كتاب توانسته است با حمايت شهرداري تهران براي گسترش كتابخواني و مدرن كردن سامانه توزيع كتاب، اقدامات مؤثري انجام دهد و جاي خود را نيز در بين مردم باز كند.
حالا شهر كتاب نياوران، شهر كتاب ميرداماد، شهر كتاب ميدان ونك، شهر كتاب شهرك غرب و شهر كتاب هفت حوض فروشگاههاي فعالي دارند كه با افتتاح بزرگترين فروشگاه كتاب تهران در مكان جديد، تعداد فروشگاههاي اين مؤسسه به 37 ميرسد.
تنها در فروشگاه كتاب و محصولات فرهنگي مركزي، نزديك به 900 ميليون تومان كتاب و كالاهاي مرتبط با 30هزار عنوان كتاب وجود دارد كه در مساحت 880 متر مربع عرضه ميشد.
حالا اگرچه شهرداري 5 سال زودتر از زماني كه انتظار ميرفت اين ساختمان را پس گرفته است، اما با تحويل ساختمان ديگري كه موقعيت و امكانات مناسبتري دارد، ميتوان انتظار داشت كه مطابق وعده مديرعامل اين مؤسسه، تهران نيز مثل همه شهرهاي بزرگ دنيا، صاحب فروشگاهي وسيع و شهروندگونه، ويژه كتاب شود.
نشستها ادامه دارد
شهر كتاب مركزي جلسات و نشستها و كارگاههاي ويژهاي نيز برگزار ميكند كه بعد از اين هم به كار خود ادامه ميدهد و نقل مكان فروشگاه، ربطي به اين جلسات ندارد.
از جمله همين روز دوشنبه كه قرار است ساعت ۱۷ جلسه نقد كتاب «بيوتن» رضا اميرخاني با حضور اميرعلي نجوميان، محمدرضا بايرامي و فرزان سجودي برگزار شود.
نشستهاي شهر كتاب مركزي از ۱۳ دي ۱۳۸۴ آغاز شده و تا حالا بهصورت مستمر ادامه داشته است.
تاريخ درج: 2 تير 1387 ساعت 21:49 تاريخ تاييد: 3 تير 1387 ساعت 00:44 تاريخ به روز رساني: 3 تير 1387 ساعت 00:43
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]