محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829232847
چرا خرید ایرباس اتفاق مهمی است؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا خرید ایرباس اتفاق مهمی است؟
مروری بر صنعت هوایی کشورهایی که به رغم داشتن خط تولید هواپیما، از ایرباس و بوئینگ استفاده می کنند.
آفتابنیوز : در چند صفحه اينستاگرامي و کانال تلگرامي ديدم که عکس خوشحالي مسئولان از ورود هواپيماي ايرباس به کشور را کنار رونمايي عربستان از اولين هواپيماي آنتونفاش گذاشته و ابراز تاسف کرده بودند؛ با مضموني شبيه اين که: خاک بر سرِ ما که از خريد هواپيما ذوق زدهايم، در حالي که سعوديها در صنعت هواپيماسازي سرمايهگذاري کرده و با همکاري اوکراين هواپيماي بومیشان را ساختهاند.
به گزارش روزنامه هفت صبح، حساب سياستبازهايي که مصداق گزارههاي ابطالناپذيرند جداست؛ آنها را صرفاً ارجاع ميدهم به خانوادههاي طبسي که عزيزانشان را در آخرين سانحه هواپيماي آنتونوفِ ساختِ داخل از دست دادند، شايد به انصاف آمدند. اما براي کساني که واقعا از خريد هواپيماي خارجي احساس تحقير کردهاند، شايد ذکر چند نکته خالي از لطف نباشد.
یک – سعودیها قدم در راهی گذاشتهاند که ما حدود دو دهه پیش آغازش کردهایم. ما قرارداد ساخت مشترک هواپیما را سال 1996 با شرکت آنتونوف اوکراین امضا کردیم. حدود 8 سال بعد هم از اولین هواپیمای «ایران-140» که در شرکت صنایع هواپیماسازی ایران ساخته شده بود، رسماً رونمایی کردیم. چند سال بعد هم اعلام کردیم، سالانه 12 فروند از این هواپیماها را در داخل کشور خواهیم ساخت. این پیشبینی البته به حقیقت نپیوست و به گفته مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس (در مصاحبه با خبرگزاری خانه ملت در تاریخ 19 مرداد سال 93) در مجموع فقط هفت فروند از این هواپیماها در کشور تولید شد. هفت فروندی که نتیجه پروازهایشان چیزی شبیه فاجعه بود؛ یک فروند از این هواپیماها سال 84، حین فرود اضطراری در فرودگاه اراک، از باند خارج و دچار آتشسوزی شد و به بدنهاش آسیب قابل توجهی رسید. یک فروند دیگر، سال 87 و حین پرواز آزمایشی، در حوالی شاهین شهر اصفهان سقوط کرد. یک استاد خلبان و چهار خلبان شرکت ایرانایرتور در این حادثه جان خود را از دست دادند. سومین سانحه هم حدود دو سال پیش در تهران رخ داد و 39 نفر از سرنشینان هواپیمای ایرانی شرکت سپاهانایر را به کام مرگ کشاند. به گفته مهرداد لاهوتی(در همان مصاحبه)، یک فروند دیگر از این هواپیما هم حین پرواز آزمایشی در فرودگاه بروجرد سقوط کرده که البته در منابع رسمی، اطلاعاتی از این سانحه ثبت نشده است. اگر ادعای عضو کمیسیون عمران مجلس نهم، درباره سانحه چهارم درست باشد، یعنی از هفت فروند هواپیمای ساخت داخل، چهار موردشان دچار سانحههای جدی شدهاند. سه فروند باقیمانده هم پس از سانحه پرواز تهران-طبس با دستور رئیسجمهور زمینگیر شدهاند. میبینید؟ نتیجه همکاری با اوکراین و پروژه ساخت هواپیمای مسافربری بومی، برای ما فاجعهبار بوده، حالا اگر سعودیها میخواهند همین راه را بروند، ما باید حسرتش را بخوریم؟
دو- هواپیماسازی یک صنعت اصطلاحاً «هایتک» و میوه علوم و فنون متعدد است. موفقیت در این صنعت مستلزم برخورداری از سطح بالای دانش و فناوری، در شاخههای مختلف است و کشورهای محدودی در دنیا وارد آن شدهاند. علاوه بر این، صرفه اقتصادی هم در محاسبات کشورها برای ورود به این صنعت تاثیر دارد و خیلیها شاید به رغم داشتن توان تکنولوژیک ترجیح دادهاند وارد این حیطه نشوند. به همین دلیل است که تعداد برندهای معروف و کشورهای تولیدکننده هواپیمای مسافربری در دنیا، شاید از انگشتان دو دست تجاوز نکند. اگر بخواهیم مرور کنیم؛ هواپیمای بوئینگ در آمریکا تولید میشود. ایرباس توسط کنسرسیومی از کشورهای اروپایی ساخته میشود. بمباردیه ساخت کانادا، امبرائر محصول برزیل و ATR محصول ایتالیاست. هلند و انگلیس نیز به ترتیب هواپیماهای فوکر و BAE را در گذشته میساختند که الان خط تولیدشان متوقف شده است. در بلوک شرق هم روسیه و اوکراین مهمترین تولیدکنندگان هواپیما هستند. معروفترین برندهای روسی، توپولوف و سوخو و معروفترین برند اوکراینی آنتونوف است. ژاپن هم به تازگی وارد این صنعت شده و اخیراً با برند میتسوبیشی هواپیما تولید کرده است. چند مدل هواپیمای مسافری در برخی کشورهای دیگر هم البته ساخته شده که به دلیل اینکه هیچ وقت در صنعت هوایی دنیا به شهرت نرسیدهاند، میتوان از آنها صرف نظر کرد.
سه- رسیدیم به مهمترین نکته؛ به نظرتان تولیدکنندههای بزرگ هواپیما در دنیا، خودشان از چه هواپیماهایی استفاده میکنند؟ بیایید بررسی کنیم.
روسیه: در صنعت هوایی، به اصلیترین ایرلاین یا شرکت هواپیمایی هر کشور، شرکت حامل پرچم (Flag carrier) گفته میشود. شرکت حامل پرچم در روسیه ایرفلوت است. در این شرکت روسی، از مجموع 190 هواپیمای فعال، 125 فروند ایرباس، 35 فروند بوئینگ و فقط 30 فروند سوخوی سوپرجت است. میدانید این یعنی چه؟ یعنی حدود 85 درصد از هواپیماهایِ اصلیترین شرکت هوایی روسیه، ایرباس و بوئینگ است، کشوری که در همه حوزههای علم و فناوری با بلوک غرب رقابت ناموسی دارد و خودش از قدیمیترین و مدعیترین تولیدکنندههای هواپیما در دنیاست.
اوکراین: در شرکت اوکراین اینترنشنال که شرکت حامل پرچم این کشور است. از مجموع 38 فروند هواپیما، حتی یک فروند هواپیمای آنتونوف اوکراینی وجود ندارد. 33 فروند از هواپیماهای این شرکت بوئینگ، 1 فروند ایرباس و 5 فروند امبرائر برزیلی است. یعنی هواپیمایی که با سرمایهگذاری هنگفت در کشور ما تولید شد و بعضیها اخیرا حسرت تولیدش در عربستان را میخورند، در خودِ کشور سازنده اصلی خریدار ندارد.
هلند: اما در این کشور که فوکر را تولید میکرد، شرکت حامل پرچم KLM نام دارد. از مجموع 118 هواپیمای فعال این شرکت، 13 فروند ایرباس و مابقی همگی بوئینگ است. این شرکت سالها پیش فوکرهای وطنیاش را بازنشسته کرده و مدتهاست از بوئینگ و ایرباس استفاده میکند. محض اطلاع، هواپیمای فوکر هلندی همان هواپیمایی است که در خیلی از خطوط داخلی ما در حال حاضر استفاده می شود و از قضا یکی از امنترین هواپیماهای ماست.
ایتالیا: در ایتالیا هم که تولیدکننده هواپیمای ATR است، شرکت حامل پرچم آلایتالیا نام دارد. از مجموع 103 هواپیمای فعال این شرکت ایتالیایی، 11 فروند بوئینگ و بقیه همه ایرباس است. در این کشور تولیدکننده هواپیما هم هیچ نشانهای از هواپیمای بومی در اصلیترین شرکت هواپیمایی نیست.
انگلستان: در انگلستان هم که زمانی هواپیمای BAE تولید میکرده، نام شرکت حامل پرچم، بریتیش ایرویز نام دارد. از مجموع 268 هواپیمای فعال این شرکت انگلیسی، 144 فروند ایرباس و بقیه بوئینگ است. این شرکت هم آخرین هواپیمای وطنی BAE را بیش از دو دهه قبل بازنشسته کرده است. این مدل هواپیما هم در برخی خطوط داخلی ما در حال حاضر استفاده می شود.
برزیل: در این کشور هم که از تولیدکنندههای نسبتا معروف هواپیماست، شرکت حامل پرچم، LATAM نام دارد. از مجموع 161 هواپیمای فعال در این شرکت هوایی هم 24 فروند بوئینگ و بقیه همه ایرباس است. یعنی در این شرکت هم حتی یک فروند هواپیمای برزیلی امبرائر استفاده نمیشود. این شرکت هم آخرین هواپیمای بومی خودش را در سال 1996 ، یعنی بیش از دو دهه قبل کنار گذاشته است.
کانادا: در این کشور، یعنی تولیدکننده هواپیمای بمباردیه، شرکت حامل پرچم ایرکانادا نام دارد. آمار این شرکت هم با قبلیها چندان متفاوت نیست. از مجموع 170 هواپیمای فعال این شرکت، 83 فروند ایرباس، 62 فروند بوئینگ و 25 فروند امبرائر برزیلی است. یعنی 85 درصد هواپیماها اروپایی و آمریکایی و مابقی برزیلی است.
وضع ژاپن و چین که از قطبهای علم و تکنولوژی دنیا هستند هم متفاوت نیست و اکثر هواپیمای مورد استفاده در شرکت هوایی اصلیشان، بوئینگ و ایرباس است. اطلاعات مربوط به هواپیماهای شرکتهای ذکر شده هم در سایتهای خودشان و هم در صفحه ویکیپدیای آنها در دسترس است. کافی است نامشان در گوگل جستوجو کنید
چهار- همانطور که دیدید، حتی برای تولیدکنندگان باسابقه هواپیما در دنیا، یا ایمنی و حفظ سلامت مسافر در اولویت است، یا صرفه اقتصادی ایجاب میکند که به جای هواپیمای بومی، از هواپیماهای امتحان پسداده بوئینگ و ایرباس استفاده کنند. برای ما که عزیزان زیادی را در سوانح هوایی هواپیماهای فرسوده از دست دادهایم، این معادله احتمالاً بیش از دیگران هم صدق کند. ذوقزدگی بیش از اندازه، واکنش تحقیرآمیز یا هر حرکت نامناسب دیگر در مراسم پیشواز از ایرباس - اگر رخ داده باشد- حتما محکوم است، منتهی در هیچ جای دنیا، حتی کشورهایی که رقابتهای سیاسی داخلیشان نفسگیر است، ایمنی و سلامت مردم، ابزار تسویهحسابهای سیاسی و جناحی نمیشود. چه خوب است که قبل از انتقادها و تیترها و حرفهای نیشدار، خودمان را گاهی جای خانوادههایی بگذاریم که در این سالها، عزیزی را در سوانح هوایی از دست دادهاند. یا خانواده افراد شاغل در صنعت هوایی که روزشان معمولاً بدون اضطراب و تشویش سر نمیشود. حالا که پس از چهار دهه، فرصت نوسازی ناوگان هوایی کشور پدید آمده، حیف نیست آن را خرج دعواهای بچهگانه کنیم؟
۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
فرود اولین هواپیمای ایرباس خریداری شده پس از برجام
تا دقایقی دیگر اتفاق میافتد فرود اولین هواپیمای ایرباس خریداری شده پس از برجام ایلنا دقایقی دیگر اولین ایرباس خریداری شده از سوی ایران پس از برجام در فرودگاه مهرآباد به زمین مینشیند به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا اولین فروند ایرباس هما که یکی از بزرگترین قراردادها در تاریخسلامت نوجوانان در معرضِ تهدیدِ تجارت دود/چرا قوانین خرید و فروش سیگار رعایت نمیشود؟
سلامت نوجوانان در معرضِ تهدیدِ تجارت دود چرا قوانین خرید و فروش سیگار رعایت نمیشود بر اساس قوانین مصوب فروش دخانیات به افراد و نوجوانان زیر 18 سال ممنوع است اما در مقام عمل در اکثریت قریب به اتفاق مواقع این ممنوعیت نادیده گرفته می شود و به واقع سلامت نوجوانان تحت الشعاع منفعت سکابوس خرید جنجالی استقلال؛ چرا کسی منتظرش نیست؟
کابوس خرید جنجالی استقلال چرا کسی منتظرش نیست روز نو در اولین روزهای بعد از مصدومیت در مسابقه هفته دوم با استقلال خوزستان از دوری هفت یا هشت هفتهای محمدحسین کنعانیزادگان از ترکیب استقلال صحبت میشد اما خیلی زود مشخص شد مشکل این بازیکن جدیتر است و او حداقل تا نیمفصل نخواهپاسخ مشاور رئیسجمهور به منتقدین خرید ایرباس
پاسخ مشاور رئیسجمهور به منتقدین خرید ایرباس حسامالدین آشنا در نشست خبری رونمایی از شبکه مطالعات سیاستگذاری عمومی شمس مشاورفرهنگی رئیس جمهور در پیامی توئیتری به منتقدین خرید ایرباس پاسخ داد آفتابنیوز حسامالدین آشنا در حساب توئیتری خود نوشت خریدار حرفهای بودن یعنیچگونگی تامین مالی خرید هواپیماهای ایرباس
خبرگزاری ایسنا مذاکرات گسترده و فنی مقامات ایران با نمایندگان دو شرکت هواپیماساز ایرباس و بوئینگ نرخ نهایی هواپیماهای خریداری شده از سوی ایران را به شکل قابل توجهی کاهش داد با این وجود اما هنوز مشکلاتی که از سالها پیش گریبان شرکت ایرانایر را گرفته است تامین منابع مورد نیاز برپاسخ مشاور رییسجمهور به منتقدان خرید ایرباس + تصاویر
پاسخ مشاور رییسجمهور به منتقدان خرید ایرباس تصاویر مشاورفرهنگی رییسجمهور در پیامی توئیتری به منتقدان خرید ایرباس پاسخ داد به گزارش ایلنا حسامالدین آشنا در حساب توییتری خود نوشت خریدار حرفهای بودن یعنی اینکه وقتی پول دکل را دو برابر میدهید مراقب باشید آن ررحمتی پیامکی تقاضای جدایی داد/ چراغ سبز دایی به رحمتی/ شوک به قرمزها در فصل خرید زمستانی!
رحمتی پیامکی تقاضای جدایی داد چراغ سبز دایی به رحمتی شوک به قرمزها در فصل خرید زمستانی تصاویر نیمصفحه روزنامههای ورزشی 7 دی به مسائل مختلف ورزشی به ویژه فوتبال اختصاص دارد به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان تصاویر نیمصفحه روزنامههای ورزشی سه شنبه 7 دی ماه به مسائلچگونگی تامین مالی خرید هواپیماهای بوئینگ و ایرباس
چگونگی تامین مالی خرید هواپیماهای بوئینگ و ایرباس مذاکرات گسترده و فنی مقامات ایران با نمایندگان دو شرکت هواپیماساز ایرباس و بوئینگ نرخ نهایی هواپیماهای خریداری شده از سوی ایران را به شکل قابل توجهی کاهش داد با این وجود اما هنوز مشکلاتی که از سالها پیش گریبان شرکت ایرانایر راچرا «ایرباس نو» هما ممنوعالخروج است!؟
چرا ایرباس نو هما ممنوعالخروج است مدیرعامل اسبق هواپیمایی آسمان با بیان این که هواپیمای تازه وارد ایران ایر ممنوع الخروج است گفت ورود این هواپیما با دو هدف کوتاه مدت عقب انداختن استیضاح وزیر و میان مدت انتخابات ریاست جمهوری انجام شده است تسنیم کامبیز بابایی با طرح اینعکس/ فرود اولین هواپیمای ایرباس ۳۲۱ خریداری شده در فرودگاه تهران
عکس فرود اولین هواپیمای ایرباس ۳۲۱ خریداری شده در فرودگاه تهران اولین هواپیمای ایرباس در قالب قرارداد ایرانایر با کمپانی فرانسوی ایرباس برای خرید ۱۰۰ فروند هواپیما عصر امروز پنج شنبه بیست و سوم دی ماه با هدایت خلبانان ایرانی در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست و رسماً به ناوگان-
گوناگون
پربازدیدترینها