واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: چگونه با بي حوصلگي مبارزه كنيم؟
سازگاري حسي يعني: كاهش حساسيت حواس زماني كه در معرض مداوم يك عامل محرك ثابت و تغيير ناپذير قرار مي گيرند.
بي حوصلگي هنگامي روي مي دهد كه ما ديگر به اطرافيان، اشياي پيرامون خود و فعاليتهاي روزمره خود علاقه مند نبوده و از آنها لذت نمي بريم. بي حوصلگي در واقع فقدان تنوع و انگيزش در زندگيست.
يكي از خصوصيات انسان تنوع طلبي و نياز به تغيير مداوم در شكل و نوع محركات بيروني است. سازگاري حسي سبب مي شود ما از فعاليتهاي تكراري به ستوه آييم. سازگاري حسي يعني: كاهش حساسيت حواس زماني كه در معرض مداوم يك عامل محرك ثابت و تغيير ناپذير قرار مي گيرند.
مثلا پس از خريد يك تلفن همراه نو شوق و ذوق فراواني داريم اما پس از گذشت يكي دو ماه همان تلفن همراه برايمان تكراري و ملال آور مي شود.
همين عامل در روابط زن و مرد نيز مصداق دارد. اما بايد آگاه بود كه تنوع طلبي يك ويژگي ذاتي انسانها بوده و مي بايست در برخي موارد آن را تحت كنترل درآورد و برايش محدوديت قائل شد. حتي اگر مردي همسر زيبايي هم داشته باشد ممكن است خداي ناكرده به زنان ديگر مخفيانه نگاه كند حتي اگر آن زنان نازيبا و زشت باشند. چرا كه نزد آن مرد زيبايي همسرش ديگر تكراري و عادي گشته و به عبارتي به چهره وي عادت كرده است. اما همين مرد بايد مطلع باشد كه اين دور باطل هيچگاه به كمال خشنودي منتهي نمي گردد.
بنابراين بايد براي برخي امور در تنوع طلبي محدوديت قائل شويم و گرنه مجبور خواهيم شد هميشه بي حوصله و دلزده باقي بمانيم و طعم رضايت را نچشيم. يكي از نكات بسيار مهم در روابط اين است كه زن و مرد هر آنچه كه دارند را يك باره رو نكنند. يعني تمام مهارتها، خصوصيات اخلاقي و شخصيتي، آرزوها، اسرار، برنامه هاي آينده، هدفهاي بلند مدت و كوتاه مدت و غيره. چون زماني كه مثلا دختري از تمام راز و رمز، مهارتها و شيرين كاري هاي يك پسر آگاه شود ديگر چيزي باقي نمي ماند كه حس كنجكاوي دختر را نسبت به آن پسر برانگيزد و رابطه از هيجان و تب وتاب مي افتد. مانند فيلمي كه وقتي از ابتدا تا انتهاي آن را مشاهده مي كنيم ديگر بندرت پيش مي آيد كه بخواهيم مجددا نگاهش كنيم اما اگر همين فيلم به صورت سريال نمايش داده شود هم هيجانش بيشتر مي شود و هم كنجكاوي بيننده براي سر درآوردن از ادامه داستان. اما اين بدين معنا هم نيست كه به طرف مقابلمان دروغ بگوييم و شخصيت اصلي خود را كتمان كنيم بلكه بايد به گونه اي پيش برويم كه در هر يك از ملاقات هايمان يك سخن، مطلب، خبر يا برنامه تازه در چنته داشته باشيم. خلاصه بايد پيش بيني ناپذير باشيم.
براي غلبه بر بي حوصلگي در زندگي از اين راهكارها سود بريد:
۱) سعي كنيد هر از چند گاهي در زندگي خود تغييراتي هر چند جزئي ايجاد كنيد.
۲) بي كاري و فقدان فعاليت يك عامل مهم در ايجاد بي حوصلگي ست. دست به كار شويد با نشستن و به نقطه اي خيره شدن چيزي عوض نمي شود. برخيزيد و به كاري مشغول شويد.
۳) حس پوچي و اين باور كه زندگي، شغل و فعاليتهاي شما بي معني است مي تواند شما را تا مرز افسردگي پيش برد. شما نبايد زندگي خود را يك دايره بي پايان و هدف بدانيد. اين وظيفه خود شماست كه به زندگي خود معنا بخشيد.
۴) هر روز يك چيز جديد ياد بگيريد و به علم خود بيفزاييد.
۵) خود را به چالش بكشانيد. به فعاليتي دست بزنيد كه در شما استرس ملايمي ايجاد مي كند. مانند برد و باخت (در بازي، ورزش) يا پذيرش ايده هاي جديد.
۶) به ياد داشته باشيد كه هيچ چيز كسالت بار و خسته كننده نيست بلكه اين ذهن بي حوصلگي شماست كه همه چيز را كسل كننده مي بينيد. بي حوصلگي يك امر نسبي و درونيست. افكار خود را تغيير دهيد تا احساسات شما نيز تغيير يابند.
۷) حس كنجكاوي خود را بر انگيزيد. نسبت به پيرامون خون بي تفاوت نباشيد. سعي كنيد از همه چيز سر در بياوريد.البته به غير از مسائل شخصي ديگران.
۸) خيال پردازي كنيد. خيال پردازي بيش از حد سبب دور افتادن شما از واقعيتها و حقايق مي گردد اما از تخيل خود مي توانيد در رفع بي حوصلگي كمك بگيريد. خيال پردازي كنيد و به آرزوهاي خود دست يابيد.
۹) تكرار فعاليتهاي روزمره يا از روي عادت بسيار خسته كننده است. بنابراين ديگر ايده ها، گزينه ها واحتمالات را هم انتخاب كنيد. مثلا هر روز براي صبحانه چاي شيرين نخوريد، يك روز هم قهوه يا شير بخوريد يا هر روز سر يك ساعت فعاليت خاصي را انجام ندهيد. هراز گاهي طرز لباس پوشيدن يا مدل موي خود را تغيير دهيد.
۱۰) هر بار سر قرار ملاقات يك دست لباس مشابه به تن نكنيد يا در كافي شاپ فقط ميلك شيك سفارش ندهيد. با يك هديه بدون مناسبت طرف مقابل خود را غافلگير كنيد.
۱۱) تكراري نباشيد.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 309]