واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
«ابتکار» کاندیدای همراه «روحانی»
عباسعلی کدخدایی در قامت سخنگوی شورای نگهبان میگوید:«حتما همه میتوانند ثبت نام کنند ولی برای تایید صلاحیت باید منتظر جمع بندی نظر کارشناسان درباره تعریف رجل سیاسی باشیم.»
روز نو : عباسعلی کدخدایی در قامت سخنگوی شورای نگهبان میگوید:«حتما همه میتوانند ثبت نام کنند ولی برای تایید صلاحیت باید منتظر جمع بندی نظر کارشناسان درباره تعریف رجل سیاسی باشیم.»
به گزارش روز نو؛ این روزها بازار معرفی کاندیدای زن برای انتخابات ریاست جمهوری داغ است؛ انتخاباتی که بهطور حتم جریان اصلاحات بنای آن را ندارد که کاندیدایی در کنار حسن روحانی معرفی کند. بنابراین زن و مرد بودن در چنین شرایطی معنا ندارد، اما در کنار این مسائل برخی هم هستند که اعتقاد دارند باید کاندیدایی در کنار روحانی داشت تا در صورت هر اتفاق که منجر به عدم کاندیداتوری او شد، دست جریان اصلاحات و اعتدال خالی نباشد. این گروه برای اثبات دیدگاه خود به انتخابات سال ۹۲ اشاره میکند که طی آن آیتا...هاشمی نتوانست به عنوان کاندیدا حضور پیدا کند. بنابراین دکتر حسن روحانی مورد حمایت همان طیف حامی آیتا...هاشمی قرار گرفت. اصلاحطلبان در اصرار بر معرفی کاندیدای خانم برای انتخابات ریاست جمهوری از اصولگرایان جلوتر هستند، به نحوی که وقتی یک خانم اصلاحطلب از کاندیدا شدن همجنس خود برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سخن میگوید، تعجبآور نیست، اما همین چند روز پیش بود که اصولگرایان بحث کاندیداتوری یک خانم را مطرح کردند و سبب حیرت اهالی سیاست شدند، چون در دورههای قبلی انتخابات ریاست جمهوری وقتی سخن از حضور زنان در جایگاه کاندیدا میشد خشم چهره طیفی از اصولگرایان را فرا میگرفت و جالب آنکه امسال همان طیف فکری که خود پیشتاز معرفی کاندیدای زن شده است اصولا به یاد نمیآورد در گذشته چه موضعی داشت. مرضیه وحیددستجردی محتملترین کاندیدای خانم اصولگرایان است، چراکه تمام جریانات این جناح او را برای این جایگاه قبول دارند و خود او نیز نشان داده که در مسیر اعتدال میتوان با برند اصولگرایی حرکت کرد. البته دستجردی دارای سلایقی مشابه برخی طیفهای اصولگرا مانند جبهه پایداری نیست و پیش از این امکان معرفی او در زیر چتر اعتدالی حجتالاسلام ناطقنوری بود. البته هنوز هم نمیتوان دستجردی را به تندروی متهم کرد، اما مانند سابق درباب لزوم اعتدال و محکوم کردن تندروی سخن نمیگوید.
ابتکار، بانوی نخست برای ریاست جمهوری
اما طیف اصلاحات چه در چنته دارد که رو کند؟ زنان اصلاحطلب دارای سوابق اجرایی و کارنامه درخشانتری هستند، چرا که محدودیتی از سوی مردان این جریان برای حضور زنان در مناصب مختلف وجود نداشت و حرمت و تکریم زنان در اولویت بوده و هست. الههکولایی استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاحطلب در این زمینه گفته است: «حضور زنان در عرصه ریاست جمهوری نه تنها حق آنان، بلکه حق جامعه است که بتواند از شایستگی و توانمندیها برخوردار شود. البته درهمین حوزه باید زمینهها فراهم شود.» از جمله زنانی که میتواند به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری معرفی شود، معصومهابتکار است که سوابق مدیریتی و اجرایی او گویای توانمندیهایش است. او از همان زمان که همراه مردان در تسخیر سفارت آمریکا حضور یافت، شجاعت و میهن دوستی خود را به نمایش گذاشت و پس از آن هم به شورای شهر رفت تا در آبادانی تهران بکوشد. وقتی در دور چهارم شورای شهر ردصلاحیت شد چنین عنوان کرد که«همواره تلاش کردم تا مسائل سلامتی و شهری را در کنار بازگو کردنشان حل کنم اما انتقاداتم به مذاق خیلیها خوش نیامده است»، اما این مولفه او را دلسرد نکرد چون از فراز و فرودهایی که با آن مواجه شده بود، آموخت که باید برای آمدن روزهای خوب تلاش کند که چنین هم کرد و در سال۹۲ یکی از فعالان برای پیروزی روحانی شد و مسئولیت سازمان محیطزیست را پذیرا شد. بعدها فاش شد که ابتکار کاندیدای زنان اصلاحطلب برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بوده است. آذر منصوری در گفتوگو با «آرمان» تصمیم آن روز را چنین تشریح کرد:«در انتخابات ریاستجمهوری سال۹۲ جمعی از زنان به فکر اینکه یک زن کاندیدای ریاستجمهوری شود افتاده بودند و در این زمینه اقداماتی نیز صورت گرفت. در آن مقطع زمانی ما گمان میکردیم خانم معصومه ابتکار از این توانایی برخوردار است که بتواند به عنوان کاندیدا با رقبای انتخابات ریاستجمهوری رقابت کند. به نظر ما اگر چنین اتفاقی رخ میداد زنان جامعه از خانم ابتکار حمایت میکردند و احتمال موفقیت ایشان بالا میرفت. با این وجود، جریان اصلاحات تصمیم دیگری گرفت و ما نیز به عنوان یک اصلاحطلب به تصمیم کلی جریان خود احترام گذاشتیم. با تمام این اوصاف بنده معتقدم حضور یک زن در مسئولیت خطیری چون ریاست جمهوی تاحدود زیادی میتواند جایگاه زنان را در قدرت سیاسی و عرصه اجتماعی ارتقا بدهد. به همین دلیل باید عنوان کرد زمان ریاستجمهوری زنان در ایران نیز فرا رسیده است.» این تصمیم و صرفنظر کردن از آن هم نشان داد که جریان اصلاحطلب یعنی زنان و مردان آن به آنچه میاندیشند، منافع کشور است و نه منافع شخصی و گروهی! اکنون هم همین شرایط جریان دارد و ابتکار و همطیفان سیاسی او جز به حمایت از روحانی نمیاندیشند، اما اگر قرار بر آن باشد که روحانی به هر دلیلی در عرصه نباشد ابتکار گزینه خوبی برای جایگزینی است.
استقبال از حضور ابتکار
در همین راستا دیروز رئیس اتحادیه زنان کارگر تصریح کرد:«این نقص سیستم ماست که تاکنون رجل سیاسی از بین زنان نداشتهایم. درها به روی پستهای وزارت و حتی معاون وزارت بسته است، بهویژه اینکه الان دیگر نمیتوانیم بگوییم که دولت از زنان شناخت ندارد، چون دیدیم که سومین معاون زن رئیسجمهور هم منصوب شد.» سهیلا جلودارزاده درباره احتمال کاندیداتوری زنان در این دوره نیز میگوید:«این دورنما وجود دارد. خانمدکتر ابتکار دور قبل آمادگی کامل پیدا کرده بود که وارد رقابت شود. تابوی کاندیداتوری زنان در انتخابات ریاست جمهوری باید بالاخره روزی شکسته شود و خانمها بتوانند کاندیدا شوند و انشاءا... در دورهای هم رای بیاورند.»
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]