تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كسى، به هدايتى راهنمايى كند، پاداشى را كه براى پيروان هدايت وجود دارد، براى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817505335




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رقص زیبای شفق قطبی را ببینید+تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:الف: رقص زیبای شفق قطبی را ببینید+تصاویر

تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۰
شفق قطبی به پدیده ظهور نورهای رنگی خیره‌کننده و متحرک در آسمان شب می‌گویند که در سپیده‌دم قطبی قابل مشاهده هستند.   به گزارش ایسنا، این پدیده‌ زیبا که نفس را در سینه حبس می‌کند، شامل نورهای رنگی و متحرکی است که هر ساله هزاران نفر را به قطب شمال می‌کشانند. برخی قبایل کانادایی پدیده شفق قطبی را رقص ارواح توصیف می‌کنند. این پدیده دو نوع دارد: نور قطب شمال که غالبا در نیمکره شمالی دیده می‌شود و در زبان علمی به آن Aurora borealis می‌گویند. گونه دیگر که در قطب جنوب رخ می‌دهد و Aurora australis نام دارد.

شفق قطبی در خط کمربندی کره زمین در بالاترین لایه جو (یونوسفر) رخ می‌دهد. در این تصویر می‌توان شفق قطبی را بر فراز ایرلند مشاهده کرد که ایستگاه فضایی بین‌المللی آن را شکار کرده است. نوار درخشان در تصویر، خورشید در حال طلوع است. نور قطب شمال بر فراز کشورهای اسکاندیناوی، ایسلند، بخش‌هایی از گرینلند، کانادا، آلاسکا و سواحل شمالی سیبری قابل مشاهده است.

شفق قطب جنوب کمتر شناخته‌ شده، اما این به معنای کمتر زیبا بودن آن نیست. در ناحیه قطب جنوب مناطق مسکونی به نسبت قطب شمال کمتر است، برای همین نیز تماشای پدیده شفق قطبی میسر نیست. اما برعکس اگر در فضا باشید به راحتی می‌توانید به تماشای این همه زیبایی بنشینید؛ مثل تیم پیکه، فضانورد بریتانیایی که به هنگام تماشای شفق قطبی در قطب جنوب از ایستگاه فضایی این عکس را ثبت کرده است.

شفق قطبی در اثر تعامل ذرات باد خورشیدی و میدان مغناطیسی زمین رخ می‌دهد. زمانی که ذرات باد خورشیدی در جو زمین به چرخش در می‌آیند، با مولکول‌ها و اتم‌های بالایی جو واکنش می‌دهند. به دلیل اینکه در مناطق قطبی تراکم خطوط میدان مغناطیسی بیشتر است، ذرات باد خورشیدی موفق به نفوذ در این مناطق و برخورد با مولکول‌های جو می‌شوند. انرژی آزاد شده از این برخورد خود را به شکل نوارهایی رنگین و تماشایی نشان می‌دهد.

شفق قطبی بسته به بادهای خورشیدی در چهار شکل مختلف خود را نشان می‌دهد: مدور یا بیضوی، پرده آویزان (تصویر زیر)، کمانه‌ای و خطی.

رنگ سبز در نتیجه برخورد ذرات باردار خورشیدی با اتم‌های اکسیژن در حدود صد کیلومتری فراز زمین حاصل می‌شود. رنگ قرمز در نتیجه برخورد با اتم‌های اکسیژن در ارتفاع ۲۰۰ کیلومتری به وجود می‌آید و رنگ بنفش و آبی حاصل برخورد با اتم‌های نیتروژن است.

نمی‌توان صددرصد برای ظهور شفق قطبی تضمینی ارائه داد. مثل تمام پدیده‌های آسمانی، بروز شفق قطبی هم به مقداری شانس و مقدار بیشتری شرایط جوی مناسب، یعنی آسمانی صاف و بدون ابر احتیاج دارد. هرچه شب تیره‌تر باشد شانس تماشای شفق قطبی نیز بیشتر خواهد بود.

شانس مشاهده شفق قطبی در منطقه به اصطلاح "بیضی شفق قطبی" بیشتر است. در شمال اسکاندیناوی، ایسلند، گرینلند، شمال آمریکای شمالی و شمال سیبری تمام سال می‌توان شاهد بروز شفق قطبی بود. به لحاظ آماری ۲۳ سپتامبر تا ۲۱ مارس بهترین زمان برای مشاهده شفق قطبی است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن