واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزیر دفاع ترامپ: ایران بزرگترین عامل ثباتزدا در خاورمیانه است/ آثار مخرب ایران در حال افزایش است
نشست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا برای بررسی صلاحیت ژنرال «جیمز متیس» گزینه ترامپ برای تصدی پست وزارت دفاع آمریکا، در جریان است.
به گزارش فارس، کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا روز پنجشنبه برای بررسی صلاحیت «جیمز متیس» گزینه پیشنهادی رئیسجمهور منتخب آمریکا برای وزارت دفاع، تشکیل جلسه داد.
خبرگزاری رویترز که به پیشنویس متن اظهارات متیس در مقدمه نشست دست یافته، نوشته است که انتظار میرود روسیه و ایران جزو مهمترین موضوعات مورد بحث در نشست امروز باشند.
متیس بر خلاف «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا دیدگاهی نسبتا تند به روسیه دارد. وی همچنین هرچند از توافق هستهای با ایران حمایت میکند، اما بارها خواستار مقابله با فعالیتهای منطقهای ایران شده است.
از آنجا که وی در هر دو حزب آمریکا از حمایت جدی برخوردار است، انتظار میرود که او به سادگی از سوی سنا تائید شود. مهمترین مانع در مسیر رسیدن وی به ریاست پنتاگون، این است که بر اساس قوانین آمریکا، وزیر دفاع باید در هفت سال گذشته خارج از سمتهای نظامی فعالیت کرده باشد.
کنگره این اختیار را دارد که برای گزینه وزارت دفاع، استثنا قائل شود، اما این امر از سال 1953 به بعد رخ نداده است. با این حال رویترز نوشته است که به نظر میرسد کنگره حاضر باشد چنین استثنایی برای متیس قائل شود.
وی پیش از آغاز این نشست، در پاسخ مکتوب به مجموعهای از سوالات کنگره، ایران را «مهمترین عامل ثباتزدای منطقه» خوانده و نوشته است که تهدید ناشی از ایران در حال گسترش است.
ژنرال متیس نوشته: «ایران بزرگترین عامل ثباتزدا در خاورمیانه است و ایالات متحده باید راهبردی در پیش گیرد که هدف ایران برای تبدیل شدن به یک هژمون منطقهای را ناکام بگذارد.»
وی همچنین مدعی شده که «آثار مخرب اقدامات ایران در منطقه، در حال افزایش است.»
متیس در نشست بررسی صلاحیت خود گفت: امنیت در اروپا و آسیا، توسط بازیگران غیردولتی و کشورهایی که امنیت خود را در ناامنی دیگران میبینند، مورد تهدید است.
وی در خصوص وضعیت کنونی ارتش آمریکا در افغانستان گفت: «در وضعیت دشواری هستیم. طالبان در افغانستان دستاوردهایی داشته و پیروزیهای ما را از بین بردهاند.»
ژنرال در پاسخ به سوالی در خصوص تصمیم خود برای حمله به پایتخت خودخوانده داعش گفت: «اطلاع دارم که ایالاتمتحده آمریکا، برای بازپسگیری شهر رقه، یک استراتژی دارد ولی اعتقاد دارم که این استراتژی باید بازبینی شود و با زمانبندی تهاجمیتری اجراء شود.»
در ادامه سوالات به سمت روابط آمریکا با روسیه کشید.
ژنرال متیس در انتقاد از رویکرد مسکو در مسیر تعامل با واشنگتن گفت: «ما لیست بلند و بالایی از تلاشها برای تعامل مثبت با روسها داریم ولی فهرست توفیقهای ما در این مسیر، بسیار کوتاه است.»
وی ادامه داد: «ما باید قبول کنیم که آقای پوتین در تلاش برای در هم شکستن اتحاد آتلانتیک شمالی است و ما باید بهمراه با متحدانمان، گامهای دیپلماتیک، اقتصادی و البته نظامی برای مقابله با این تهدید، برداریم.»
متیس افزود: «نظم جهانی از سوی رسیوه، گروههای تروریستی و فعالیتهای چینیها در دریای جنوب چین، در معرض بزرگترین تهدید پس از جنگ جهانی دوم است. برای مقابله با این شایط، بازدارندگی و البته داشتن قویترین ارتش ضروری است که ارتش ما این روزها در این وضعیت نیست»
متیس باز هم بر روسها تاخت و گفت: «روسیه همانطور که رئیس محترم کمیته گفت، مسیر تبدیل به رقیب راهبردی و دشمن ما را انتخاب کرده ولی ما همیشه و حتی در بدترین سالهای جنگ سرد در پی همکاری با آنها بودهایم. ما هم طرفدار تعامل با روسیه هستیم ولی باید حقیقت را پذیرفت که روسیه در حال کاهش زمینههای تعامل و همکاری و افزایش زمینه تقابل است.»
جیمز متیس در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه عملکرد خود برای حفظ برجام در کنار مقابله با ایران گفت: «برجام یک توافق کنترل تسلیحاتی ناکامل است، این یک پیمان دوستی نیست، اما زمانی که ایالات متحده حرفی میزند، باید به آن پایبند بماند و با متحدانش کار کند.»
وی افزود: «وقتی صلاحیت تیم جدید امنیت ملی تأیید شود، ما در همکاری با آنها، تلاش میکنیم به همگان نشان دهیم که ایرانیان و گروههای تروریستی مورد حمایتشان در پی چه چیزی هستند و آنگاه تهدید موشکهای بالستیک آنها به رسمیت شناخته شود و با تهدیدات دریایی آنها مقابله شود. اینها همه به ما در محدود کردن ایران کمک خواهد کرد.»
ژنرال متیس در خصوص رژیم صهیونیستی و رابطهاش با ایران گفت: «اسرائیل تنها دموکراسی خاورمیانه و امنیتش برای ما خیلی خیلی مهم است. جنگطلبی ایران در منطقه و جاهطلبیهای هستهای این کشور، برای آمریکا، اسرائیل و متحدان عرب ما یک تهدید است.»
جیمز متیس در پاسخ به سوالی در خصوص توانایی آمریکا برای اطلاع از نقض احتمالی مفاد توافق هستهای توسط ایران گفت که برای اطلاع از این موضوع، باید پس از گرفتن رأی اعتماد، به پروندههای محرمانه نگاه کند تا از رویه موجود برای این کار مطلع شود «ولی اعتقاد دارم که توانایی این کار را داریم.»
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۲۳ دی ۱۳۹۵ - 12 January 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]