تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846741682




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جهانگیری:عزم دولت پرهیز از ورود به حاشیه‌ها است/برخی خود را بیش از دیگران طرفدار اجرای اقتصاد مقاومتی می‌دانند


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



جهانگیری:عزم دولت پرهیز از ورود به حاشیه‌ها است/برخی خود را بیش از دیگران طرفدار اجرای اقتصاد مقاومتی می‌دانند
معاون اول رییس جمهور گفت: هدایت‌های مقام معظم رهبری، داشتن برنامه جدی از سوی دولت، همراهی و هماهنگی میان قوای سه گانه و سایر ارکان تصمیم گیری و استفاده حداکثری از توان کار‌شناسی، راه برون رفت از تنگناهای اقتصادی پیش روی کشور است و بدون فراهم شدن این شرایط قادر نخواهیم بود از تنگناهای اقتصادی عبور کنیم.
روز نو : معاون اول رییس جمهور گفت: هدایت‌های مقام معظم رهبری، داشتن برنامه جدی از سوی دولت، همراهی و هماهنگی میان قوای سه گانه و سایر ارکان تصمیم گیری و استفاده حداکثری از توان کار‌شناسی، راه برون رفت از تنگناهای اقتصادی پیش روی کشور است و بدون فراهم شدن این شرایط قادر نخواهیم بود از تنگناهای اقتصادی عبور کنیم.


به گزارش روزنو، اسحاق جهانگیری در جلسه بررسی و ارزیابی عملکرد بانک مرکزی در زمینه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی حلال بخش زیادی از مشکلات اقتصادی کشور است و اگر همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها و آحاد جامعه عزم جدی برای اجرای اقتصاد مقاومتی داشته باشند، قادر خواهیم بود بر مشکلات غلبه کنیم.


معاون اول رییس جمهور اقتصاد مقاومتی را برنامه‌ای برای ایجاد گشایش در اقتصاد ملی، بالا بردن ظرفیت‌های توسعه ملی و بهبود وضعیت معیشتی مردم توصیف و خاطر نشان کرد: برخی تصور می‌کنند که اقتصاد مقاومتی به معنای تنگ کردن وضعیت زندگی مردم و مانعی پیش روی فعالیت‌های اقتصادی است اما در حقیقت اقتصاد مقاومتی نقشی تعیین کننده و کارساز در دستیابی به توسعه همه جانبه و رسیدن به افقی دارد که برای آینده کشور پیش بینی کرده‌ایم.


وی با بیان اینکه اجرای اقتصاد مقاومتی یک موضوع ملی است و مشارکت همه دستگاه‌ها، نهاد‌ها و همه شهروندان را مطالبه می‌کند افزود: اگر همه در صحنه باشند اقتصاد مقاومتی می‌تواند محقق شود. اتفاق بزرگ در وضعیت اقتصادی کشور زمانی رخ می‌دهد که نظام و همه اجزای زیر مجموعه آن دغدغه مشترک داشته باشند و نخبگان و عموم افراد جامعه نیز به این دغدغه و نیاز باور داشته باشند.


جهانگیری تصریح کرد: اگر یک دولت توسعه گرا باشد و جامعه هم در این مسیر با دولت همراه و همدل شود، مسائل کشور هر قدر هم که بزرگ و پیچیده باشند، می‌توان برای حل این مسائل راهی پیدا کرد.


معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا شود و کشور را به اهداف سند چشم انداز بیست ساله نزدیک کند و رشد مستمر ۸ درصدی که یک نیاز قطعی برای کشور است را فراهم سازد، ‌ نیازمند یک اجماع و تفاهم بر سر اقتصاد مقاومتی هستیم. نمی‌توان در شعار اعلام کرد که به دنبال اقتصاد مقاومتی هستیم اما به محض آنکه تریبونی در اختیار ما قرار می‌گیرد، کاملا برخلاف شرایطی سخن بگوییم که زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی است.


وی اضافه کرد: یکی از ویژگی‌ها و شاخصه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی این است که توانسته همه ارکان نظام را در یک جهت قرار دهد و اگرچه همراهی و انسجام درکشور برای تحقق اقتصاد مقاومتی در شرایط خوبی قرار دارد، ‌ اما نیازمند همکاری و همدلی بیشتری در این مسیر هستیم.


جهانگیری با اشاره به انسجام و همدلی همگانی که برای شکل گیری برجام در کشور بوجود آمد، گفت: شاید برای بسیاری از افراد که حتی با مسائل سیاست خارجی هم آشنا بودند، رسیدن به توافق برجام امری غیرممکن و دور از دسترس به نظر می‌آمد اما وقتی شرایط لازم فراهم شد با هدایت‌های رهبر معظم انقلاب، داشتن برنامه جدی از سوی دولت، همراهی همه قوا و استفاده حداکثر از توان کار‌شناسی کشور توانستیم بر یکی از پیچیده‌ترین مسائل غلبه کنیم که امیدوارم در سایر مسائل هم این رویکرد، همدلی و انسجام در کشور مهیا باشد.


معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه هم اکنون در شرایط ویژه‌ای هستیم و تحولات جهانی و منطقه‌ای، ابهامات مختلفی را پیش روی ما قرار می‌دهد، تصریح کرد: نمی‌توانیم نسبت به تحولات جهانی و منطقه‌ای بی‌تفاوت باشیم. به لطف خدا کشور ما در شرایط فعلی از امنیت و ثبات بسیار خوبی برخوردار است و این امنیت و ثبات در سطح منطقه خاورمیانه بی‌نظیر است که باید از نیروهای مسلح و امنیتی کشور قدردانی کنیم.


وی ادامه داد: خوشبختانه توانسته‌ایم از شرایط بسیار دشوار تحریم و تهدید عبور کنیم و امروز مردم کشور انتظار دارند که با عقلانیت و اعتدال در عرصه‌های مختلف تصمیم گیری کنیم و در مقطع فعلی باید توجه داشته باشیم که هرچه جهان به سمت بی‌تدبیری می‌رود، ما باید برای حل مسائل خود به سمت اعتدال و تدبیر حرکت کنیم و محور این اعتدال و تدبیر باید همدلی و هماهنگی هم در داخل دولت و هم میان دولت و سایر قوا و نیز میان نظام و مردم باشد.


جهانگیری با تاکید بر اینکه عزم دولت در مقطع فعلی این است که به مسائل اصلی مردم بپردازد، اظهار داشت: تلاش ما این است که برای اداره صحیح کشور، دولت را از حاشیه‌ها به دور نگه داریم و در عین حال بر اجرای دقیق قانون و مقابله با فساد پافشاری کنیم.


معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود بانک مرکزی را یکی از کلیدی‌ترین دستگاه‌های اقتصادی کشور برشمرد و گفت: هر موضوعی که در دستور کار بانک مرکزی قرار می‌گیرد اگر به نحو مطلوب انجام شود می‌تواند اقتصاد کشور را به حرکت وادار کند و در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور تحرک ایجاد نماید.


وی از عملکرد بانک مرکزی در مقطع فعلی قدردانی و خاطر نشان کرد: اینکه کشور توانسته به تورم تک رقمی و رشد اقتصادی ۶. ۴ درصد براساس آمار مرکز آمار ایران و یا رشد ۷. ۴ بر اساس آمار بانک مرکزی دست پیدا کند نشان دهنده سیاست‌های عالمانه‌ای است که دولت و بانک مرکزی در پیش گرفته و جا دارد از تک تک مدیران این بانک قدردانی کنم.


جهانگیری نقش و محوریت بانک مرکزی در اقتصاد کشور را بسیار پراهمیت ارزیابی کرد و افزود: بانک مرکزی باید از استقلال مطلوب برخوردار باشد و باید برای بررسی این موضوع وقت بگذاریم تا بانک مرکزی بتواند از استقلالی متناسب با شرایط اقتصادی کشور برخوردار شود.


معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید در مقطع فعلی بر برخی از موضوعات تمرکز ویژه داشته باشد، اظهار داشت: یکی از این موضوعات اصلاح شبکه نظام بانکی کشور است که باید بصورت جدی در دستور کار بانک مرکزی باشد و به شکل مستمر در این خصوص گزارش دهد تا چنانچه برخی موانع خارج از اختیارات بانک مرکزی بود، دولت بتواند هماهنگی‌های لازم را ایجاد کند.


وی تمرکز بر انتظام بخشی بازار پولی و ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز را از دیگر وظایف اصلی بانک مرکزی برشمرد و گفت: برای این موضوع اراده‌ای در بالا‌ترین سطح کشور و در شورای عالی امنیت ملی و نیز از سوی سران قوای سه گانه به وجود آمده که با موسسات اعتباری غیرمجاز برخورد شود. موسسات اعتباری باید در چارچوب نظام پولی و بانکی کشور فعالیت کنند.


جهانگیری ادامه داد: البته بانک مرکزی در سالهای اخیر در این زمینه عملکرد خوب و مثبتی داشته و با اقتدار در این زمینه وارد شده و کارنامه قابل قبولی داشته است.


معاون اول رییس جمهور همچنین یکسان سازی نرخ ارز را از طرح‌های مهم کشور و تکالیف بانک مرکزی دانست و گفت: آسیب‌های چند نرخی بودن ارز بر کسی پوشیده نیست و حتما باید به سمت تک نرخی کردن ارز حرکت کنیم. البته در این زمینه یک بار تجربه موفق و یک بار هم تجربه ناموفق در کشور وجود دارد به همین دلیل بانک مرکزی باید زمانی این برنامه را اجرایی کند که در شرایط مناسبی باشیم و از پیامدهای مثبت آن اطمینان داشته باشد.


وی ادامه داد: البته گزارش‌های مدیران بانک مرکزی بیانگر آن است که مقدمات کار برای تک نرخی کردن ارز فراهم شده است و هم اکنون منتظر شکل گیری ارتباط مناسب نظام بانکی با بانکهای بین المللی هستیم که امیدوارم هرچه زود‌تر شرایط لازم برای انجام پروژه تک نرخی کردن ارز که در اقتصاد مقاومتی هم بر آن تاکید شده، فراهم شود.


جهانگیری در ادامه با تاکید بر ضرورت استفاده از منابع مالی خارجی گفت: اقتصاد ایران باید بتواند از منابع مالی خارجی در اجرای طرح‌های مهم در بخش‌های مختلف نظیر نفت و گاز، حمل و نقل، صنعت و سایر بخش‌ها که نیازمند سرمایه گذاری است، استفاده کند.


معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید هرچه سریع‌تر موانع پیش روی جذب منابع مالی خارجی برطرف شود، از وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی خواست جدی‌تر در این زمینه اقدام کنند تا شاهد جذب منابع مالی خارجی بیشتر تا پایان سال باشیم.


وی یکی از اقدامات خوب نظام بانکی کشور را همراهی و کمک برای فعال کردن طرح‌های صنعتی کشور و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی عنوان کرد و گفت: زمانی که قرار شد برای ۷ هزار واحد تولیدی راکد و نیمه فعال سرمایه در گردش تامین شود، عده‌ای تصور می‌کردند که این برنامه به شکلی اجرا خواهد شد که یا منابع به هدر می‌رود و یا نظام بانکی همراهی لازم را نخواهد داشت اما امروز براساس گزارش مدیران بانکی، بیش از ۱۹ هزار واحد تولیدی برای رونق بخشیدن به فعالیت‌های خود بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان منابع دریافت کرده‌اند که این موضوع نقش موثری در رشد اقتصادی سه ماهه دوم امسال داشته است.


جهانگیری اضافه کرد: با توجه به اینکه جلسات مربوط به تعیین تکلیف واحدهای تولیدی نیمه فعال و راکد و تصمیم گیری برای اعطای تسهیلات و سرمایه در گردش به آن‌ها در جلسات کارگروه‌های استانی تعیین می‌شود، با این حال به بانک‌های عامل اجازه داده‌ایم که در صورتی که واحدهای تولیدی را بررسی و تشخیص دهند که ادامه فعالیت آن‌ها توجیه اقتصادی ندارند، می‌توانند از ارائه تسهیلات به این گونه واحد‌ها خودداری کنند اما باید بلافاصله مدیران مربوطه را در جریان قرار دهند تا آن‌ها بتوانند واحدهای دیگری که توانایی فعالیت مناسب اقتصادی را دارند به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات معرفی کنند.


معاون اول رییس جمهور با اشاره به نامه وزیر امور اقتصادی و دارایی به وی مبنی بر عدم همکاری و همراهی لازم بانک‌های خصوصی در تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال تصریح کرد: این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول نیست به خصوص که مالکان برخی از بانک‌های خصوصی نهادهای عمومی هستند که خود را بیش از دیگران طرفدار اجرای اقتصاد مقاومتی می‌دانند، انتظار داریم که در این زمینه فعال شوند.


وی در ادامه سخنان خود به موضوع ارز و نوسانات آن در ایام اخیر نیز اشاره و خاطرنشان کرد: البته بانک مرکزی از ابتدا اعلام کرده بود که در ماههای آذر و دی به صورت طبیعی تغییراتی در نرخ ارز بوجود خواهد آمد. اتفاقات و شرایط بین المللی و فضای سیاسی داخل کشور نیز در این موضوع بی‌تاثیر نبوده است.


جهانگیری افزود: آنچه مهم است این است که شرایط ارزی کشور شرایط بسیار خوبی است و امروز در موضع ضعف ارزی نیستیم به گونه‌ای که تقاضا بر عرضه فزونی گرفته باشد. بانک مرکزی ذخایر ارزی فراوانی دارد و میزان صادرات کشور نیز از واردات بیشتر است و حتی صادرات غیرنفتی کشور به واردات فزونی دارد و تراز آن مثبت است.


معاون اول رییس جمهور یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید را ثبات اقتصاد کلان و قابل پیش بینی بودن شاخص‌های کلان اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: انتظار مسئولین و مردم این است که نرخ ارز نوسانات شدید نداشته باشد وگرنه رشد سالانه ۴. ۵ درصد در نرخ ارز رشدی طبیعی است و کسی نسبت به آن اعتراض ندارد.


وی اظهار داشت: هم اکنون در دوره‌ای هستیم که باید برخی فعالیت‌های اقتصادی که در دوران تحریم در بخش‌هایی خارج از نظام اصلی اقتصاد کشور شکل گرفته به جایگاه اصلی خود باز گردد و انتظار داریم بانک‌ها در این زمینه به صحنه بیایند.


جهانگیری همچنین با تاکید بر اینکه دلار حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی باید به نظام بانکی کشور وارد شود، اظهار داشت: دولت برای گشایش صادرات و رونق فعالیت بنگاه‌های اقتصادی پیمان سپاری ارزی را لغو کرد و حالا انتظار ما از صادر کنندگان این است که دلار حاصل از صادرات را به قیمت آزاد به نظام بانکی بفروشند.


معاون اول رییس جمهور با اشاره به ابلاغ بخشنامه اخیر که در آن بر ضرورت فروش دلار حاصل از صادرات به نظام بانکی تاکید شده است، خاطر نشان کرد: این بخشنامه را برای نخستین بار با عنوان رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی صادر کردم و این یعنی همه موظف به رعایت این بخشنامه هستند و در صورت تخطی از آن، با دستگاه‌های قضایی و نظارتی روبرو خواهند بود.


وی با تاکید بر اینکه صرافی‌ها نیز باید به کار اصلی و متعارف خود بازگردند، افزود: کسانی که می‌خواهند از صرافی‌ها ارز بخرند، میزان خرید آن‌ها باید به مقداری باشد که بانک مرکزی اعلام خواهد کرد و اگر کسی می‌خواهد بالا‌تر از میزان اعلام شده خرید کند باید هم منشأ ریالی آن معلوم باشد و هم باید مشخص باشد که این مقدار ارز را در چه راهی قرار است استفاده کند و اگر کسی مقدار زیادی ارز خریداری کند و مشخص نباشد برای چه منظوری خرید کرده است هیئتی سه نفره برای رسیدگی به این موضوع پیش بینی شده که اعضای آن مسئولین پولشویی در وزارتخانه‌های اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی هستند و این سیاست گذاری به خاطر آن است که در بازار ارز کشور اخلال نشود.


جهانگیری در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به برخی حواشی که در خصوص نوسانات نرخ ارز و مدیران بانک مرکزی ایجاد شده است گفت: در تمام سطوح تصمیم گیری کشور این اطلاع وجود دارد که چه بار سنگینی بر دوش دست اندرکاران بانک مرکزی است و همه قدردان زحمات و تلاش‌های شما هستند.


رییس کل بانک مرکزی هم در این جلسه با بیان اینکه استقلال بانک مرکزی در سیاست گذاری پولی نقش موثری در ثبات اقتصاد کشور دارد، از هیئت دولت خواست هم اکنون که لایحه مربوط به بانک مرکزی در دستور کار هیئت وزیران قرار دارد، تا حد ممکن استقلال بانک مرکزی را ارتقاء دهند تا زمینه ثبات بلند مدت اقتصاد کشور فراهم شود.


در این نشست برخی از مدیران بانک مرکزی نیز گزارشی از عملکرد این بانک در خصوص پروژه‌های اقتصاد مقاومتی ارائه کردند و به تشریح اقدامات انجام شده و میزان پیشرفت پروژه‌های مربوط به بانک مرکزی پرداختند.


براساس این گزارش‌ها راه اندازی مرکز کنترل و نظارت اعتباری، اصلاح نظام پولی و بانکی، جذب ۱۰ میلیارد دلار منابع خارجی، یکسان سازی نرخ ارز و انتظام بخشی بازار پولی و ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز از جمله پروژه‌های بانک مرکزی در خصوص اقتصاد مقاومتی است که در این جلسه مجریان این پروژه‌ها گزارش‌هایی از وضعیت پیشرفت پروژه‌ها و اقدامات صورت گرفته ارائه کردند.




تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن