واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تخریب فضای سبز توسط شهروندان؛
نمره منفی به مخربان فضای سبز اردبیل/رنگ زندگی از ۳۰۰ درخت روگرفت
شناسهٔ خبر: 3878160 - دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۱
استانها > اردبیل
.jwplayer{ display: inline-block; } اردبیل – اخباری از تخریب فضای سبز آن هم توسط برخی شهروندان با وجود تلاش شهرداری اردبیل برای توسعه فضای سبز شهری، به گوش میرسد. خبرگزاری مهر، گروه استانها- ونوس بهنود: بر اساس اعلام سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اردبیل کل مساحت فضای سبز این شهر ۳۷۳ هکتار است. نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در اردبیل زندگی میکنند که در سالهای اخیر رشد قابلتوجه جمعیت موجب شده انتظار از افزایش خدمات شهری نیز به تبع با رشد محسوسی همراه شود. شهرداری با وجود اینکه به رکود مالی رسیده اما خدمات شهری روی زمین نمانده از جمله توسعه فضای سبز با وجود محدودیتها اجرا میشود. هر چند برخی شهروندان از بیتوجهی به برخی مناطق، بدسلیقگی در کاشت درختان و بیتوجهی به سطح سبز شهری ابراز گلهمندی میکنند، اما یکی از معضلاتی که گرفتار فضای سبز اردبیل شده، تخریب آن توسط برخی شهروندان است. درختان را به بهانه محدود کردن دید از ریشه میکنند در طول مسیر پیادهروی در کوچهها و خیابانها میتوان تعداد قابلتوجهی از باقیمانده ریشه درختان قطع شده را مشاهده کرد.
یکی از شهروندان اردبیلی به خبرنگار مهر گفت: برخی از این درختان به دلیل اینکه در فصل بهار و تابستان دید مغازه یا خانهای را محدود میکنند توسط مغازهدار یا مالک خانه مسکونی قطع میشوند. علیرضا توکلی تأکید کرد: یکی از همکاران بنده دست به این اقدام زد و متأسفانه در بهار درختی که زیبایی خاصی به این منطقه از شهر داده بود را قطع کرد. یکی دیگر از شهروندان اردبیلی نیز به خبرنگار مهر گفت: شاخ و برگ درخت برای منزل مسکونی ما مشکل ایجاد میکرد و مجبور میشدم هر روز برگهای ریخته را جارو کنم؛ به همین دلیل از همسرم خواستم که آن را قطع کند. به گفته مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اردبیل موارد متعددی از ریشهکن کردن و قطع درختان توسط شهروندان مشاهده شده است. بهروز محبی به خبرنگار مهر گفت: بیشترین قطعی درختان توسط مغازهداران صورت میگیرد. بطوریکه درخت را به بهانه اینکه دید مغازه را گرفته قطع میکنند و یا در ریشه آن مواد سمی میریزند تا درخت خشک شود. وی متذکر شد: از ابتدای امسال برخی مغازهداران ناآگاه ۳۰۰ درخت را به این شکل از بین بردهاند. برخی شهروندان به ضرورت فضای سبز آگاه نیستند اما نگاه شهروندان به این اقدام برخی مغازهداران چیست؟ یکی از شهروندان دوستدار محیطزیست معتقد است این اقدام به مانند قتلعام درختان است؛ اما به دلیل اینکه درخت زبان اعتراض ندارد کسی هم به موضوع توجه نشان نمیدهد.
رها معتمد به خبرنگار مهر گفت: بعد از کاشت یک درخت سالها طول میکشد تا درختی رشد کرده و به حد مطلوب در تولید اکسیژن، زیباسازی فضای سبز و نشاط یک منطقه سهم ایفا کند. وی افزود: در سایه ناآگاهی برخی شهروندان متأسفانه درختان جوان قطع میشوند و زحمت چندساله برای رشد این درخت از دست میرود. یکی دیگر از شهروندان معتقد است این حق هر شهروندی است که درختی در مقابل مغازه خود بخواهد و یا علاقهای به آن نداشته باشد. بهروز محمد پور تصریح کرد: شهر تغییر شکل میدهد و ساختوسازهای جدید جای ساختوسازهای قبلی را میگیرد؛ بارها شده برخی درختان در ساختوسازهای جدید مکان قبلی خود را از دست دادهاند و زیبایی قبلی را ندارند. فردی که از برگریزان درختی میرنجد، ممکن است گلهای آپارتمانی نگهداری کند اما تأثیر درختان و گلها در فضای سبز به مراتب در روحیه آدمها بیشتر از چند گل آپارتمانی استمحمد پور معتقد است برای حفاظت صحیح از فضای سبز و ممانعت از چنین اقداماتی لازم است خود شهرداری در ساختوسازها تکلیف مکان درختان را مشخص کند. شهروند دیگری معتقد است چهره شهر اردبیل به ویژه در زمستان و پاییز بسیار کدر بوده و سبزی در آن به ندرت دیده میشود. راضیه طلوعی تأکید کرد: در چنین وضعیتی هر درختی غنیمتی برای بهبود چهره شهر است و باید به شکل مطلوب از آن حفاظت کرد. وی افزود: فردی که از برگریزان درختی میرنجد، ممکن است گلهای آپارتمانی نگهداری کند اما تأثیر درختان و گلها در فضای سبز به مراتب در روحیه آدمها بیشتر از چند گل آپارتمانی است.
تنها دو میلیون تومان برای قتل هر درخت مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اردبیل متذکر شد: تنها در سال جاری هفت میلیارد تومان برای حفظ، نگهداری و توسعه فضای سبز شهری هزینه شده است. محبی به سرانه فضای سبز در اردبیل اشاره کرد و افزود: سرانه فضای سبز ۷.۵ مترمربع است، در حالی که سرانه میانگین کشوری ۱۲ مترمربع و سرانه استاندارد ۱۵ مترمربع محاسبه شده است. به تعبیری شهرداری اردبیل لازم است فضای سبز فعلی را به دو برابر افزایش دهد تا بتوان تنها به استانداردهای موجود دست یافت. در چنین وضعیتی به تعبیر شهروند اردبیلی هر درخت هم غنیمت است و کمی صبر و تحمل در نگه داشت فضای سبز میتواند خیر و برکتی برای همه شهروندان داشته باشد. به دلیل اینکه درختان زبان اعتراض در محاکم قضایی ندارند، سالانه تعداد قابلتوجهی از آن ها قطع میشوند اما در مقابل این اقدام شهروندان چه اهرم بازدارندهای پیشبینی شده است؟ به گفته مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اردبیل جرایم بر اساس سانتیمتر طول درخت محاسبه میشود. محبی تأکید کرد: برای درختی با عمر نزدیک به ۱۰ سال دو میلیون تومان جریمه دریافت میشود که به عقیده خود بنده رقم مناسبی است. دو میلیون برای ۱۰ سال تلاش آسمان و باران و آفتاب تا درختی را به سن مطلوبی برساند. این رقم البته نتوانسته بازدارندگی لازم را داشته باشد و به دلیل اینکه درختان زبان اعتراضی در محاکم قضایی ندارند، سالانه تعداد قابلتوجهی از آن ها قطع میشوند و برای برخی حتی جریمه و خسارتی نیز پیشبینی نمیشود. وضعیت فضای سبز اردبیل ایجاب میکند که هر یک از شهروندان خود حامی آن بوده و از حداقلهای موجود حمایت کنند. فضای سبز موجودی زنده است که حیات و نشاط شهروندان بیش از آن که گمان میکنند به آن وابسته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]