واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدآغاز عملیات نجات تالاب میانکاله از خطر خشکسالی
لایروبی انهار و کانالهای آب تالاب و خلیج میانکاله که میتواند این ذخیرهگاه زیستکره را از خطر بحران خشکسالی و تهدید زیستمندان نجات دهد، در 40 کیلومتر از آبراهههای این تالاب بینالمللی آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، عملیات لایروبی و مرمت کانالها و نهرهای آب تالاب بینالمللی میانکاله در ضلعهای جنوبی و غربی این تالاب از روز گذشته آغاز شده است. با شدت گرفتن احتمال بحران خشکسالی در این ذخیرگاه مهم زیستکره و جلوگیری از دچار نشدن آن به سرنوشت دریاچه ارومیه، با پیگیری علیمحمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و مسؤولان مربوطه محیط زیست، از سازمان دولتی مربوطه گرفته تا سازمانهای مردمنهاد بهشهر، گام مهمی برای جلوگیری از خشک شدن تالاب و خلیج میانکاله انجام شده است. رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر، پیش از این در گفتوگو با فارس گفته بود که کمیته ملی احیای تالاب بینالمللی میانکاله تشکیل شده و با رایزنیهای اعضای این کمیته با توجه به بحرانهای زیستمحیطی ناشی از خشکسالی این ذخیرهگاه بزرگ زیستی، در مرحله نخست، 150 میلیون تومان اعتبار برای ترمیم کانالها و نهرهای آب میانکاله در نظر گرفته شده و بهزودی تخصیص مییابد.
زمان رضااحمدی اظهار کرد: تالاب بینالمللی میانکاله و تالابهای لپوی پلنگان و لپوی زاغمرز که جزو همین تالاب هستند، به همراه اکوسیستم خشکی میانکاله، در مجموع حدود 100 هزار هکتار مساحت پناهگاه حیات وحش میانکاله را تشکیل داده و نقش بینظیری در اکوسیستم این پناهگاه دارند که مهمترین آنها را باید در زیستمندی دستکم 200 گونه پرنده در فصل مهاجرت و در طول سال ببینیم. علیمحمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با فارس با تأیید این مبلغ اعتبار، از درخواست اعتبار 2 میلیارد تومانی برای نجات میانکاله از خشکسالی گفت و اینکه همه تلاشها برای جلوگیری از بحران زیستمحیطی در میانکاله است، زیرا معتقدیم که هزینههای پیشگیرانه بسیار کمتر از هزینههای بازسازی است. کارشناس محیط زیست مازندران مستقر در پاسگاه محیطبانی میانکاله، در گفتوگو با فارس درباره جزئیات مرحله اولیه لایروبی نهرها و کانالهای خلیج میانکاله اظهار کرد: در حال حاضر، نهر «کپور کش کیله» و «توسکارود» زاغمرز به مساحت تقریبی 20 کیلومتر، «اقرو کیله» امیرآباد حدود 10 کیلومتر و «رادار کیله» حسینآباد به مساحت تقریبی 10 کیلومتر، در دست مرمت و بازسازی قرار میگیرند.
علی ابوطالبی افزود: در مجموع بیش از 20 نهر و کانال وارد تالاب میانکاله میشوند که برخی از آنها مانند رودخانه «قرهسو»، «توسکارود» زاغمرز، نهر زینهوند، «کفنرخان» امیرآباد، نهر «رادار کیله» حسینآباد، نهر «قرهتپه» و «بُرزو» بهشهر به حوزه آبریز بالادست یا نکارود متصل هستند که در حال حاضر برنامه لایروبی برای این نهرها در دست اقدام قرار ندارد. وی بیان کرد: عملیات لایروبی کانالها یا نهرهای کپور کش، کیله، توسکارود، اقرو، کفترخان، رادار کیله، و نهر قرهتپه برای جلوگیری از عقبنشینی آب خلیج و تالاب میانکاله، افزایش دبی ورودی آب شیرین و احیای بومسازگان تالابی است. به گزارش فارس، پناهگاه حیات وحش میانکاله 68 هزار و 800 هکتار مساحت دارد که 45 هزار هکتار آن را اکوسیستم آبی شامل خلیج و تالاب تشکیل داده و 23 هزار و 800 هکتار آن نیز شامل 9 جزیره بزرگ و کوچک، شبهجزیره و نوار ساحلی در بخش اکوسیستم خشکی قرار دارد. انتهای پیام/ 86001/ج40/
95/05/05 :: 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]